Το μυστικό των Ιαπώνων για λεπτό σώμα και νεανικό δέρμα

Το μυστικό των Ιαπώνων για λεπτό σώμα και νεανικό δέρμα

Τι διαφορετικό κάνουν οι γυναίκες στην Ιαπωνία και είναι πάντα λεπτές και νεανικές;

Για τους περισσότερους λαούς στο δυτικό κόσμο το να διατηρούν ένα συγκεκριμένο σωματικό βάρος απαιτεί θυσίες (βλέπε δίαιτα). Την ίδια στιγμή, στην Ιαπωνία πολύ δύσκολα θα δει κανείς υπέρβαρο ή παχύσαρκο άνθρωπο. Επιπλέον, οι Ιάπωνες είναι ένας από τους πιο υγιείς λαούς παγκοσμίως, με πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής, ενώ οι γυναίκες έχουν τέλειο δέρμα και νεανική εμφάνιση.

Πώς τα καταφέρνουν όλα αυτά; Χάρη σε έναν συνδυασμό καλών γονιδίων και κάποιων σταθερών συνηθειών στη διατροφή και την καθημερινή ζωή τους, όπως αυτές:

Υγιεινή διατροφή
Στην Ιαπωνία οι οικογένειες τρώνε κατά κύριο λόγο σπιτικό φαγητό και σπάνια παραγγέλνουν κάτι έτοιμο απέξω. Ένα τυπικό γεύμα περιλαμβάνει ένα φλιτζάνι ρύζι, φύκια, πράσινο τσάι, σούπα miso κ.λπ. Σχεδόν πάντα τα πιάτα τους περιέχουν κάτι πράσινο -χρώμα που χαρακτηρίζει τις τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση
Ένα μυστικό υγείας για τους Ιάπωνες είναι η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση. Τέτοιες είναι το miso, το kimchi, η kombucha, το κεφίρ. Είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και συμβάλλουν στην καλή υγεία, καθώς εξασφαλίζουν την καλή κατάσταση της εντερικής χλωρίδας και τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Έτσι ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει στο μέγιστο βαθμό τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε μέσω της διατροφής.

Δραστήριος τρόπος ζωής
Οι Ιάπωνες είναι πολύ δραστήριοι -χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο. Απλά, συνήθως κυκλοφορούν με ποδήλατο ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (κάτι που τους αναγκάζει να περπατάνε αρκετά για να πάνε στη στάση κι από εκεί στον προορισμό τους).

Ζεστό μπάνιο
Μία με δύο φορές το μήνα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι Ιάπωνες συνηθίζουν να πηγαίνουν σε κάποιο Onsen, όπως λέγονται τα περίφημα ιαπωνικά λουτρά. Εκεί, το νερό προέρχεται από ιαματικές πηγές και είναι πάρα πολύ ζεστό, γεγονός που βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr