Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου

Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου

 

«Παραδόξως, μόνο το 60% των ενηλίκων κοιμούνται με την πόρτα κλειστή, πράγμα που σημαίνει ότι το 40% κοιμάται με την πόρτα ανοιχτή», είπε ο Rex Isap, διευθύνων σύμβουλος και ειδικός ύπνου στο Happy Beds.

Εξηγώντας τις συνέπειες του να αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές, ο Isep πρόσθεσε: «Πρώτον, μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα του υπνοδωματίου ανοιχτή, ανέφεραν καλύτερο και μεγαλύτερο νυχτερινό ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με την πόρτα κλειστή.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι το να αφήνουν την πόρτα ανοιχτή βοήθησε στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, κάνοντας τη θερμοκρασία ελαφρώς χαμηλότερη, κατά μέσο όρο 19 βαθμούς Κελσίου».

Δεδομένου ότι η ιδανική θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου, αυτό διευκολύνει ένα άτομο να κοιμηθεί καλύτερα. Κάνει επίσης το ιδανικό πράγμα για ένα άτομο που υποφέρει από νυχτερινές εφιδρώσεις, περνάει εμμηνόπαυση ή γενικά υπερθερμαίνεται από τον ζεστό καιρό». Μην ξεχνάτε, η άνοιξη πλησιάζει.

Το να αφήνεις την πόρτα του δωματίου ανοιχτή, δεν θα βελτιώσει μόνο τη ροή του αέρα και την καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας, αλλά θα αλλάξει το τον τρόπο που ξυπνάς καθώς, το να αφήνει κανείς τις πόρτες ανοιχτές, βοηθάει στο να μεταφερθεί καλύτερα το φυσικό φως σε όλο το σπίτι, άρα και στην κρεβατοκάμαρα.

Τέλος, το να κοιμάσαι με ανοιχτή πόρτα μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση ανοιχτότητας και σύνδεσης με τον υπόλοιπο χώρο. Μπορεί να σε ανακουφίσει από το αίσθημα απομόνωσης ή περιορισμού και να δημιουργήσει μια πιο θετική και αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.

www.oneman.gr

unsplash.com

Το έξυπνο κόλπο για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα της ντουλάπας σας σε ένα λεπτό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr