Σύσφιξη δέρματος σε πρόσωπο και σώμα με αμυγδαλέλαιο. Πως θα το κάνεις.

Σύσφιξη δέρματος σε πρόσωπο και σώμα με αμυγδαλέλαιο. Πως θα το κάνεις.

Αμυγδαλέλαιο για Σύσφιξη Δέρματος

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο λάδι ξηρών καρπών που χρησιμοποιείται για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Έχει μια ευχάριστη μυρωδιά ξηρών καρπών, είναι φθηνό και προσφέρει μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων. Συχνά χρησιμοποιείται ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών.

Γιατί είναι ιδανικό για σύσφιξη και επισκευή του δέρματος;

Βιταμίνη Α
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να δώσει στο δέρμα μας μια υγιή, λαμπερή λάμψη. Η βιταμίνη Α ( ρετινόλη ) έχει μυριάδες οφέλη για το δέρμα, όπως: 3

Πρόληψη εξάρσεων ακμής
Ενυδάτωση του δέρματος και της επιδερμίδας —των δύο κορυφαίων στοιβάδων του δέρματος
Διέγερση της παραγωγής νέων κυττάρων του δέρματος
Μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών

Το έλαιο αμυγδάλου επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Κ. Περιέχει πληθώρα ιχνοστοιχείων (ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σίδηρο). Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ (στοιχεία πολύτιμα για την τόνωση της επιδερμίδας).

Ελαφρύ σε υφή και ανοιχτό χρυσοκαφέ, το αμυγδαλέλαιο εξάγεται από γλυκά αμύγδαλα (το λάδι από τα πικραμύγδαλα είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται!) και έχει μια μακρά και εκτενή ιστορία, που χρονολογείται από την αιγυπτιακή εποχή, όταν ήταν πολύτιμο για χρήση σε πολλές πρακτικές ομορφιάς, και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα.

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά έλαια για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών, συγκρίσιμο με πολλά ισχυρά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών, αλλά χωρίς την τιμή ή τις παρενέργειες τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους λόγους που πρέπει όλοι να τρελαίνουμε πάνω από το αμυγδαλέλαιο!

Για το δέρμα Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου
Για την ενυδάτωση του δέρματος – Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό, που κλειδώνει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Εφαρμόστε το τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό σας αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο για μέγιστα οφέλη.

Για νεανική λάμψη – Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε ακριβά και με πρόσθετα προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά. Το αμυγδαλέλαιο είναι φανταστικό για τη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος. Καταπολεμά τη γήρανση καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες και παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας για την αποκατάσταση του. Απαιτούνται μόνο μερικές σταγόνες και η τακτική χρήση θα έχει ως αποτέλεσμα μια ομαλή, υγιή, νεανική εμφάνιση.

Για να βελτιώσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια – Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο κάτω από τα μάτια σας, κάντε απαλό μασάζ και αφήστε το όλο το βράδυ. Το αμυγδαλέλαιο ενισχύει πραγματικά την κυκλοφορία του αίματος κοντά στα μάτια και όταν εφαρμόζεται τακτικά, βελτιώνει αισθητά τους μαύρους κύκλους.

Για τη θεραπεία του ξηρού και θαμπού δέρματος – Εάν έχετε ξηρό δέρμα είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα, το αμυγδαλέλαιο είναι το καλύτερο λάδι για μασάζ και είναι εξαιρετικό για την επούλωση ξηρών δερματικών παθήσεων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τακτική εφαρμογή, θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται, με λιγότερο ξεφλούδισμα και σκάσιμο.

Για να επιδιορθώσετε τα σκασμένα χείλη – Εάν υποφέρετε από σκασμένα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο αντί για το ειδικό στικ βουτύρου. Εκτός από την  ευχάριστη γεύση, θα λατρέψετε και τα αποτελέσματα!

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ – Ρίξτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο σε ένα βαμβάκι και απλώς σκουπίστε το πρόσωπό σας ως ντεμακιγιάζ. Οποιοδήποτε μακιγιάζ θα κολλήσει στο βαμβάκι και δεν απαιτείται ξέβγαλμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε για τον καθαρισμό σας ένα μέρος γάλακτος και ενα μέρος αμυγδαλέλαιο. Το βράδυ με την συγκεκριμένη τεχνική θα κάνετε και ήπια απολέπιση δέρματος καθώς κοιμάστε αποχρωματίζοντας και τις πανάδες!

Ως απολεπιστικό – Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μαζί και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα μαύρα στίγματα.

Ως λάδι μασάζ

– Το αμυγδαλέλαιο είναι ευρέως αναγνωρισμένο και είναι το πιο δημοφιλές και αποτελεσματικό λάδι που χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές μασάζ. Έχει χαμηλό ιξώδες (που σημαίνει ότι απλώνεται εύκολα) και είναι λεπτό και ελαφρύ.

Ως αντηλιακό – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρύ και αποτελεσματικό φράγμα από τις δυνητικά επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB, με φυσικό αντηλιακό παράγοντα προστασίας 6. Χάρη στην αφθονία του σε βιταμίνη Ε, θα λειτουργήσει επίσης για την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση του δέρματος κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την έκθεση στον ήλιο.

Για να μειώσετε τις ραγάδες – Κάνοντας τακτικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο στις ραγάδες θα βελτιώσετε και θα ξεθωριάσετε την εμφάνισή τους, επίσης θα τονώσει και θα μαλακώσει το δέρμα.

Όταν το σώμα σας παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη κατά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη, το τέντωμα μπορεί να προκαλέσει ρήξη του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος. Στη συνέχεια, καθώς το δέρμα επουλώνεται, σχηματίζονται ραγάδες στο σώμα.

Έρευνες δείχνουν ότι το αμυγδαλέλαιο μπορεί να αποτρέψει τις ραγάδες σε εγκύους και να μειώσει τον κνησμό που προκαλείται από τις ραγάδες καθώς το δέρμα επουλώνεται. Για παράδειγμα, μια μελέτη σε εγκύους διαπίστωσε ότι οι ραγάδες ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν όταν οι συμμετέχοντες έβαζαν αμυγδαλέλαιο απευθείας στο δέρμα κάθε μέρα.

Για σύσφιξη δέρματος στο σώμα θα χρειαστείτε.

Αμυγδαλέλαιο

Τι πρέπει να κάνετε
Κάντε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο σώμα σας για 20 λεπτά πριν κάνετε ντους.

Πόσο συχνά πρέπει 
Κάνετε αυτό καθημερινά ή τουλάχιστον κάθε εναλλακτική μέρα.

Γιατί αυτό λειτουργεί
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και παρέχει υγρασία στο δέρμα. Μειώνει ορατά τη χαλάρωση του δέρματος και συσφίγγει το δέρμα φυσικά .

Ζωή Κυροπούλου.

Πηγές. www.verywellhealth.com

www.stylecraze.com

www.avogel.ca

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr