Οι Καλύτερες Σκιές Ματιών (Και Χρώματα) Σύμφωνα Με Τα Χαρακτηριστικά Και Τα Μάτια Σας

Οι Καλύτερες Σκιές Ματιών (Και Χρώματα) Σύμφωνα Με Τα Χαρακτηριστικά Και Τα Μάτια Σας

Το μακιγιάζ ματιών είναι ίσως το πιο σημαντικό μακιγιάζ προσώπου. Μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να της δώσουμε περισσότερο βάθος και εκφραστικότητα . Μπορεί να είστε ήδη ειδικός στο eyeliner , οπότε θα ήταν κρίμα αν δεν σκεφτόσασταν τι μπορεί να κάνει μια καλή χρωματική παλέτα σκιών για εσάς.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια καλή σκιά ματιών
Επί του παρόντος, οι χρωστικές από τις οποίες παράγονται οι σκιές ματιών παρατίθενται και εγκρίνονται στα παραρτήματα των επιτρεπόμενων συστατικών στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα και είναι συνήθως ως επί το πλείστον φυσικής προέλευσης . Μερικά παραδείγματα είναι:

Καφέ και κοκκινωποί τόνοι : οξείδιο του σιδήρου.
Μπλε αποχρώσεις : οξείδιο του μαγγανίου.
Πράσινες αποχρώσεις : οξείδιο του χρωμίου.
Λευκές αποχρώσεις : οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου.

Μορφή : Πριν από χρόνια, οι σκιές ματιών τοποθετούνταν σε κρέμα . Αυτά ήταν περλέ και κάπως έντονα χρώματα που συνήθως δεν ήταν πολύ κολακευτικά, παρά το γεγονός ότι ήταν μέρος της κυρίαρχης μόδας της εποχής. Αυτός ο τύπος μορφής έχει πέσει σε αχρηστία επειδή, μετά από λίγο, συσσωρεύονταν στις πτυχές του βλεφάρου, κάτι που δεν ήταν πολύ όμορφο. Οι συνθέσεις σκιών κρέμας βελτιώνονται αυτή τη στιγμή και επιστρέφουν δειλά στα ράφια του μακιγιάζ επειδή η αντοχή τους είναι μεγαλύτερη από αυτή των μορφών πούδρας.

Οι περισσότερες από τις σκιές που διατίθενται στο εμπόριο είναι σε συμπαγή πούδρα . Εκτός από το ότι περιέχουν χρωστικές και μεταλλικές βάσεις (όπως ο στεατικός ψευδάργυρος), περιλαμβάνουν λιπαρές ουσίες που βοηθούν τις σκόνες να συνδέονται μεταξύ τους και διευκολύνουν τη συμπίεσή τους. Αυτή η μορφή, που εφευρέθηκε τη δεκαετία του εξήντα από τη φαρμακοβιομηχανία, είναι πολύ πρακτικό να παρουσιάζεται σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν πολλές αποχρώσεις.

Υπάρχουν και χαλαρές πούδρες . Σε αντίθεση με τις πιεσμένες σκιές ματιών, οι χαλαρές πούδρες δεν περιέχουν δεσμευτικές ουσίες. Ενώ οι συμπιεσμένες πούδρες εφαρμόζονται σχετικά εύκολα και δεν τείνουν να μουτζουρώνουν εύκολα, οι χαλαρές πούδρες μπορούν να κάνουν ένα χάος, αν και αναμειγνύονται καλύτερα.

Το χρώμα των μαλλιών σας, τα μάτια σας και το χρώμα του δέρματός σας είναι καθοριστικοί παράγοντες όταν επιλέγετε την απόχρωση που θα σας ταιριάζει καλύτερα, πέρα ​​από το χρώμα των ρούχων που πρόκειται να φορέσετε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την παλέτα σας.

Το χρώμα των ματιών σας και η ιδανική σκιά σας
Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να μην επιλέγετε μαργαριταρένιες σκιές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο βραδινό μακιγιάζ σας . Επιπλέον, όπως αναφέραμε στην αρχή, οι ηλικιωμένοι πρέπει να αποφεύγουν τις σκιές ματιών, καθώς αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις ρυτίδες και τείνουν να γερνούν το βλέμμα.

Μπλε και γκρίζα μάτια : οι καλύτεροι τόνοι είναι τα ψυχρά χρώματα, αρκεί ο τόνος να είναι πιο σκούρος από αυτόν της ίριδας. Ευνοούν επίσης τα κάστανα, τα πορτοκάλια και τα ροζ. Οι γαλανομάτες πρέπει να αποφεύγουν τα πρασινωπά ή κοκκινωπά χρώματα.

Καφέ και μαύρα μάτια : τα κοκκινωπά, τα μπεζ, τα καφέ και τα ροζ είναι ιδανικά. Αποφύγετε τους μπλε ή γκρι τόνους.

Πράσινα μάτια : ευνοούν τις σκούρες βιολέτες και τα πράσινα. Μπορούν επίσης να παίξουν με κοκκινωπούς, τερακότα και καφέ τόνους. Μην εφαρμόζετε μπλε, τιρκουάζ ή ανοιχτό πράσινο.

Το αποτέλεσμα των σκιών ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας
Εκτός από το χρώμα της ίριδας σας, ο τόνος του δέρματός σας είναι επίσης σημαντικός όταν επιλέγετε την τέλεια απόχρωση.

Για παράδειγμα,

οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες θα πρέπει να εφαρμόζουν ροζ χρώματα, καθώς προσθέτουν ζωντάνια, τονικότητα αλλά και ζεστασιά στην εμφάνιση.

Οι ασημένιες σκιές θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν καλά , ειδικά αν έχετε γκρίζα μάτια.

Η γκάμα των γήινων και ώχρα χρωμάτων ταιριάζει πολύ σε μεσαίου τόνου και μαυρισμένες επιδερμίδες .

Αν  το δέρμα και τα μαλλιά σας είναι σκούρα, θα μπορούσατε να τολμήσετε με μια καλή γκάμα αποχρώσεων σε σκούρα χρώματα όπως καφέ, ακόμη και μαύρο. Για τους πιο τολμηρούς, τα δαμασκηνί , τα μοβ και τα μπορντό χρώματα θα μπορούσαν να φαίνονται υπέροχα.

Σε γενικές γραμμές, οι σκούροι τόνοι χρησιμεύουν για να οξύνουν την εμφάνιση , ενώ οι ανοιχτοί τόνοι προσθέτουν όγκο και φωτεινότητα . Τις μέρες που έχετε κουρασμένο βλέμμα, μπορείτε να μεταμφιεστείτε με ροζ αποχρώσεις , που βοηθούν να φωτίσετε . Και μη διστάσετε να τολμήσετε με μαργαριταρένιες το βράδυ.

www.lamansiondelasideas.com

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr