Άμεση Αποτοξίνωση Συκωτιού με αυτές τις απλές πιέσεις στο πόδι.

Άμεση Αποτοξίνωση Συκωτιού με αυτές τις απλές πιέσεις στο πόδι.

Για στρες, πόνο μέσης, υψηλή πίεση, κράμπες περιόδου, πόνο στα άκρα, αϋπνία και άγχος.

Υπάρχει ένα σημείο στο πόδι που ονομάζεται taichong , το οποίο λέγεται ότι διεγείρει το συκώτι και ενθαρρύνει την πέψη. Για να το βρείτε, τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο σημείο όπου συναντώνται το μεγάλο και το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σας. Στη συνέχεια, σύρετέ το μια ίντσα περίπου προς τα πίσω, μέχρι να βρείτε την κοιλότητα λίγο πριν από το σημείο όπου συναντώνται τα δύο οστά των ποδιών. Για να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας για να πιέσετε την κοιλότητα με ελαφριά έως μέτρια πίεση για περίπου τρία έως πέντε λεπτά.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ TAICHONG;

Το Tai Chong (LR3) χρησιμοποιείται συνήθως για το στρες, τον πόνο στη μέση, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τις κράμπες της περιόδου, τον πόνο στα άκρα, την αϋπνία και το άγχος.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ TAICHONG;
Το Tai Chong (LR3) βρίσκεται στο πόδι σας σε πλάτος περίπου δύο δακτύλων πάνω από το σημείο όπου ενώνεται το δέρμα του μεγάλου δακτύλου σας και του επόμενου δακτύλου.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΑΖ TAICHONG ACUPOINT
Αποτοξίνωση – Το σωστό μασάζ στο σημείο Taichong μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος στο πόδι, να αποτοξινώσει το συκώτι και να απομακρύνει την εσωτερική θερμότητα.

Ανακουφίστε τις εμβοές – Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από εμβοές και ο πιο συχνός και κυρίαρχος λόγος που προκαλούνται, είναι από τη θερμότητα στο συκώτι. Το σωστό μασάζ στο σημείο Taichong μπορεί να έχει καλό αποτέλεσμα στην αφαίρεση της εσωτερικής θερμότητας στο συκώτι για την ανακούφιση από τις εμβοές.

Αναζωογονητικό – Το σωστό μασάζ στο σημείο Taichong μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του καναλιού Qi του σώματος, ώστε,  να διατηρήσουμε την ισορροπία «Yin-yang» στο σώμα μας για ανανέωση .

Μείωση της αρτηριακής πίεσης – Το μασάζ Taichong μπορεί να ηρεμήσει το συκώτι, μαζί με το Taixi acupoint για θρέψη των νεφρών και το acupoint Quchi για την αφαίρεση της εσωτερικής θερμότητας και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αλλα οφέλη:

Πεπτικό σύστημα : κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, χαλαρή διάρροια.

Καρδιαγγειακά: στηθάγχη, πόνος στο στέρνο.

Νευρικό σύστημα: υψηλή αρτηριακή πίεση, πονοκέφαλος, ζάλη, αϋπνία και ονειροπόληση.

Αυτί, μύτη και λαιμός : ροζ μάτια, οίδημα και πόνος, πονόλαιμος, εμβοές, κώφωση.

Ουρογεννητικό σύστημα : ακανόνιστη έμμηνος ρύση, λειτουργική αιμορραγία της μήτρας, ανεπάρκεια της μήτρας, ενούρηση, λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Χειρουργικά : κήλη,  μαστό, εντερίτιδα, φυματίωση τραχηλικών λεμφαδένων.

Άλλα : ηπατίτιδα, θρομβοπενία, πόνος στις αρθρώσεις των άκρων, μεσοπλεύρια νευραλγία, σπασμός κάτω άκρων, διάφορα άλλα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ACU TAICHONG
1. Καθίστε με τα πόδια σας κάτω, λυγίστε το αριστερό σας γόνατο, σηκώστε το πόδι σας στο κάθισμα, μπροστά από τους γοφούς σας, σηκώστε το αριστερό σας χέρι, βάλτε την παλάμη σας στο πίσω μέρος του ποδιού σας, λυγίστε το μεσαίο σας δάχτυλο και χρησιμοποιήστε το δείκτη και τις άκρες του μεσαίου δακτύλου για να πιέσετε και να ζυμώσετε τα σημεία βελονισμού Taichong από κάτω προς τα πάνω για τον πόνο . Πρώτα αριστερά και μετά δεξιά για να πιέσετε και να ζυμώσετε τα σημεία βελονισμού και στις δύο πλευρές για 3-5 λεπτά κάθε φορά.

2. Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση πιέζουν τα σημεία βελονισμού Taichong, Taixi και Quchi με την άκρη του αντίχειρα κάθε μέρα, που μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το συκώτι και να μειώσει την εσωτερική θερμότητα, να θρέψει τα νεφρά για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. πιέστε δυνατά για να νιώσετε εμφανές μούδιασμα και πόνο. Συνεχίστε να πιέζετε και να ζυμώνετε κάθε σημείο για 3-5 λεπτά κάθε μέρα.

Συμβουλές:

Πριν κάνετε μασάζ στο σημείο Taichong, μπορείτε να κάνετε ένα σπα ποδιών σε ζεστό νερό για να κάνετε το σώμα πιο χαλαρό. Χρησιμοποιήστε λίγη δύναμη όταν τρίβετε για να δημιουργήσετε έναν ελαφρύ πόνο . Μετά το πάτημα, μπορείτε να πιείτε μια μικρή ποσότητα νερού για να βοηθήσετε το μεταβολισμό.

Σημειώνεται ότι τα άτομα με διαταραχές πήξης πρέπει να το χρησιμοποιούν με προσοχή και ότι οι έγκυες γυναίκες δεν επιτρέπεται.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΑΖ TAICHONG 
Ε: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για μασάζ στο σημείο βελονισμού Taichong;

Συνιστάται να κάνετε μασάζ με TaiChong μεταξύ 21-23 το βράδυ. Τα σημεία Taichong ανήκουν στο Jueyin Liver Channel of Foot. Αυτή η ώρα εφαρμογής, του μασάζ στα σημεία Taichong  είναι καλή για την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη διατήρηση της υγείας.

Ε: Μπορώ να κάνω μασάζ σε σημεία Taichong κάθε μέρα;

Ναι, το μασάζ στο σημείο Taichong μπορεί να γίνει κάθε μέρα και μπορεί να θρέψει το συκώτι, να εξαλείψει την ηπατική νόσο και να προστατέψει το συκώτι. Είναι ευεργετικό για την υγεία και δεν έχει παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ε: Πόσο συχνά μπορώ να εφαρμόσω το μασάζ Taizhong;

Συνιστάται να το κάνετε μία φορά την ημέρα. Δεν έχει επιπλέον όριο για να κάνετε μασάζ στα σημεία βελονισμού Taichong για το μεγάλο χρονικό διάστημα και τον αριθμό των φορών. Γενικά, είναι προτιμότερο να κάνετε μασάζ μία φορά την ημέρα.

Αίσθηση .
Το ερέθισμα γίνεται συχνά αισθητό μέχρι τον αστράγαλο και μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

www.peakmassager.com/tai-chong-acupoint

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr