Ο Μαγικός Χυμός για Φυσικό Μπότοξ, Αδυνάτισμα, Καρδιά, Μάτια, Φλεγμονή, Πίεση, Καρκίνο του Στήθους (κ.α.π.)!

Ο Μαγικός Χυμός για Φυσικό Μπότοξ, Αδυνάτισμα, Καρδιά, Μάτια, Φλεγμονή, Πίεση, Καρκίνο του Στήθους (κ.α.π.)!

Καθαρίζει τον οργανισμό. Σκοτώνει τις φλεγμονές κάνει λαμπερό και λείο το δέρμα, καταπολεμά προβληματικές καταστάσεις δέρματος (κάποιοι βοτανολόγοι συστήνουν επάλειψη με τον χυμό του ακόμη και σε δέρματα με λεύκη)! δυναμώνει την καρδιά, ηρεμεί τα οιστρογόνα και τα εξισορροπεί καταπολεμά την τριχόπτωση δραστικά ακόμη και την αλωπεκία, δυναμώνει τα μάτια, καταπολεμά δραστικά την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, αλλά επειδή ο κατάλογος είναι ατελείωτος και τα οφέλη του είναι αμέτρητα, διαβάστε παρακάτω.

Χυμός λάχανου: Ο χυμός λάχανου περιέχει επίσης και βιταμίνη Κ, η οποία είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Ο χυμός λάχανου είναι γεμάτος θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά!

Καθημερινός χυμός λάχανου: Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα ποτήρι χυμού λάχανου καθημερινά για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν χυμοποιητή για να εξάγετε το χυμό από φρέσκο λάχανο.

Προσθήκη σε smoothies: Προσθέστε χυμό λάχανου στα smoothies σας για μια επιπλέον δόση θρεπτικών συστατικών. Συνδυάστε το με φρούτα, όπως πράσινα μήλα ή ανανά, για να δώσετε γεύση και άλλα οφέλη.

Προσθήκη σε χυμούς λαχανικών: Εάν φτιάχνετε χυμούς λαχανικών, προσθέστε χυμό λάχανου για επιπλέον θρεπτική αξία και φρεσκάδα.

Συνοδευτικό σε σαλάτες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό λάχανου ως συνοδευτικό σε σαλάτες. Δημιουργήστε ένα νόστιμο dressing με χυμό λάχανου, ελαιόλαδο, μουστάρδα και αγαπημένα σας μυρωδικά.

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Παγάκια  λάχανου: Μπορείτε ακόμη να παγώσετε τον χυμό λάχανου σε παγοτεμάχια και να τα προσθέσετε σε κρύα ποτά για μια δροσιστική επιλογή.

8 χρήσεις και οφέλη του χυμού λάχανου

Ο χυμός του λάχανου είναι άφθονος σε διάφορα αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες και η σουλφοραφάνη.

Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των συναφών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις .

Πιθανή προστασία από τον καρκίνο :

Ο χυμός λάχανου περιέχει μια ποικιλία αντιοξειδωτικών, όπως θειικές ενώσεις και ισοκυανικά, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν από τις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες και των καρκινογόνων ουσιών στα κύτταρα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι ενώσεις στο λάχανο (και γενικά στα σταυρανθή λαχανικά) εμπόδισαν την ανάπτυξη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρου, του ήπατος , του στομάχου και του πνεύμονα σε αρουραίους και ποντίκια.

Η σχέση μεταξύ μιας δίαιτας με σταυρανθή λαχανικά και της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού διερευνήθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Current Developments in Nutrition τον Αύγουστο του 2017.

Ανέφερε μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λαχανικών και του κινδύνου καρκίνου του μαστού . Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της κατανάλωσης σταυρανθών λαχανικών τα τελευταία χρόνια μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα καρκίνου του μαστού.

Βελτιώστε την υγεία της καρδιάς :

Σύμφωνα με το www.medicinenet.com  ανθοκυανίνες είναι άφθονες στο κόκκινο λάχανο.
Μελέτες έχουν αναφέρει σχέση μεταξύ ανθοκυανινών και χαμηλότερου κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Οι νεαρές και οι μεσήλικες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου εάν καταναλώνουν πολλές ανθοκυανίνες.

Επίσης τονώνει τους μυς και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται μετά απο 2 ημέρες έναρξης της χρήσης του λάχανου. Τις πρώτες δύο ημέρες μπορεί να αισθάνεσαι ψευδώς ότι σου κάνει κατακράτηση αλλά η αλήθεια είναι ότι ο οργανισμός μαζεύει τα σκουπίδια του για να τα αποβάλλει όλα την τρίτη ημέρα! Αυτό κάνει το λάχανο! Έτσι μειώνει δραστικά το λίπος της κοιλιάς και το φούσκωμα της. Με μια σωστή διατροφή και το λάχανο ως όπλο, η κοιλιά γίνεται πλάκα.
.

 Το κόκκινο λάχανο προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα .

Καταπολεμήστε τη φλεγμονή: Η χρόνια φλεγμονή είναι επιβλαβής . Τα σταυρανθή λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του λάχανου, μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή.

Σε έρευνα, οι γυναίκες που κατανάλωναν τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά εμφάνισαν τη λιγότερη φλεγμονή. Η μελέτη συνδέει την κατανάλωση ορισμένων λαχανικών και τη μείωση της φλεγμονής.
Η σουλφοραφάνη συμβάλλει σε αυτό και μπορεί να μειώσει τον ρυθμό φθοράς του χόνδρου της άρθρωσης.

Οστεοαρθρίτιδα

Σε μια διαφορετική μελέτη, οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που τύλιξαν τα γόνατά τους σε φύλλα λάχανου παρουσίασαν λιγότερη φλεγμονή στο γόνατο.

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα, μπορεί να προταθούν για άτομα με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.
Τα φυτοχημικά στο λάχανο μπορούν να καταπολεμήσουν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και η στεφανιαία νόσος (φραγμένες αρτηρίες) που συνδέονται με τη φλεγμονή.
Πεπτικά έλκη:
Σε μια μελέτη του Δεκεμβρίου 2014 που δημοσιεύτηκε στο Medicinal Chemistry Research , εξετάστηκαν οι επιδράσεις των εκχυλισμάτων σκόρδου και λάχανου στα έλκη σε αρουραίους.
Οι επιστήμονες πρότειναν ότι και τα δύο εκχυλίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία οξέων ελκών στομάχου.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Προστατεύει την όραση:

Φωτογραφία: Απόστολος Βάμβουρας-unsplash.com

Το λάχανο περιέχει λουτεΐνη, η οποία υποστηρίζει την υγιή όραση. Η λουτεΐνη προστατεύει τον αμφιβληστροειδή και τον φακό από την υπεριώδη ακτινοβολία , λειτουργώντας σε συνδυασμό με ένα άλλο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ζεαξανθίνη. Η ζεαξανθίνη μπορεί να βρεθεί σε ίχνη στο λάχανο. Η βιταμίνη C , μια άλλη θρεπτική ουσία που ωφελεί την όραση, υπάρχει στο λάχανο.

Ανάπτυξη μαλλιών: Η κερκετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει την γυροειδή αλωπεκία (μια αυτοάνοση πάθηση που περιλαμβάνει ξαφνική απώλεια μαλλιών ).
Σύμφωνα με μελέτες σε ποντίκια, οι υποδόριες ενέσεις κερκετίνης μπορεί να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη τριχών σε αλωπεκικές βλάβες που ήδη υπάρχουν.
Απαιτείται περαιτέρω μελέτη σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, η έρευνα είναι ενθαρρυντική. 

Απώλεια βάρους : Το λάχανο φημίζεται ότι έχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά θα μπορούσε να είναι ισχυρό σε διατροφικές ίνες . Σας παρέχει μεγαλύτερη αξία για τα χρήματά σας όσον αφορά την απώλεια βάρους , σας χορταίνει και ικανοποιεί τις διατροφικές σας απαιτήσεις.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος , να συμβαδίσετε με το πρόγραμμα διατροφής σας ή να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κανονική διατροφή σας.
Αντιγηραντικές ιδιότητες:
Τα αντιοξειδωτικά σας προστατεύουν από τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και λειτουργούν για να μειώσουν τις ενδείξεις γήρανσης που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.
Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων και των κηλίδων γήρανσης διατηρώντας το δέρμα σας λείο, σφριγηλό και ελαστικό.
Οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγεία του δέρματος, την ανανέωση των κυττάρων και την υπεριώδη προστασία.

Επαναφέρετε την γοητεία του νεανικού δέρματος.

Για λαμπερό δέρμα προσώπου.

 

Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας πολτό λάχανου με 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι του γλυκού ωμό μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού  αλεύρι και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατέψτε τα πάντα καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Απλώστε αυτή τη μάσκα σε όλο σας το πρόσωπο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 20 λεπτά.

 

Παρενέργειες του χυμού λάχανου

Το λάχανο περιέχει ενώσεις που ονομάζονται goitrogens, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς, ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό. Ίσως χρειαστεί να μείνετε μακριά από το χυμό λάχανου εάν έχετε πρόβλημα με τον θυρεοειδή ή διατρέχετε κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς . Συζητήστε το με το γιατρό σας.

Οι θειικές ενώσεις που είναι τα ενεργά συστατικά του χυμού λάχανου μπορεί να μην λειτουργούν καλά με τα βακτήρια στο έντερο, οδηγώντας σε αύξηση των αερίων , φούσκωμα και πόνο . Εάν έχετε αυτήν την αρνητική επίδραση, δοκιμάστε μικρότερη ποσότητα χυμού λάχανου.

Αποφύγετε να τρώτε ωμό λάχανο για να μειώσετε την πιθανότητα να πάθετε τροφιμογενή ασθένεια. Στην περίπτωση μιας τέτοιας ευαισθησίας του οργανισμού πριν φάτε, βεβαιωθείτε ότι το λάχανο έχει ψηθεί καλά. Αντί για χυμό δηλαδή, προσπαθήστε να το φάτε μαγειρεμένο ή ως τουρσί. Ενημερωθείτε απο τον διατροφολόγο σας.

Ο χυμός λάχανου είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, και η κατανάλωσή του μπορεί να συμβάλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος, τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του δέρματος. Ωστόσο, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε το γιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας, ειδικά αν έχετε υποκείμενα νοσήματα.

Το κουμπί στο πλυντήριο που γνωρίζουν ελάχιστοι, για να μυρίζουν φρεσκάδα τα ρούχα μας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr