3+1 μυστικά για super λαμπερά μαλλιά!

3+1 μυστικά για super λαμπερά μαλλιά!

Οι bad hair days είναι το χειρότερο σας. Ειδικά όταν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και άτονα. Αν πάλι αυτή είναι μια γενικότερη εικόνα τότε θα πρέπει να δράσετε και μάλιστα άμεσα και αποτελεσματικά. Οι ειδικοί μάλιστα έχουν 4 φυσικούς και απλούς τρόπους ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά σας τη λάμψη που πάντα θέλατε.

Δεν θα χρειαστείτε τη βοήθεια του κομμωτή σας. Θα πρέπει απλά να είστε τακτικές και να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές.

Χρησιμοποιείστε ξύδι μετά το λούσιμο: Το ξύδι έχει αμινοξέα στη σύνθεση του και παράλληλα αντιοξειδωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αρκετές φορές τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε αφαιρούν από την τρίχα τη φυσική λιπαρότητα με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπή. Αν ξεπλένετε τα μαλλιά σας με ξύδι θα ισορροπείτε τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και τα επίπεδα του pH με αποτέλεσμα η τρίχα να αναπτύσσεται γρηγορότερα και να αποκτά έξτρα λάμψη.

Απλώστε μια μάσκα με avocado. Είναι ότι καλύτερο για τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα από τις βαφές μαλλιά. Θα χρειαστείτε μέλι που χαρίζει απαλότητα, ελαιόλαδο που προστατεύει, αβοκάντο που ενυδατώνει χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει και χυμό λεμονιού που είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Το αφήνετε να δράσει για 45 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το ντους. Αν αφήσετε τα μαλλιά σας βρεγμένα χωρίς να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία θα φριζάρουν και θα θαμπώσουν. Επιλέγετε μία βαμβακερή στεγνή πετσέτα και τα τυλίγετε αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο. Στη συνέχεια ταμπονάρετε απαλά.

Το μεγάλο μυστικό για λαμπερά μαλλιά είναι η υγιεινή διατροφή. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιδερμίδα ή τα νύχια. Τα μεταλλικά στοιχεία και οι βιταμίνες που περιέχονται στις τροφές είναι εκείνα που θα χαρίσουν στην τρίχα δύναμη και τέλεια λάμψη.

Φώτο: Unsplash

www.faysbook.gr/omorfia

Φυσική γέλη αλόης σε ποσοστό 99,9%.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr