Πως η γλυκερίνη το ροδόνερο και το λεμόνι φτιάχνουν 4 υπέροχα καλλυντικά.

Πως η γλυκερίνη το ροδόνερο και το λεμόνι φτιάχνουν 4 υπέροχα καλλυντικά.

4 απλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε γλυκερίνη με ροδόνερο και χυμό λεμονιού

Πολλές σπιτικές θεραπείες σας βοηθούν να αποκτήσετε όμορφο, νεανικό και λαμπερό δέρμα. Αλλά έχετε δοκιμάσει να αναμίξετε μερικά από αυτά για να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα; Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε γλυκερίνη με ροδόνερο και χυμό λεμονιού και να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για να βελτιώσετε το δέρμα σας και να το αναζωογονήσετε.

Θέλετε να μάθετε πώς αυτό το μείγμα βοηθά στο να διατηρείται το δέρμα σας απαλό και ελαστικό; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Ως σπρέι ρύθμισης μακιγιάζ

Τα σπρέι ρύθμισης μακιγιάζ που βρίσκετε στα καταστήματα είναι συνήθως γεμάτα με χημικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση γλυκερίνης που αναμιγνύεται με ροδόνερο και χυμό λεμονιού είναι πολύ καλύτερη επιλογή, αφού είναι πιο ασφαλής για το δέρμα σας.

Για να φτιάξετε αυτό το σπρέι, χρειάζεστε

20 ml ροδόνερο,

2 σταγόνες γλυκερίνη

και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Αφού τα ανακατέψετε τα αδειάζετε σε ένα μπουκάλι σπρέι και το φυλάτε στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι έως και 4 εβδομάδες. Εάν έχετε ξηρό δέρμα , προσθέστε βιταμίνη Ε από 1 κάψουλα για να θρέψετε το δέρμα σας . Η χρήση αυτού του σπρέι θα αποτρέψει το foundation από το να φαίνεται κολώδες και θα δώσει στο μακιγιάζ σας ένα φρέσκο, δροσερό φινίρισμα.

2. Ως Καθαριστικό Προσώπου/Scrub
Μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο scrub προσώπου με γλυκερίνη, ροδόνερο και χυμό λεμονιού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι

να αναμίξετε 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη,

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

και 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη. Τρίψτε το απαλά στο πρόσωπό σας για να κάνετε απολέπιση.

Με αυτό το σπιτικό scrub, μπορείτε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη βρωμιά και άλλα σωματίδια. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στο λαιμό, τα χέρια, τα χέρια και τα γόνατά σας. Όταν το χρησιμοποιείτε τακτικά, θα παρατηρήσετε ότι οι σκοτεινές περιοχές του σώματός σας έχουν ανοιχτεί σημαντικά. Μπορείτε επίσης να μουσκέψετε ένα βαμβάκι με το μείγμα και να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το μακιγιάζ, τη βρωμιά, την υπερβολική λιπαρότητα κ.λπ.

3. Ως μάσκα προσώπου
Ένα μείγμα γλυκερίνης, ροδόνερου και χυμού λεμονιού φτιάχνει για το πρόσωπό μια υπέροχη μάσκα καθώς παρέχει την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα σας . Λειτουργεί εξαιρετικά ως απολεπιστικό και αναζωογονεί το δέρμα σας , εξαλείφοντας τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις κηλίδες ηλικίας. Η χρήση αυτού του μείγματος ως μάσκα προσώπου βοηθά επίσης στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του δέρματός σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής και των σπυριών και στην καταστροφή των βακτηρίων που προκαλούν ακμή για την πρόληψη μελλοντικών εξανθημάτων ( 2 ), ( 3 ), ( 4 ).

4. Ως ενυδατική κρέμα
Όπως ήδη γνωρίζετε, η γλυκερίνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα, ειδικά τον χειμώνα. Η χρήση γλυκερίνης με ροδόνερο και χυμό λεμονιού ως ενυδατική κρέμα έχει πολλά οφέλη και το καλύτερο είναι ότι ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Το ροδόνερο περιέχει φαινυλαιθανόλη, η οποία είναι στυπτική και επίσης δρα ως αποτελεσματικός θεραπευτικός παράγοντας που παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα για το δέρμα που έχει προσβληθεί από έκζεμα , ακμή και άλλες δερματικές διαταραχές .

Η γλυκερίνη με ροδόνερο και χυμό λεμονιού είναι ένας υπέροχος συνδυασμός  που θα σας χαρίσει θρέψη και λεία επιδερμίδα. Ένα τέλειο μείγμα γλυκερίνης, ροδόνερου και χυμού λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρυθμιστικό σπρέι μακιγιάζ για να σας δώσει μια φρέσκια και δροσερή εμφάνιση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα, μάσκα προσώπου ή ως απολέπιση για την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος, τη διατήρηση της ισορροπίας του pH , την ενυδάτωση  και την πρόληψη μελλοντικών εξάρσεων ακμής. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα κάθε μέρα για να αποκτήσετε λεία, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr