Κάντε τα μαγειρικά σας σκεύη σαν καινούργια: 3 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη

Κάντε τα μαγειρικά σας σκεύη σαν καινούργια: 3 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο καθαρισμός των μαγειρικών μας σκευών από καμένα λίπη και καμένες τροφές. Αν έχετε κουραστεί να τρίβετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας με τις ώρες χωρίς αποτέλεσμα τότε σας έχουμε τη λύση.

Συμβουλή: Αν τα σκεύη είναι με αντικολλητική επίστρωση τότε αυτοί οι τρόποι είναι μόνο για τους πάτους

 

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι βασικό συστατικό της καθαριότητας και δεν λείπει δικαίως από κανένα σπίτι. Ο λόγος είναι απλός. Μας λύνει τα χέρια σε πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Η μαγειρική σόδα είναι το πιο ισχυρό «υγρό πιάτων». Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Η σόδα μπορεί να συνδυαστεί με το υγρό πιάτων ή για ακόμα πιο ισχυρή δράση με λίγο λεμόνι ή ξύδι.

Αφήστε το μείγμα να δράσει πάνω στην κατσαρόλα και η δουλειά θα γίνει μόνη της.

Καθαρίστε το εσωτερικό του μαγειρικού σκεύους

Για να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη μέσα από το τηγάνι σας, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό. Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει, αφαιρέστε το τηγάνι σας από τη φωτιά και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα. Τρίψτε ελαφρά με τη σκληρή επιφάνεια που έχει το σφουγγαράκι σας και το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Αλουμινόχαρτο

Μόλις δράσει η μαγειρική σόδα και μουλιάσουν καλά οι λεκέδες, έρχεται η ώρα της χρήσης του αλουμινόχαρτου. Το αλουμινόχαρτο είναι μία πολύ καλή εναλλακτική λύση όταν δεν θέλουμε να γδάρουμε την κατσαρόλα με κάποιο σύρμα.

Πολύ απλά πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλακώστε το και τρίψτε την κατσαρόλα. Θα δείτε την επιφάνεια να καθαρίζει και το εξωτερικό της κατσαρόλας να επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση.

Κέτσαπ

Η κέτσαπ δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Και όμως μπορεί να κάνει θαύματα στον καθαρισμό χάλκινων κατσαρολών. Καλύψτε λοιπόν την επιφάνεια τους με μία λεπτή στρώση και άφησε την να δράσει για 5 με 10 λεπτά. Ξεπλύνετε την και οι κατσαρόλες σας θα έρθουν και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση!

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr