Τριάντα και κάτι! 37 πολύτιμες συμβουλές κατά της γήρανσης για την ηλικία των 30 something.

Τριάντα και κάτι! 37 πολύτιμες συμβουλές κατά της γήρανσης για την ηλικία των 30 something.

Στα 30 σας ή στα τέλη της δεκαετίας των 20 μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε γραμμές γέλιου ή πόδι χήνας που δεν υπήρχαν πριν. Το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο χαλαρό σε ορισμένα σημεία. Μπορεί να νιώθεις ότι μοιάζεις περισσότερο με τον ενήλικα που νόμιζες ότι δεν θα γινόσουν ποτέ.

Είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής που πρέπει να αγκαλιάσουμε. Οι συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση στοχεύουν στο να σας βοηθήσουν να μεγαλώνετε με τον πιο υγιή τρόπο. Έτσι ώστε να φροντίζετε το μυαλό, το σώμα, το δέρμα, την ψυχική ευεξία και τη γενική υγεία σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε στο απόγειό σας. Η υγεία και η ομορφιά αξίζουν πάντα ως επένδυση.

 

Στα 30 σας, βρίσκεστε σε ένα σημείο όπου μπορείτε  να αποτρέψετε την εμφάνιση πολλών σημαδιών γήρανσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε νέοι και υγιείς για τα επόμενα χρόνια:

1. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο.
Ο ήλιος είναι υπέροχος σε μέτριες δόσεις. Στην πραγματικότητα η έκθεση στο πρωινό ηλιακό φως (πριν το μεσημέρι) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και βελτιώνει τον ύπνο! Έτσι, το να βγαίνετε έξω το πρωί μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες (UV) μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας, σκούρες κηλίδες και άλλα δερματικά προβλήματα. Η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί με προϊόντα περιποίησης δέρματος, επομένως ο καλύτερος τρόπος είναι να είστε προληπτικοί!

Επομένως, είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Αναζητήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο που γράφει “ευρύ φάσμα” στην ετικέτα. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μη νανο φυσικό αντηλιακό (οξείδιο του ψευδαργύρου) για να το χρησιμοποιήσετε ειδικά στο πρόσωπό σας  ώστε να αποτρέψετε τις ρυτίδες και τις κηλίδες που προκαλούνται από τη φθορά από του ήλιου.

2. Υιεινή διατροφή.
Μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να δείχνει υπέροχο και ελαστικό. Το ίδιο μπορεί και η κατανάλωση τροφών που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως οι ντομάτες, το πράσινο τσάι και η μαύρη σοκολάτα. Τα αντιοξειδωτικά δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που συμβάλλουν στη χρόνια φλεγμονή η οποία προκαλεί μια ποικιλία προβλημάτων υγείας.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο, τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης είναι επίσης σημαντική. Η ζάχαρη βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, γεγονός που συμβάλλει στην κακή γενική υγεία.

3. Ασκηθείτε τακτικά.
Η άσκηση βοηθά να διατηρείτε το δέρμα σας τονωμένο και ελαστικό. Βοηθά επίσης στη μείωση του στρες, το οποίο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι.

Βοηθά επίσης στην αύξηση της ροής του αίματος, η οποία παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών. Η άσκηση, ακόμα και μόνο το περπάτημα, είναι απόλυτα ευεργετική για το σώμα σας!

4. Κοιμηθείτε αρκετά.
Εάν υπάρχει αναγκαστικά μόνο μια συμβουλή  νεότητας αυτή θα πρέπει να είναι η προστασία του ύπνου σας! Ο ύπνος δίνει στο δέρμα σας χρόνο να επανορθωθεί από τις βλάβες της ημέρας. Έτσι, στοχεύστε για επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος. Επιτρέπει στο σώμα να επισκευαστεί σε κυτταρικό επίπεδο και βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες.

Σύμφωνα με το Gallup , ο μέσος Αμερικανός κοιμάται μόνο 6,8 ώρες τη νύχτα.  Η έλλειψη [ποιοτικού] ύπνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό.

5. Αποφύγετε το κάπνισμα.
Το κάπνισμα βλάπτει το δέρμα σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι και να συμβάλλετε στις ρυτίδες. Εάν καπνίζετε, το κόψιμο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας και τη γενική σας υγεία.

Το κάπνισμα βλάπτει το δέρμα σας με πολλούς τρόπους, όπως:

– Κάνει πιο πιθανό να αποκτήσετε ρυτίδες

– Στερεί από το δέρμα σας τη φυσική του λάμψη

– Προκαλεί ξηρότητα

– Συμβάλει στις κηλίδες ηλικίας

– Κάνοντας το δέρμα σας πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις

6. Περιορίστε το αλκοόλ.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ξηρό και ρυτιδωμένο. Αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί απώλεια ελαστικότητας και υγρασίας.

Ένα περιστασιακό ποτό είναι καλό, αλλά αν στρέφεστε συχνά στο αλκοόλ, μπορεί να σας γερνάει περισσότερο από όσο νομίζετε.

7. Χρησιμοποιήστε ρετινόλη.
Τα ρετινοειδή είναι ενώσεις που προέρχονται από τη βιταμίνη Α που βοηθούν το δέρμα σας να φαίνεται νεανικό και υγιές. Λειτουργούν αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος και μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Εάν θέλετε να αποτρέψετε τις ρυτίδες, η χρήση μιας κρέμας ή τζελ με ρετινοειδή μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Υπάρχει μια ποικιλία από ρετινοειδή στην αγορά, επομένως μιλήστε με έναν δερματολόγο για να δείτε εάν ένα μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.

8. Δοκιμάστε έναν αντιγηραντικό ορό.
Οι οροί αντιγήρανσης είναι γεμάτοι με αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές. Αναζητήστε ένα που περιέχει βιταμίνη C , ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη.

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και στη βελτίωση του γενικού τόνου του δέρματος. Η ρετινόλη βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και του κύκλου εργασιών των κυττάρων, ενώ το υαλουρονικό οξύ βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 που μπορεί να βοηθήσει στη φωτεινότητα του δέρματος και στην εξομάλυνση του τόνου.

9. Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα περιποίησης.
Οι σκληρές χημικές ουσίες και τα απολεπιστικά μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο σε ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε απαλά καθαριστικά, ενυδατικά και αντηλιακά. Αναζητήστε προϊόντα που δεν είναι φαγεσωρογόνα και δεν περιέχουν λάδια.

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, το λιγότερο είναι περισσότερο. Φροντίστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τη βρωμιά πριν πάτε για ύπνο, αλλά μην το καθαρίζετε υπερβολικά. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό που δεν θα αφαιρέσει απο το δέρμα σας  τα φυσικά του έλαια. Και φροντίστε να ενυδατωθείτε! Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δέρμα με τάση ακμής.

10. Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.
Είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά την αντιγήρανση. Καμία κρέμα ή ορός δεν πρόκειται να εξαφανίσει ως δια μαγείας όλες τις ρυτίδες σας. Και ενώ τα ρετινοειδή και άλλα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, δεν θα τις εμποδίσουν να εμφανιστούν εντελώς.

10. Μειώστε το άγχος.
Το χρόνιο στρες μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι και να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ρυτίδες, ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Βρείτε, λοιπόν, τρόπους να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μείωσης του άγχους, όπως:
Ασκηση
Διαλογισμός
Γιόγκα
Tai Chi
Αρωματοθεραπεία
Μασάζ
Αναπνοή
Επαρκής ύπνος
Το άγχος μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία σας, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να το μειώσετε στη ζωή σας.

Αρχίστε να μειώνετε το στρες σας εντοπίζοντας τα πράγματα που σας προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος στη ζωή σας. 

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να χρειαστεί να ξεπεράσετε αυτούς τους τύπους στρεσογόνων παραγόντων, αλλά αξίζει τον κόπο να προστατεύσετε την υγεία και την ευημερία σας. Προσπαθήστε να βρείτε χαρά στα απλά πράγματα και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας κάθε μέρα για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

11. Κρατήστε μια καθαρή μαξιλαροθήκη και καθαρά σεντόνια.
Οι βρώμικες μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια και άλλα δερματικά προβλήματα. Επομένως, φροντίστε να πλένετε συχνά τα κλινοσκεπάσματα

12. Αλλάξτε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας καθώς μεγαλώνετε.
Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας αλλάζει και μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε ανάλογα τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε σε ένα πιο ήπιο καθαριστικό ή να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ενυδατική κρέμα εάν το δέρμα σας αρχίσει να ξηραίνει. Φροντίστε να μιλήσετε με έναν δερματολόγο για το πώς να φροντίζετε καλύτερα το δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε.

13. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.
Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα σας. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε υγραντήρα, ειδικά το χειμώνα. 

14. Πίνετε άφθονο νερό.
Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι σημαντικό για τη γενική υγεία και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας πιο όμορφο.

Το νερό βοηθά στη μείωση των ουλών, ενυδατώνει και γεμίζει το δέρμα ενώ λειαίνει τις γραμμές.

15. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε ζεστό ή υψηλής θερμοκρασίας νερό.
Φροντίστε να κάνετε πιο σύντομα ντους και αποφύγετε τη χρήση υδρομασάζ ή σάουνας. Το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, το οποίο προκαλεί πολλά προβλήματα. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε κρύο ντους, προσπαθήστε τουλάχιστον να κρατήσετε το πρόσωπό σας μακριά από το άμεσο ψεκασμό νερού.

16. Να επισκέπτεστε τακτικά έναν δερματολόγο.
Οι δερματολόγοι είναι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας και να σας παρέχουν ιατρική θεραπεία εάν έχετε δερματικά προβλήματα. Να επισκέπτεστε έναν δερματολόγο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή πιο συχνά εάν έχετε δερματικά προβλήματα.

17. Αποφύγετε τα σολάριουμ.
Τα σολάριουμ είναι απίστευτα επιβλαβή για το δέρμα σας και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος. Επομένως, είναι καλύτερο να τα αποφύγετε εντελώς. Εάν θέλετε μια ηλιόλουστη εμφάνιση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα self-tanner.

18. Σκεφτείτε να πάρετε κολλαγόνο.
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται νεανικό και υγιές. Βρίσκεται στον συνδετικό ιστό του δέρματός σας και αρχίζει να μειώνεται καθώς γερνάμε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και άλλα σημάδια γήρανσης.

Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα κολλαγόνου για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας. Μου αρέσει να παίρνω μια μπάλα σκόνης κολλαγόνου στα smoothies μου κάθε πρωί.

19. Χρησιμοποιήστε ένα Gua Sha.
Το Gua Sha είναι μια παραδοσιακή κινεζική ιατρική τεχνική που περιλαμβάνει το ξύσιμο του δέρματός σας με μια λεία, επίπεδη πέτρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της φλεγμονής. Θεωρείται ότι είναι ευεργετικό για το δέρμα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες.

20. Δοκιμάστε τον βελονισμό.
Ο βελονισμός είναι μια άλλη τεχνική της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής που περιλαμβάνει την τοποθέτηση πολύ λεπτών βελόνων στο δέρμα. Θεωρείται ότι βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και προωθεί την επούλωση. 

21. Κάντε τακτικές περιποιήσεις προσώπου.
Οι περιποιήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σας και να σας κάνουν να νιώσετε χαλαροί. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για τα χημικά peeling.

Φροντίστε να μιλήσετε με τον προσωποθεραπευτή σας για τον τύπο του δέρματός σας. Έχετε ευαίσθητο δέρμα, λιπαρό δέρμα, ξηρό δέρμα ή κανονικό δέρμα; Γνωρίζοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας.

22. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου.
Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν σκληρά συστατικά. Πραγματικά δεν χρειάζεστε κάτι  ακριβό για να καθαρίσετε το δέρμα σας. Χρειάζεστε κάτι με απλά συστατικά και αποτελεσματικά ενεργά  για τον τύπο του δέρματός σας.

23. Ενυδατώστε.
Αυτό είναι ένα από τα πιο παραμελημένα βήματα! Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα την ημέρα και μια νύχτα για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και προστατευμένο όλη την ημέρα και τη νύχτα.

24. Κάντε απολέπιση.
Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στη βελτίωση της όψης του δέρματός σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό απολεπιστικό όπως το γλυκολικό οξύ ή ένα φυσικό όπως ένα απολεπιστικό με ζάχαρη για να ενθαρρύνετε την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

25. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών.
Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό , επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών για να το διατηρείτε ενυδατωμένο. 

26. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό.
Το αντηλιακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο.

27. Φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλο.
Τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα προστατεύουν το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Βοηθούν επίσης στη μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια σας.

Εάν πρόκειται να μείνετε στον ήλιο για μεγάλες περιόδους, μπορείτε πάντα να φοράτε μακρύτερα μανίκια ή στρώσεις για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο.

28. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι προσώπου.
Τα λάδια προσώπου βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματός σας και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων. 

29. Πίνετε νερό το πρωί.
Μιλήσαμε ήδη για το να παραμένετε ενυδατωμένοι, αλλά το να πίνετε νερό πρώτα το πρωί βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας και διατηρεί το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

Ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το φαγητό ή τον καφέ βοηθά στην κίνηση του μεταβολισμού και στην αποβολή των τοξινών του σώματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

30. Χρησιμοποιήστε ένα έλαιο βιταμίνης Ε στο σώμα σας.
Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ουλών και των ραγάδων..

Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα σπυράκια της ακμής και τις καφέ κηλίδες. Εφαρμόστε το πριν την κρέμα νυκτός σας .

31. Κάντε λεμφικό μασάζ.
Το λεμφικό μασάζ είναι ένα είδος μασάζ που βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της φλεγμονής. Θεωρείται ότι είναι ευεργετικό για το δέρμα και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους.

32. Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο νεφρίτη.
Το κύλινδρο νεφρίτη είναι μια παραδοσιακή κινεζική ιατρική τεχνική που περιλαμβάνει την κύλιση μιας λείας, επίπεδης πέτρας πάνω από το δέρμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της φλεγμονής. Θεωρείται ότι είναι ευεργετικό για το δέρμα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες.

33. Περάστε λιγότερο χρόνο μπροστά από οθόνες.
Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο και είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις οθόνες. Αλλά ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών και ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα από τις οθόνες και να ξεκουράζετε τα μάτια σας.

34. Χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε.
Είναι σημαντικό να χαλαρώνετε πριν τον ύπνο, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε καλά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε, όπως να διαβάσετε ή να κάνετε μπάνιο.

35. Πηγαίνετε σε ψυχολογική συνεδρία.
Εάν παλεύετε με το στρες ή το άγχος, η συνεδρία με τον ψυχολόγο μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μιλήσετε για τα προβλήματά σας και να μάθετε πώς να τα αντιμετωπίζετε. Η μετάβαση στη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων του στρες, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Το άγχος και η αυξημένη κορτιζόλη είναι επιβλαβή για τον οργανισμό για μεγάλες χρονικές περιόδους και η θεραπεία είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε.

36. Κάντε τακτικά μασάζ.

Το μασάζ δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την κυκλοφορία και να προάγουν την επούλωση. Το να κάνετε τακτικά μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό.

37. Αποφύγετε τις φλεγμονώδεις τροφές.
Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο σώμα και πιστεύεται ότι συμβάλλει στη διαδικασία γήρανσης. Για να μειώσετε τη φλεγμονή, αποφύγετε την κατανάλωση φλεγμονωδών τροφών όπως ζάχαρη, γαλακτοκομικά, γλουτένη και επεξεργασμένα τρόφιμα. 

genthirty.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr