Πως μπορώ να κάνω το δέρμα μου πιο παχύ.

Πως μπορώ να κάνω το δέρμα μου πιο παχύ.

Πώς να κάνετε το δέρμα σας πιο δυνατό και πιο παχύ

Περιποίηση & Ομορφιά

Το δέρμα σας φαίνεται πιο λεπτό, λιγότερο αναπηδημένο και πιο λεπτό; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πάχος του δέρματός σας αλλάζει με την ηλικία. Σταδιακά, το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό, πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό.

Και με πιο λεπτό δέρμα έρχεται ένας εξασθενημένος δερματικός φραγμός. Όταν το δέρμα είναι υγιές, εκτελεί με επιτυχία τη δουλειά του να μας προστατεύει από ερεθισμούς, δερματικές παθήσεις και φλεγμονές. Αλλά όταν ο φραγμός του δέρματος μας είναι εξασθενημένος, το σώμα δεν μπορεί να αμυνθεί. Θα διερευνήσουμε πώς το λεπτό και αδύναμο δέρμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος και θα επισκευάσουμε μεθόδους για το πώς να κάνουμε το δέρμα πιο υγιές και δυνατό.

Γιατί Το Δέρμα Μου Είναι Τόσο Λεπτό;

Μεγάλωμα.
Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να δείτε αλλαγές στην υφή και την ελαστικότητα του δέρματός σας. Ο λόγος που το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο λεπτό και ξηρό είναι επειδή το σώμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνετε. Το κολλαγόνο είναι η δομική πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, δύναμη και ελαστικότητα. Οι ίνες κολλαγόνου είναι οι στιβαρές στήλες που υποστηρίζουν το ανώτερο στρώμα του δέρματος το οποίο αποτρέπει την χαλάρωση του δέρματος. Αλλά με την πτώση του κολλαγόνου έρχεται πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό δέρμα. Μπορείτε να ευχαριστήσετε τη γενετική σας για το πόσο γρήγορα μειώνεται το απόθεμα κολλαγόνου σας.

 

Παράγοντες Τρόπου Ζωής, Συμπεριλαμβανομένης Της Φαρμακευτικής Αγωγής
Όπως προτείνει η Healthline , μπορεί να αναπτύξετε λεπτό δέρμα από τη μακροχρόνια χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως:

Συνταγογραφούμενα αραιωτικά αίματος
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη (Advil) ή η ναπροξένη (Aleve)
Τοπικά και από του στόματος κορτικοστεροειδή
Ασπιρίνη χωρίς ιατρική συνταγή

Υπάρχουν επίσης διάφοροι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και λέπτυνση του δέρματος, όπως:

Κάπνισμα
Υπερβολική χρήση αλκοόλ
Έλλειψη τακτικής άσκησης σε συνδυασμό με κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Εκθεση Στον Ήλιο
Η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως προκαλεί βλάβες από τον ήλιο στο δέρμα σας και μετά από πολλά χρόνια μαυρίσματος (και καύσης), μπορεί να αρχίσετε να αναπτύσσετε λεπτό δέρμα. Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τη μορφή κηλίδων ηλικίας, χαλάρωσης του δέρματος, ρυτίδων ή καρκίνου του δέρματος. Μπορεί να παρατηρήσετε λεπτότερο δέρμα στο πρόσωπο ή τα χέρια σας, τα μέρη του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Πώς Θα Με Επηρεάσει Το Λεπτό Δέρμα;
Το λεπτό δέρμα δεν θα προκαλέσει ιατρικά προβλήματα – είναι ανησυχητικό μόνο όταν το δέρμα σας μελανιάζεται ή καταστρέφεται εύκολα. Όπως αναφέρει η Medline Plus : «Καθώς μεγαλώνετε, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού του δέρματος. Το δέρμα σας είναι πιο λεπτό, πιο εύθραυστο και χάνετε μέρος του προστατευτικού στρώματος λίπους». Η ικανότητα του δέρματος να αναδιπλώνεται επιδεινώνεται με την ηλικία, όπως και το πάχος του χόριου. Και με το λεπτό δέρμα έρχονται μώλωπες και ρυτίδες.

Εκτός από το λεπτό δέρμα, εάν δεν φροντίζετε καθόλου το δέρμα σας, τότε ο φραγμός του μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα: Το στρώμα της υποδερμίδας αποτελείται από ιδρωτοποιούς αδένες, λίπος και ιστό. Το επόμενο στρώμα ονομάζεται χόριο, το οποίο αποτελείται από την παροχή αίματος και τα νεύρα. Το πιο εξωτερικό στρώμα είναι η επιδερμίδα, η οποία αποτελεί τον φραγμό του δέρματός σας και σας προστατεύει από τα βακτήρια και τη βρωμιά. Ένας υγιής, λειτουργικός φραγμός του δέρματος αποκλείει τους ερεθιστικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, ενώ διατηρείται σε φυσικά έλαια και υγρασία. Ένας ανθυγιεινός δερματικός φραγμός δεν θα σας προστατεύσει από πιθανά δερματικά προβλήματα, όπως ερεθισμό, φλεγμονή ή ξηρότητα. Το λεπτό δέρμα είναι ήδη αρκετά εύθραυστο, αλλά αν δεν ενυδατώνετε το πολύ ξηρό δέρμα ή κάνετε υπερβολική απολέπιση, μπορεί να το ερεθίζετε. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προκαλεί έναν κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος, διαβάστε αυτόν τον εκτενή οδηγό . Ακολουθεί μια ανάλυση των πρακτικών τρόπων με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε πιο δυνατό και παχύ δέρμα.

Πώς Να Κάνετε Το Δέρμα Πιο Δυνατό Και Παχύ
Τρώτε Τροφές Που Βοηθούν Την Παραγωγή Κολλαγόνου

Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, και ως εκ τούτου, κάνουν το δέρμα μας πιο δυνατό και βελτιώνουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματός μας. Η βιταμίνη C παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο κολλαγόνο και θα τη βρείτε σε τροφές όπως το μπρόκολο, τα φυλλώδη πράσινα και τα εσπεριδοειδή.

Μια ποικιλία τροφών μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, όπως:

Κοτόπουλο
Φυλλώδη λαχανικά
Μούρα
Ψάρια και οστρακοειδή
Ασπράδια
Εσπεριδοειδή

Χρησιμοποιήστε Προϊόντα Περιποίησης Δέρματος Με Πεπτίδια
Εάν είστε ήδη ευχαριστημένοι με τη διατροφή σας, μπορείτε να κάνετε το δέρμα σας πιο δυνατό με προϊόντα περιποίησης που περιέχουν πεπτίδια. Η δερματολόγος Dr. Nancy Samolitis , MD, FAAD είπε στον Byrdie : “Τα πεπτίδια είναι ουσιαστικά κατακερματισμένα μέρη πρωτεϊνών. Έτσι, όταν χρησιμοποιούνται στην περιποίηση του δέρματος, ο στόχος είναι αυτά τα θραύσματα κολλαγόνου να διεγείρουν την ανάπτυξη κολλαγόνου… Ολοκληρωμένες, μη κατακερματισμένες πρωτεΐνες ( όπως το κολλαγόνο) δεν μπορούν να απορροφηθούν απευθείας από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, έτσι αυτά τα μικρότερα κομμάτια μπορούν να εισέλθουν βαθιά στο κυτταρικό επίπεδο».

Εφαρμόστε Ενυδατική Κρέμα Καθημερινά
Για να κάνετε το δέρμα σας πιο δυνατό, στρέψτε την προσοχή σας από την απολέπιση στην ενυδάτωση . Είτε είστε ξηρό, μικτό, λιπαρό ή ευαίσθητο τύπο δέρματος, το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι το πρώτο βήμα για την υγεία του δέρματος και την ύπαρξη ισχυρού δερματικού φραγμού.

Η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να οφείλεται σε γενετικά στοιχεία. μπορεί να έχετε μόλις γεννηθεί με ξηρό τύπο δέρματος. Ωστόσο, εάν ο τύπος του δέρματός σας είναι πραγματικά λιπαρός, μεικτός, ευαίσθητος ή κανονικός, η ξηρότητα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από κλιματιστικά ή ζεστά ντους μέχρι καιρικές συνθήκες. Βοηθήστε το δέρμα σας να παραμείνει δυνατό, εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό. Αυτό το βήμα βοηθά να κλειδώσετε την υγρασία και να προστατέψετε το δέρμα σας από το περιβάλλον.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr