Το Περπάτημα Μέχρι τη Δουλειά Μειώνει τον Κίνδυνο Εμφάνισης Διαβήτη και Υψηλής Πίεσης

Το Περπάτημα Μέχρι τη Δουλειά Μειώνει τον Κίνδυνο Εμφάνισης Διαβήτη και Υψηλής Πίεσης

Οι άνθρωποι που περπατάνε μέχρι τη δουλειά τους έχουν περίπου 40% λιγότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη από αυτούς που οδηγούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

ΚΡΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Ερευνητές στο Imperial College London και στο University College London εξέτασαν πως διάφοροι δείκτες υγείας συσχετίζονται με τον τρόπο που οι άνθρωποι επιλέγουν να πάνε στη δουλειά τους, χρησιμοποιώντας στοιχεία από μία έρευνα 20.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρήκαν ότι το ποδήλατο, το περπάτημα και η χρήση μέσων μεταφοράς συσχετίζονταν με μικρότερη πιθανότητα παχυσαρκίας σε σχέση με αυτούς που οδηγούν ή παίρνουν ταξί. Επίσης, αυτοί που πήγαιναν στη δουλειά με τα πόδια είχαν 17% λιγότερη πιθανότητα να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με αυτούς που πήγαιναν με το αυτοκίνητο. Οι ποδηλάτες είχαν περίπου τις μισές πιθανότητες να έχουν διαβήτη σε σχέση με τους οδηγούς.

Τα ευρήματα έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό AmericanJournalofPreventiveMedicine.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως είναι η καρδιακή ανακοπή, αποφεύγοντας τη χρήση του αυτοκινήτου.

«Αυτή η έρευνα τονίζει ότι η ενσωμάτωση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα με το περπάτημα, το ποδήλατο ή με τη χρήση μέσων μεταφοράς για να πάει κανείς στη δουλειά του είναι καλό για την προσωπική υγεία,» είπε ο Anthony Laverty, από το School of Public Health στο Imperial College London.

Δεκαεννιά τοις εκατό των εργαζόμενων ενηλίκων που χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα μεραφορας, όπως αυτοκίνητα, μηχανάκια ή ταξί, για να πανε στη δουλειά τους ήταν παχύσαρκοι, συγκρτικά με 15% από αυτούς που περπατούσαν και 13% από αυτούς που διάλεγαν το ποδήλατο για να φτάσουν στη δουλειά.

Πηγή: Imperial College London. “Walking to work cuts risk of diabetes and high blood pressure.” ScienceDaily, 6 Aug. 2013. Web. 18 Aug. 2013.

www.genenutrition.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr