Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ωριμάσεις ένα αβοκάντο (απο τον διαιτολόγο).

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ωριμάσεις ένα αβοκάντο (απο τον διαιτολόγο).

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο απο το να δαγκώνεις ένα κρεμώδες αβοκάντο όταν προστίθεται στη σαλάτα, στα αυγά ή στο αγαπημένο μας τοστ. Αλλά όσο υπέροχο κι αν είναι να απολαμβάνεις αυτό το φρούτο, μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό όταν είναι άγουρο και αυτό που έχεις στη διάθεση σου είναι σκληρό σαν βράχος χωρίς να  είναι έτοιμο να κοπεί.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι της αναμονής έως ότου τα φρούτα σας να είναι αρκετά μαλακά ΄ώστε να τα απολαύσετε. Αλλά ποιος έχει χρόνο; Ευτυχώς, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να βοηθήσετε στην  ωρίμανση του αβοκάντο, εάν το αβοκάντο σας δεν είναι έτοιμο για κατανάλωση, αλλά είστε έτοιμοι για να το φάτε.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα που καλλιεργούνται στα δέντρα, τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν μέχρι να συγκομιστούν. Τα ανώριμα αβοκάντο συνήθως εξακολουθούν να διατηρούν ένα ανοιχτό ή έντονο πράσινο εξωτερικό περίβλημα μετά τη συγκομιδή και είναι επίσης αρκετά σταθερά όταν τα πιέζετε.

Ένα ενδεικτικό σημάδι ότι τα αβοκάντο σας είναι ώριμα και έτοιμα να τα απολαύσετε είναι όταν το δέρμα τους είναι πιο σκούρο πράσινο. Επίσης, τα αβοκάντο μαλακώνουν καθώς ωριμάζουν. Έτσι, όταν τοποθετείτε το αβοκάντο στην παλάμη του χεριού σας και το πιέζετε λίγο, το αβοκάντο υποχωρεί σε σταθερή, απαλή πίεση χωρίς να λερώσει. Εάν το εξωτερικό του αβοκάντο σας είναι πολύ σκούρο και τα φρούτα έχουν πολύ μούχλα αφού τα πιέσετε, τότε μπορεί να βρίσκονται στο μονοπάτι της υπερωρίμανσης. 

Πώς ωριμάζετε γρήγορα ένα αβοκάντο;
Θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει τρόπος να ωριμάσετε το αβοκάντο σας . Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη προσέγγιση για την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης του αβοκάντο, μιλήσαμε με την Amanda Izquierdo, MPH, RD, LDN , μια εγγεγραμμένη διαιτολόγο που εργάζεται επίσης για το Hass Avocado Board, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως το επιστημονικό φαγητό και ευεξία. εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Love One Today .
«Ο πιο γρήγορος και πιο απλός τρόπος για να ωριμάσεις ένα αβοκάντο είναι να τοποθετήσεις ένα άγουρο αβοκάντο σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με ένα μήλο ή μια μπανάνα από μία  έως τρεις ημέρες μέχρι να ωριμάσει», εξηγεί ο Izquierdo. 

«Αυτή η τεχνική λειτουργεί λόγω μιας φυτικής ορμόνης που ονομάζεται αιθυλένιο, η οποία εμφανίζεται φυσικά σε φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες», προσθέτει. «Το αιθυλένιο ενεργοποιεί τη διαδικασία ωρίμανσης και όταν συνδυάζεται σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, τα αέρια αιθυλενίου που παράγονται από αυτά τα φρούτα παγιδεύονται και αναγκάζουν τους καρπούς να ωριμάσουν πιο γρήγορα μαζί».

Έτσι, η επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης του αβοκάντο δεν απαιτεί φανταχτερά παρασκευάσματα ή περίπλοκες συνταγές. Η απλή πράξη της τοποθέτησης των φρούτων σας σε μια χάρτινη σακούλα με ένα μήλο ή μια μπανάνα είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Τώρα, το να έχεις ένα ανώριμο αβοκάντο δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το να απολαύσεις τις αγαπημένες σου συνταγές με αβοκάντο, χάρη σε αυτό το εύκολο φρέσκο ​​hack!

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr