Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αντιμετώπιση με βότανα

Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αντιμετώπιση με βότανα

Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί τη συχνότερη σεξουαλική διαταραχή στον άνδρα με ποσοστά που κυμαίνονται από 20-30%.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση ως μία ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία επιδρά αρνητικά όχι μόνο στον άνδρα αλλά και στη γυναίκα, καθώς εκείνη όχι μόνο δεν ικανοποιείται ερωτικά, αλλά θεωρεί ότι ο σύντροφός της τη θέλει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες. Όλα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν ήδη υπάρχοντα προβλήματα και να οδηγήσουν τον άνδρα ακόμα και σε πλήρη στυτική δυσλειτουργία.

Πρόωρη εκσπερμάτιση- Αίτια
Η πρόωρη εκσπερμάτιση φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα που σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος οι οποίες ρυθμίζουν την εκσπερμάτωση . Στους άντρες που πάσχουν από αυτό, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης.

Σχεδιάγραμμα – πρόωρη εκσπερμάτιση
Η φυσιολογική σεξουαλική απόκριση του άντρα αποτελεί μία διεργασία με διαδοχικές φάσεις, που ξεκινάει με τη σεξουαλική διέγερση και κορυφώνεται με την εκσπερμάτιση. Για τους άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, η διάρκεια της διαδοχικής ακολουθίας βραχύνεται, καθώς ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα και ανεξέλεγκτα σε σύγκριση με τους άντρες που δεν αντιμετωπίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση.
Υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία, τα οποία φανερώνουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες και σε γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Συνεπώς, ο ψυχισμός του άνδρα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Εκτός από τους ψυχολογικούς παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί και βιολογικοί, όπως υπερευαισθησία της βαλάνου του πέους, φλεγμονές του προστάτη, παθήσεις του θυρεοειδή, παχυσαρκία αλλά και τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες.

Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αντιμετώπιση
Η θεραπεία της νόσου αρχίζει με οδηγίες για πρόγραμμα σεξουαλικών ασκήσεων και παιχνιδιών, στοχεύοντας στον εγκεφαλικό έλεγχο του άνδρα που μαθαίνει να κρατάει την εκσπερμάτιση όσο χρόνο το επιθυμεί ο ίδιος αλλά και η σύντροφός του. Μερικές τεχνικές αυτοβοήθειας μπορεί να είναι:

χρήση διπλού προφυλακτικού
χρήση προφυλακτικού με ουσία επιβράδυνσης
αυνανισμός πριν από τη σεξουαλική πράξη (σεξ)
αποφυγή σεξουαλικών σκέψεων κατά τη διάρκεια του σεξ
Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 Έλληνες, έχουν πρόωρη εκσπερμάτιση, σπάνια όμως μιλούν για αυτήν και ακόμη πιο σπάνια αναζητούν θεραπεία. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η επίσκεψη σε έναν ανδρολόγο θεωρείται αναγκαία, καθώς σήμερα υπάρχουν νέες θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Ακόμα και στην περίπτωση της χρόνιας πρόωρης εκσπερμάτωσης οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν διάφορες επιλογές στους ασθενείς τους.

Πρόωρη εκσπερμάτιση- Αντιμετώπιση με βότανα

Τζίντζερ
Το τζίντζερ συνίσταται για τον έλεγχο της εκσπερμάτισης, καθώς βοηθά στη διάρκεια της επαφής. Γενικότερα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την αντοχή, αναζωογονεί το σώμα, και μειώνει το άγχος.

Λυκίσκος
Λυκίσκος

Ο λυκίσκος θεωρείται ένα ευεργετικό βότανο για σεξουαλικά προβλήματα, καθώς τα οιστρογόνα που περιέχει έχουν αναφροδισιακές ιδιότητες στον άντρα και αφροδισιακές για την γυναίκα.

Επιμήδιο (Epimedium Macun)
Το επιμήδιο είναι το βότανο που έχει συντελέσει στην εξέλιξη της Ασίας. Πρόκειται για ένα φυσικό βιάγκρα που θεραπεύει σεξουαλικά προβλήματα (πρόωρη εκσπερμάτιση, αδυναμία στύσης, μειωμένη λίμπιντο).

Gingko biloba
Ένα επίσης ένα τονωτικό βότανο, που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία συμβάλει στη σεξουαλική διάθεση. Η παραγωγή ντοπαμίνης, αδρεναλίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο βελτιώνει τη διέγερση της ευχαρίστησης και την εγρήγορση.

Τριβόλι (Tribulus terrestris)
To τριβόλι αντιμάχεται τη σεξουαλική ανεπάρκεια. Οι ιδιότητες του ισχυρού αυτού συστατικού έχουν συσχετιστεί με αύξηση της παραγωγής σπέρματος, σεξουαλική αντοχή και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Καγιέν
Το καγιέν διαδραματίζει πολυσήμαντο ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, το καγιέν βοηθά σε μακροχρόνιες στύσεις, με ισχυρότερες εκσπερματίσεις και πιο έντονους οργασμούς

Extra tip: Η καθημερινή γυμναστική είναι σημαντική, καθώς ασκήσεις πυελικού εδάφους εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης. Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

health4u.gr/

VIP power….Φυσικό Αφροδισιακό Σε Ειδική Τιμή.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr