Πεντανόστιμη τυρόπιτα πλισέ με φύλλα κρούστας και σόδα που θα κάνει θραύση.Προετοιμασία 15 λεπτά

Πεντανόστιμη τυρόπιτα πλισέ με φύλλα κρούστας και σόδα που θα κάνει θραύση.Προετοιμασία 15 λεπτά

Τυρόπιτα με σόδα τσαλακωτή

προετοιμασία
15 λεπτά
μαγείρεμα
45 λεπτά

επίπεδο
Εύκολη

μερίδες
10

Τσαλακωτή τυρόπιτα με σόδα σαν πατσαβουρόπιτα με φέτα. Αυτή η πλισέ τυροπιτα με σόδα γίνεται πολύ αφράτη. Δοκίμασε τη!

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών

 

Για τη τυρόπιτα

1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 συσκ. φύλλο κρούστας
1 φλ. γάλα
1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
400 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη τυρόπιτα
Βίντεο

 

Για σίγουρη επιτυχία
Διαδικασία.
Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.

Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.

Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.

Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.

Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.

Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.

www.argiro.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr