Αν θες Ελαστικό Δέρμα, πυκνό και χωρίς Σπασίματα ή Ρυτίδες, θα το Καταφέρεις με τα Φιστίκια!

Αν θες Ελαστικό Δέρμα, πυκνό και χωρίς Σπασίματα ή Ρυτίδες, θα το Καταφέρεις με τα Φιστίκια!

Πολλές φορές ελπίζουμε σε μια λαμπερή ακριβή συσκευασία ημερήσιας ή βραδινής κρέμας και αν βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνών αγελάδων, αισθανόμαστε πραγματικά κακότυχες ενώ είμαστε βέβαιες ότι η φθορά του χρόνου θα μας νικήσει, γιατί μας λείπει αυτό το μπουκαλάκι πανάκριβης και επώνυμης εταιρείας. Σίγουρα όμως δεν είναι έτσι. Κι αυτό δεν είναι εικασία.

Η αντιγήρανση προχωράει ολοένα και είμαστε πλέον πολύ κοντά στην εποχή που ο άνθρωπος θα ζει μέχρι τα 150! Ομοίως και η διατροφική αισθητική εξελίσσεται συνεχώς και ενημερώνεται δίνοντας μας  ολοένα περισσότερες αποδείξεις για τα θετικά ή τα κατά των τροφών που τρώμε.

Τα φιστίκια μας κρατούν νέες.

Τα φιστίκια είναι ένα εξαιρετικό σνακ για να τα τρώτε όταν κάθεστε σε έναν καναπέ και παρακολουθείτε μια ταινία. Αλλά ξέρατε ότι είναι γεμάτο με οφέλη ομορφιάς που μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση φιστικιών προκαλεί αυτά:

Τα φιστίκια κάνουν το δέρμα σας να λάμπει: Τα φιστίκια περιέχουν βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Όλες αυτές οι ιδιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα βακτήρια και να κάνουν το δέρμα σας να λάμπει. 

Τα φιστίκια καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης: Τα φιστίκια βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων γήρανσης προάγοντας υγιή κύτταρα του δέρματος και ενισχύοντας τη ροή του αίματος στο δέρμα.

Τα φιστίκια σας προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες UV: Αν δεν το ξέρατε ήδη, η διαρκής έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δερματικές παθήσεις. Τα φιστίκια μας προστατεύουν απο τις καρκινογόνες ακτίνες.

Τα φιστίκια βοηθούν στην πρόληψη δερματικών λοιμώξεων: Είστε ευάλωτοι σε μολύνσεις του δέρματος; Η συμπερίληψη των φιστικιών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει. Τα φιστίκια είναι άφθονα σε ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τους.

Φιστίκια για τα μαλλιά και τα νύχια: Δεν παρέχουν  μόνο οφέλη για το δέρμα, τα φιστίκια προσφέρουν επίσης πλούσια οφέλη για τα μαλλιά σας καθώς και για τα νύχια σας. Υψηλά σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρο και σίδηρο, τα φιστίκια είναι εξαιρετικά κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν.

Τα φιστίκια είναι πλούσια σε πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή P-κουμαρικού οξέος που είναι γνωστό ότι περιορίζει την παραγωγή καρκινογόνων νιτρωδαμινών. Αυτό βοηθά περαιτέρω στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του στομάχου σημαντικά. Τα φιστίκια είναι επίσης γνωστό ότι έχουν βήτα-σιτοστερόλη, η οποία είναι μια μορφή φυτοστερόλης που βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης του όγκου, εάν υπάρχει. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ απέδειξαν επίσης την αποτελεσματικότητα των φιστικιών στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

Προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση

Τα φιστίκια είναι υπέροχα αν θέλετε να έχετε άψογο και χωρίς ατέλειες δέρμα . Αυτό οφείλεται στην παρουσία διαφόρων μονοακόρεστων λιπαρών αλλά και της ρεσβερατρόλης που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών που ευθύνονται για τα σπυράκια και την υπερβολική παραγωγή λαδιού.

Μακριά πολύ μακριά η πρόωρη γήρανση.


Η τακτική κατανάλωση φιστικιών βοηθά επίσης στην πρόληψη της διαδικασίας γήρανσης, ειδικά όταν είναι πρόωρη, λόγω παραγόντων όπως το στρες και η ρύπανση. Τα φιστίκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και E που αντιμετωπίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες . Είναι επίσης πλούσια σε ρεσβερατρόλη που είναι ένα ισχυρό φυτοχημικό αντιγηραντικό.

Πέφτουν τα μαλλιά σας; Φάτε φιστίκια!
Βοηθούν και υποστηρίζουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης . Αυτό οφείλεται στην αφθονία της βιταμίνης C που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου . Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση των ιστών των μαλλιώνστο σώμα με ισχυρή σφριγιλή ένωση . Τα φιστίκια είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι γνωστό ότι θρέφουν τα μαλλιά και προσθέτουν τρομερή γυαλάδα στα μαλλιά. Βελτιώνουν δυναμικά  την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό οφείλεται στην παρουσία ενός παραγώγου βιταμίνης Β, γνωστού ως βιοτίνη, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτή η βιταμίνη παράγεται από τα έντερα και μπορεί να συμπληρωθεί και εξωτερικά, ειδικά σε περίπτωση ανεπάρκειας. Εάν έχετε σοβαρή ανεπάρκεια, σε αυτήν την περίπτωση, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιοτίνη, μαζί με συμπληρώματα.

Δώσε ώθηση στον μεταβολισμό σου και μείνε αδύνατη. Βοηθούν στη διαχείριση βάρους.

Τα φιστίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες τα καθιστούν μια υγιεινή εναλλακτική σε άλλες μορφές τηγανητών τροφίμων και σνακ. Έτσι, η τακτική κατανάλωση φιστικιών τα καθιστά τροφή με υψηλή κορεσμό που σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και μειώνει την όρεξή σας, διατηρώντας ταυτόχρονα τα επίπεδα ενέργειάς σας. Είναι ένα τέλειο σνακ για να τρώτε χωρίς ενοχές εάν αναζητάτε την απώλεια βάρους και τη διαχείρισή του.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr