Τροφές που καταβροχθίζουν το λίπος. Ότι τρώει η διαιτολόγος.

Τροφές που καταβροχθίζουν το λίπος. Ότι τρώει η διαιτολόγος.

 Μυστικά της Διατροφής Αλεξάνδρα Ταμπάκη – Επιστημονική Επιμέλεια: Δρ. Γιάννης Β. Σίμος – Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Διατροφή για χάσιμο λίπους

Θέλετε να χάσετε μερικά κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα με μια διατροφή για χάσιμο λίπους; Είναι εύκολο με αυτές τις τροφές που καίνε λίπος, τις οποίες θα πρέπει να προτιμούμε στη διατροφή μας!

Μήλο, πηγή πηκτίνης
Κατ’ εξοχήν παγίδα των λιπών, το μήλο αποτελεί επίσης φυσικό κατασταλτικό της όρεξης! Οι διαιτητικές του αρετές δεν χρειάζονται απόδειξη. Επεξήγηση: πλούσιο σε φυτικές ίνες και κυρίως σε πηκτίνη, αυτό το φρούτο σχηματίζει έναν ιστό που μπορεί να παγιδεύσει τα λίπη και να σταθεροποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Καθώς είναι φτωχό σε θερμίδες και ξεδιψάει, αποτελεί το καλύτερο σνακ και, σίγουρα, δεν είναι απαγορευμένος καρπός.

Σύνολο θερμίδων ανά 100 g: 54 kcal

Γιαούρτι, ο γλυκός συγκερασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων
Το γιαούρτι, όταν είναι άπαχο, συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, και μάλιστα χωρίς να εκτοξεύει το σύνολο των θερμίδων στα ύψη. Αντιθέτως! Καίει το αποθηκευμένο λίπος και βοηθάει στην πέψη. Αποτελέσματα: δυνατοί μύες χάρη στη δράση των πρωτεϊνών, και επίπεδη κοιλιά χάρη στη δράση των ενζύμων. Από άποψη γευσιγνωσίας, καλύτερα να το απολαμβάνετε στη φυσική του μορφή.

Σύνολο θερμίδων ανά 100 g: 55 kcal

Κοτόπουλο, πηγή άπαχων πρωτεϊνών
Ωδή στο στήθος κοτόπουλου, στο βραστό ζαμπόν χωρίς πέτσα και στα εσκαλόπ γαλοπούλας… Αυτά τα άπαχα κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που κάνουν καλό στους μυς, και δεν έχουν λιπαρές ουσίες, που κάνουν κακό στη σιλουέτα. Πρωταγωνιστούν στις δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, και μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις σάλτσες.

Σύνολο θερμίδων ανά 100 g στήθος κοτόπουλου: 100 kcal

Πράσινο τσάι, πηγή τανίνης
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πράσινο τσάι βρίσκεται στον κατάλογο των τροφών αδυνατίσματος. Συγκεντρώνει πλήθος αρετών, μεταξύ των οποίων η συμβολή του στην αποβολή του λίπους και την απώλεια βάρους. Οι τανίνες, οργανικές ύλες, εμποδίζουν τη συσσώρευση του λίπους, ενώ η καφεΐνη το απομακρύνει από τα λιποκύτταρα. Ακόμη, τι να πει κανείς για τις διουρητικές του ιδιότητες, οι οποίες απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα; Ώρα για τσάι, λοιπόν!

Σύνολο θερμίδων ανά 100g: 2 kcal

Πίτουρο βρώμης, πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών
Τοποθετημένο στα ράφια με τα βιολογικά ή διαιτητικά προϊόντα, το πίτουρο της βρώμης αποτελεί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της διάσημης δίαιτας Ντουκάν (Dukan). Μα, γιατί τέτοια επιτυχία; Επειδή αποτελεί φυσικό κατασταλτικό της όρεξης και, επιπλέον, οι ίνες του, διαλυτές και αδιάλυτες, δεσμεύουν τις θερμίδες και τις απομακρύνουν ευθύς αμέσως. Τρώγεται σε μορφή νιφάδων με τις οποίες πασπαλίζουμε τη σαλάτα ή το γιαούρτι, ή ακόμη και σε μορφή έτοιμης γαλέτας. Καθώς διαθέτει καθαρτικές ιδιότητες, καλύτερα να καταναλώνετε μία κουταλιά την ημέρα.

Σύνολο θερμίδων ανά 100g: 286 kcal

Ανανάς, πηγή βρομελίνης
ΑνανάςΟ ανανάς καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, κόβει την πείνα και κάνει καλό στην πέψη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α και C, αυτό το νόστιμο φρούτο είναι επίσης φτωχό σε θερμίδες. Ακόμη ένα καλό στοιχείο: ο βλαστός του. Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη και είναι γνωστό ότι «καταβροχθίζει» το λίπος που έχει απορροφηθεί. Τι περιμένουμε για να τον απολαύσουμε;

Σύνολο θερμίδων ανά 100g: 50 kcal

Πιπεριά, πηγή βιταμίνης C
ΠιπεριάΠρώτο βήμα: αφαιρέστε τη φλούδα της πιπεριάς, καθώς είναι δύσπεπτη για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι και έντερο. Δεύτερο βήμα: γευτείτε την! Με τόση περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αυτό το λαχανικό μπορεί να απομακρύνει τα λίπη πριν από την αφομοίωσή τους. Έτσι, αποτρέπει το σχηματισμό κυτταρίτιδας. Κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη, η πιπεριά μπορεί να καυχηθεί για τη δράση της κατά της κυτταρίτιδας.

Σύνολο θερμίδων ανά 100g: 19 kcal

Σολομός, πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων
ΣολομόςΞέρατε ότι τα λεγόμενα «λιπαρά» ψάρια είναι ισχυροί σύμμαχοι της σιλουέτας; Ο σολομός, αλλά και ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, είναι πολύ πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανταλλαγή ουσιών μεταξύ των κυττάρων, καταπολεμώντας έτσι το φαινόμενο της αποθήκευσης λίπους. Ωστόσο, για να απολαύσετε τα οφέλη του σολομού, θα πρέπει να τον φάτε ελαφρώς μαγειρεμένο και με ελάχιστα καρυκεύματα. Τιμή, λοιπόν, στα ταρτάρ και τα άλλα καρπάτσιο!

Σας ενδιαφέρει 10 τροφές για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας
Σύνολο θερμίδων ανά 100 g φρέσκου σολομού: 205 kcal

Νερό, πηγή μεταλλικών στοιχείων
ΝερόΥπάρχει λόγος που σας συμβουλεύουν να πίνετε 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό εξαλείφει τις βλαβερές τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: όσο πιο πλούσιο είναι σε μεταλλικά στοιχεία, τόσο περισσότερο ασβέστιο και μαγνήσιο προσφέρει, και τόσο περισσότερο εμποδίζει την αποθήκευση των θερμίδων. Έτσι, αντί να ξεδιψάτε με νερό της βρύσης, επιλέξτε, αν είναι δυνατόν, μεταλλικό νερό πλούσιο σε μαγνήσιο.

Σύνολο θερμίδων ανά 100g: 0 kcal

Σέλινο, πηγή βιταμινών C και Β6
ΣέλινοΈνα πράγμα είναι σίγουρο: καλύτερα να τρώτε το σέλινο στη σούπα και τη σαλάτα, παρά με γαλλική ρεμουλάδα. Το σέλινο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, και επιπλέον παρέχει επαρκή ποσότητα βιταμινών C και Β6 που καταπολεμούν την αποθήκευση του λίπους. Πράγματι, η κατανάλωση αυτών των δύο βιταμινών επιτρέπει την παραγωγή της νορεπινεφρίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που εμποδίζει το λίπος να εγκατασταθεί με τη μορφή κυτταρίτιδας.

Σύνολο θερμίδων ανά 100 g σελινόριζας: 41 kcal

e-diatrofi.org

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr