Πως θα καθαρίζεις τέλεια το πρόσωπο σου στο σπίτι.

Πως θα καθαρίζεις τέλεια το πρόσωπο σου στο σπίτι.

Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε το μακιγιάζ από το πρόσωπο κάθε βράδυ για να διατηρείτε το δέρμα σας φρέσκο ​​και ανανεωμένο. Ωστόσο, το καθάρισμα απο το μακιγιάζ με ένα μόνο προιόν και με χρήση μόνο μιας φοράς μάλλον περιπλέκει τα πράγματα επιβαρύνοντας την επιδερμίδα σας. Οι δερματολόγοι πλέον συμφωνουν ότι ο διπλός καθαρισμός είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη νυχτερινή σας ρουτίνα.

Γιατί πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε;
Σύμφωνα με τη Neutrogena , «το δέρμα ανανεώνεται ενώ κοιμάστε και όταν αφήνετε το μακιγιάζ, εμποδίζετε αυτό να συμβεί… καθώς το μεγαλύτερο μέρος του μακιγιάζ αποτελείται από λιπαρή ουσία, όταν παραμένει για την επόμενη μέρα, φράζει τους πόρους σας και οδηγεί στην εμφάνιση  ακμής σπυριών  και μαύρων στιγμάτων».

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν πολλά προϊόντα για να αφαιρέσετε εντελώς το μακιγιάζ σας. Μερικές φορές, το αδιάβροχο μακιγιάζ χρειάζεται επιπλέον προσοχή και είναι ευεργετικό να εξαφανιστούν όλα τα ίχνη του προϊόντος.

Τι είναι ο Διπλός Καθαρισμός;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν μακιγιάζ χρησιμοποιούν τη μέθοδο διπλού καθαρισμού για να αφαιρέσουν περίπλοκα μακιγιάζ και αδιάβροχα προϊόντα. Είναι μια πρακτική περιποίησης που περιλαμβάνει τον καθαρισμό του δέρματος δύο φορές.

Το Dermstore και ο Δρ David Lortscher δηλώνουν, «το πλεονέκτημα του διπλού καθαρισμού είναι ότι το πρώτο καθαριστικό θα διασπάσει οποιοδήποτε μακιγιάζ, θα αφαιρέσει τη βρωμιά και τα περιττά έλαια από την ημέρα… το δεύτερο καθαριστικό θα αντιμετωπίσει τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος ».

Πώς να κάνετε διπλό καθαρισμό

Ο διπλός καθαρισμός μπορεί να είναι μια θεραπευτική μέθοδος που πρέπει να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Διασφαλίζει ότι το δέρμα σας είναι απαλλαγμένο από υπολείμματα και συμβάλλει στην προώθηση ενός καθαρού καμβά για τα επόμενα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Θα χρειαστεί να οδηγήσετε τα προϊόντα σε ένα σχήμα διπλού καθαρισμού.

Το πρώτο βήμα γίνεται με ένα καθαριστικό που έχει ως  βάση του το λάδι ώστε να σπάσει το πρώτο στρώμα μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό με βάση το νερό ως δεύτερο βήμα ολοκληρώνεται τον πλήρη καθαρισμό του προσώπου.

1. Καθαριστικό με βάση το λάδι

Ένα καθαριστικό λαδιού θα λιώσει όλο το αδιάβροχο μακιγιάζ, ακόμα κι αν έχετε στρώσεις βάσης και κονσίλερ. Ωστόσο, τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό με βάση το λάδι;

Μερικά άτομα επιλέγουν ένα βάλσαμο καθαρισμού επειδή έχει βάση το λάδι και περιέχει άλλα ενυδατικά συστατικά για την αφαίρεση των καλλυντικών.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να επιλέξετε ένα φιλικό προς το δέρμα λάδι όπως το Jojoba και να το γαλακτωματοποιήσετε ανάμεσα στα χέρια για να προετοιμαστείτε για καθαρισμό.

Μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά κάνοντας μασάζ με το καθαριστικό σας με βάση το λάδι στο πρόσωπο και να παρακολουθήσετε τη διάσπαση του μακιγιάζ. Αυτό το βήμα μπορεί να διπλασιαστεί ως αξια στην θεραπεία προσώπου.

Επίσης, ελέγξτε ξανά τις ετικέτες του καθαριστικού σας με βάση το λάδι γιατί ορισμένα προϊόντα συνιστούν να το εφαρμόζετε κατευθείαν σε στεγνό δέρμα, ενώ άλλα αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να βρέξετε το πρόσωπο.

2. Καθαριστικό με βάση το νερό

Στη συνέχεια, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό με βάση το νερό. Εδώ θα επιλέξετε ένα πλύσιμο προσώπου που ωφελεί τον τύπο του δέρματός σας. Μόλις ολοκληρώσετε το μασάζ με το καθαριστικό σας με βάση το λάδι, μπορείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας για να προετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα.

Το δεύτερο καθαριστικό σας θα πρέπει να προσφέρει ενυδατικά οφέλη, να αφαιρεί τις περιττές ακαθαρσίες ή ακόμη και να θεραπεύει τις προβληματικές περιοχές του δέρματος. Επιπλέον, ένα καθαριστικό με βάση το νερό μπορεί να αφαιρέσει επιπλέον ίχνη μακιγιάζ.

Μόλις πλύνετε το πρόσωπό σας με το δεύτερο καθαριστικό σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας, μπορείτε να ξεπλύνετε, να στεγνώσετε το πρόσωπό σας και να συνεχίσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Μερικές φορές, θα χρειαστείτε ένα επιπλέον βήμα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών. Ευτυχώς, η επίμονη μάσκαρα και το έντονο eyeliner μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια του micellar water.

Επιπλέον, μπορείτε να εμποτίσετε ένα βαμβάκι ή q-tip σε μικκυλιακό νερό για να αφαιρέσετε όλο το υπόλοιπο προϊόν ανάμεσα στις βλεφαρίδες σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr