Αφέλειες | Πώς να τις φρεσκάρεις μόνη σου στο σπίτι (χωρίς να το μετανιώσεις)

Αφέλειες | Πώς να τις φρεσκάρεις μόνη σου στο σπίτι (χωρίς να το μετανιώσεις)

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις και μερικά πολύ σωστήρια tips.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Bardot, wispy, french: Όποιο στιλ και να προτιμάς, η αλήθεια είναι μία, οι αφέλειες είναι η μεγαλύτερη τάση στα κουρέματα αυτήν την στιγμή. Είναι κομψές, ανεπιτήδευτα αισθησιακές και girly, ενώ χαρίζουν ένα γαλλικό αέρα σε κάθε εμφάνιση. Όσο και να τις αγαπάμε όμως, πρέπει να παραδεχτούμε κάτι: Δεν είναι σε καμία περίπτωση low-maintenance.

Το αντίθετο μάλλον, αφού εκτός από καλό styling κάθε πρωί, απαιτούν και συχνό τριμάρισμα έτσι ώστε να διατηρούνται στο σωστό μήκος. Κι όμως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας στο κομμωτήριο για να τις φρεσκάρεις. Αν αναρωτιέσαι “πώς να κόψω αφέλειες μόνη μου”, αυτό το κείμενο είναι για εσένα:

 

Πώς να κόψω αφέλειες μόνη μου | Βήμα-βήμα η διαδικασία

1. Πιάσε ψηλά τα μαλλιά σου κι άφησε ελεύθερες μόνο τις αφέλειές σου (αφού τις χωρίσεις πρώτα σε σχήμα V χρησιμοποιώντας μια χτένα με λεπτό άκρο).

2. Κράτησε το ψαλίδι κάθετα και με πολύ μικρές ψαλιδιές ξεκίνησε να κόβεις τις άκρες.

3. Τις πιο μακριές πλαϊνές τούφες, εκείνες που πλασιώνουν το πρόσωπό σου, κόψ’τες διαγώνια.

4. Χτένισε τις αφέλειες χρησιμοποιώντας το σεσουάρ και μια φαρδιά, στρογγυλή βούρτσα για να δεις πώς “κάθονται” τα μαλλιά. Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί, κάνε μερικές ακόμα -προσεκτικές πάντα- ψαλιδιές.

Πώς να κόψω αφέλειες μόνη μου | Τα SOS
Μην κόψεις τα μαλλιά σου όσο είναι βρεγμένα
Προτίμησε να κόψεις τα μαλλιά σου όσο είναι στεγνά -ειδικά αν είναι σγουρά- έτσι ώστε να ξέρεις ακριβώς πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και να μη βρεθείς προ εκπλήξεως όταν τελικά στεγνώσεις τα μαλλιά σου.

unsplash.com

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία
Πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο, αλλά εμείς θα το επισημάνουμε. Το ψαλίδι της κουζίνας ή εκείνο που έχεις από τα καλλιτεχνικά στο σχολείο δεν είναι το ιδανικό για αυτή τη δουλειά. Αγόρασε ένα ειδικό haircutting ψαλίδι και φρόντισε να είναι αρκετά κοφτερό πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.

Μη βιάζεσαι
Κάνε προσεκτικές κι αργές κινήσεις με το ψαλίδι, κόβοντας μικρή επιφάνεια για αρχή και ανάλογα με το αποτέλεσμα, συνέχισε σε μεγαλύτερο μέρος. Θυμήσου ότι πάντα μπορείς να κόψεις περισσότερο, αλλά όχι να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

Μην κρατάς το ψαλίδι οριζόντια
Δεν θα πρέπει να κάνεις οριζόντιες, γρήγορες ψαλιδιές. Αντίθετα, θα πρέπει να κρατάς το ψαλίδι κάθετα.

Ρίχνε πού και πού μια ματιά στον καθρέφτη
Μην ξεχνάς να κοιτάς κάθε τόσο το αποτέλεσμα στον καθρέφτη για να δεις αν σε ικανοποιεί και να κάνεις τυχόν διορθωτικές κινήσεις.

www.missbloom.gr

@kkkrrriista

self-cut bangs pictorial ✨ Hope u guys like it 😘💗 #bangstutorial #bangscut #haircut #fyp #foryourpage #hairstyles #hairtok

♬ Cupid – conan

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr