Πώς να μακρύνετε υγιή μαλλιά, χωρίς να χρειαστεί να κουρευτείτε

Πώς να μακρύνετε υγιή μαλλιά, χωρίς να χρειαστεί να κουρευτείτε

Η τεχνική που απομακρύνει την ψαλίδα και διατηρεί το μήκος
Πώς να μακρύνετε υγιή μαλλιά, χωρίς να χρειαστεί να κουρευτείτε

Όποια αναζητά υγιή μαλλιά θα ξέρει ότι είναι δύσκολη υπόθεση να τα μακρύνεις ή ακόμα και να διατηρήσεις το μήκος τους, χωρίς οι άκρες να δείχνουν ταλαιπωρημένες ή θαμπές. Όμως, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν και, μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να χάσετε από το μήκος των μαλλιών σας.

Σύμφωνα με το βρετανικό Glamour, αυτός δεν είναι άλλος από το «ξεσκόνισμα» των μαλλιών, που σας βοηθά να αφαιρέσετε την ψαλίδα, να διατηρήσετε το μήκος και να αποκαταστήσετε πιο λεία και υγιή μαλλιά.

Κούρεμα μαλλιών
Η κορυφαία hair stylist Hollie Rose Clarke εξηγεί ότι «Το ξεσκόνισμα μαλλιών -ή επιφανειακό κόψιμο- είναι μια τεχνική που μπορεί να αφαιρέσει όλες τις ψαλίδες, να διατηρήσει το μήκος και να αποκαταστήσει πιο λεία και υγιή μαλλιά» και προσθέτει πως «Γίνεται με το ψαλίδισμα του κάτω μέρους κάθε τούφας για να εξαλειφθεί η κατεστραμμένη άκρη της τρίχας. Παρόμοια με την αφαίρεση χνουδιών από το αγαπημένο σας μάλλινο παλτό».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεχνική (ή, όπως την αποκαλεί η Hollie, «μαγεία των μαλλιών») που αφαιρεί απαλά την ψαλίδα και τις ανθυγιεινές άκρες χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το μήκος ή το πάχος των μαλλιών.

«Ο μόνος αληθινός τρόπος για να σταματήσετε τις ψαλιδισμένες άκρες από το να συνεχίσουν να ψαλιδίζονται (που έχει ως αποτέλεσμα όλο και κοντύτερες τρίχες πάντα) είναι να τις κόψετε», λέει.

«Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για όσους θέλουν να μεγαλώσουν τα μαλλιά τους ή να διατηρήσουν το μήκος που αγαπούν. Στοχεύει στην υγεία των μαλλιών και αφαιρεί τις κατεστραμμένες ξηρές άκρες. Δεδομένου ότι δεν θα χάσετε καθόλου από το πολύτιμο μήκος σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναβάλλετε τα τακτικά ραντεβού στο κομμωτήριο, κάτι που με τη σειρά του θα ωφελήσει την υγεία των μαλλιών σας».

Για ποιους τύπους μαλλιών ενδείκνυται
Η συγκεκριμένη τεχνική απευθύνεται σε όλους τους τύπους μαλλιών, καθώς αποτελεί έναν τρόπο για να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξή τους. Και, μάλιστα, σύμφωνα με την Clarke «Όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση των μαλλιών, αφήνοντάς τα λεία και υγιή με γυάλινη λάμψη, αλλά μπορεί, επίσης, να βοηθήσει όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το φριζάρισμα στο σπίτι».

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr