Ειδική Δίαιτα Για Υγιές Και Νεανικό Δέρμα.

Ειδική Δίαιτα Για Υγιές Και Νεανικό Δέρμα.

Παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σας, όπως νέες ή ασυνήθιστες κρεατοελιές, αναπτύξεις, κηλίδες ή δερματικές παθήσεις με φαγούρα ή εξανθήματα που μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία; Γενικά, όσο πιο νωρίς αναζητάτε θεραπεία για μια δερματική πάθηση, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η πιθανότητα να θεραπευτεί.

Το δέρμα σας χρειάζεται επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών για να διατηρήσει τις κανονικές του λειτουργίες.

Καθώς όλο και περισσότερα διατροφικά στοιχεία έρχονται στο φως, διαπιστώνεται ξανά και ξανά ότι η εσωτερική καλή υγεία και η εξωτερική ομορφιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που τροφοδοτεί τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προάγει τόσο την καλή υγεία όσο και την ομορφιά. Το λείο δέρμα, τα λαμπερά μαλλιά, τα λαμπερά μάτια, η λεπτή σιλουέτα και η ζωντάνια οφείλουν πολλά στη διατροφή μας.

Θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για το δέρμα
Ας πάρουμε το δέρμα.

Απαιτεί επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών για να διατηρήσει τις κανονικές του λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της κυτταρικής ανανέωσης. Η υγεία και η νεότητα του δέρματος εξαρτάται από αυτό. Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι επίσης απαραίτητη. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πρώιμη ρυτίδωση του δέρματος.

Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερεί την πρόωρη γήρανση. Βοηθά επίσης στη διατήρηση υγιούς κολλαγόνου , του υποστηρικτικού ιστού του δέρματος.

Η βιταμίνη Β είναι σημαντική για το σχηματισμό υγιών νέων κυττάρων του δέρματος. Ομοίως, οι Βιταμίνες Α και Ε παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της απαλότητας και  της υφής του δέρματος.

Η δυσκοιλιότητα και η ακατάλληλη αποβολή των αποβλήτων μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπές σε μαύρα στίγματα και σπυράκια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιέχει αρκετές φυτικές ίνες.

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης, αμύλου και τηγανητών τροφίμων και αυξήστε την πρόσληψη ωμών τροφών, όπως φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες και φύτρα. Επιμείνετε στα δημητριακά ολικής αλέσεως και πίνετε αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς φρούτων. Πάρτε το χυμό ενός λεμονιού πρώτα το πρωί για να καθαρίσετε το σύστημα.

Διατροφικές αλλαγές που απαιτούνται για υγιές δέρμα
Αν και υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες, συνεχίζουμε να τρώμε εξευγενισμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε άμυλο και ζάχαρη και χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά. Τα διατροφικά ελαττώματα αρχίζουν να εκδηλώνονται με όρους ασθένειας, υπερβολικού βάρους, χαμηλής ζωτικότητας, πρόωρης γήρανσης και πολλών προβλημάτων δέρματος και μαλλιών που μειώνουν την ελκυστική εμφάνιση.

Λοιπόν, κοιτάξτε καλά τη διατροφή σας. Ξεκινήστε μειώνοντας την πρόσληψη λιπών, ζάχαρης και κόκκινου κρέατος. Αυξήστε την πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως, εξαλείφοντας τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα αλεύρια. Μπορείτε να πάρετε όλη τη φυσική ζάχαρη που χρειάζεστε από τα φρούτα. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλυκαντικό.

Ένα μέρος της καθημερινής σας διατροφής πρέπει να αποτελείται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία τρώγονται ωμά, με τη φλούδα, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το γιαούρτι είναι επίσης μια υπέροχη τροφή ομορφιάς, ενώ μπορεί να συμπεριληφθεί και το αποβουτυρωμένο γάλα και το paneer. Τα λαχανικά πρέπει να είναι ελαφρώς μαγειρεμένα. Πάρτε αρκετά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι. Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι ιδανικοί.

Όχι μόνο εξασφαλίζουν παροχή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, αλλά αφομοιώνονται και απορροφώνται από τον οργανισμό πολύ εύκολα. Βοηθούν επίσης στον καθαρισμό  του συστήματος και αποτρέπουν τη συσσώρευση τοξικών υπολειμμάτων. Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών λαμβάνονται καλύτερα με φρεσκοεκχύλιση, με την προσθήκη νερού. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μη επεξεργασμένα δημητριακά, φυτρωμένα δημητριακά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και γιαούρτι μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε και να αισθάνεστε πολύ καλύτερα τον χειμώνα.

Νιώστε καλά και δείχνετε καλά
Τα προβλήματα ομορφιάς που σχετίζονται με την κακή υγεία δεν μπορούν να καμουφλάρονται με το μακιγιάζ. Ανεξάρτητα από τον χρόνο, τα χρήματα και τις δεξιότητες που χρησιμοποιείτε, η κούραση, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, το κηλιδωμένο δέρμα, η θαμπή επιδερμίδα και τα μαλλιά είναι βέβαιο ότι θα είναι εμφανείς. Τα όμορφα χαρακτηριστικά είναι προικισμένα από τα γονίδιά μας, αλλά η κακή υγεία το μειώνει. Από την άλλη, μπορεί να μην είστε γενετικά ευνοημένοι, αλλά η καλή υγεία και ζωτικότητα μπορούν να σας δώσουν μια ποιότητα ελκυστικότητας που είναι ακαταμάχητη. Όχι μόνο θα φαίνεστε καλά, αλλά θα νιώθετε καλά και αυτό ακριβώς είναι η ομορφιά.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr