Λίπος στο συκώτι: Ιδανική συνταγή για όσους έχουν λίπος στο συκώτι

Λίπος στο συκώτι: Ιδανική συνταγή για όσους έχουν λίπος στο συκώτι

Λίπος στο συκώτι: Ιδανική συνταγή για όσους έχουν λίπος στο συκώτι

Λίπος στο συκώτι: Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει πολύ το συκώτι λόγω των λιπαρών τροφών.
Το συκώτι είναι ένα αξιόλογο όργανο με τεράστιες αναγεννητικές ιδιότητες. Βοηθά την πέψη, παράλληλα με τα έντερα, το πάγκρεας και τη χοληδόχο κύστη.

Καθαρίζει το αίμα μας και βοηθά στον μεταβολισμό των φαρμάκων και των χημικών αποτοξίνωσης. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το συκώτι μεταφέρει τη ζωτική δύναμη, στους μύες και τις αρθρώσεις μας.

Το συκώτι, μαζί με τα νεφρά μας, είναι ένα σημαντικό σύστημα φιλτραρίσματος για τις τοξίνες. Το συκώτι επηρεάζει επίσης τις ορμόνες, την όραση, τα νύχια και το δέρμα μας.

Οι Κινέζοι θεωρούν το συκώτι ως τον «Στρατηγό» του σώματος, έναν ηγέτη στην εξουσία από τον οποίο προέρχεται μεγάλο μέρος της υγείας ή της ασθένειάς μας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει πολύ το συκώτι λόγω των λιπαρών τροφών, των φαρμάκων όλων των ειδών, του αλκοόλ και της δίαιτας βαριάς σε ζωικά προϊόντα. Οι παρακάτω συνταγές είναι θρεπτικές για το στοιχείο του ξύλου, ή συκώτι, σύμφωνα με το μαγείρεμα πέντε στοιχείων και είναι μια θαυμάσια εναλλακτική εάν σχεδιάζετε ένα μενού με στόχο να προστατεύσετε και να βοηθήσετε τη λειτουργία του συκωτιού σας. Μία από τις νοστιμότερες συνταγές για να ισορροπήσετε το ποσοστό του λίπους στο συκώτι σας

είναι η καροτοσαλάτα Προβηγκίας.

Αυτή η απλή σαλάτα με καρότο της Προβηγκίας είναι κοινή στη νότια Γαλλία. Τα καρότα είναι ευεργετικά για τους πνεύμονες, το συκώτι και τα μάτια. βοηθούν στην ανακούφιση της δυσπεψίας και των όξινων καταστάσεων του αίματος. Μια από τις καλύτερες πηγές βήτα-καροτίνης, τα καρότα στη σαλάτα συνδυάζονται με πράσινο μαϊντανό γεμάτο βιταμίνες, πικάντικο λεμόνι, μουστάρδα και ελαιόλαδο. Εξαιρετική όταν γίνεται με ένα γλυκό, ζουμερό μάτσο βιολογικά καρότα, η σαλάτα είναι επίσης υπέροχη με μεγαλύτερα καρότα, αρκεί να είναι καλά πλυμένα και ξεφλουδισμένα. Συχνά σερβίρεται δίπλα σε μπολ με ελιές και άλλες σαλάτες λαχανικών, αυτή η σαλάτα είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό ή καθαριστικό του ουρανίσκου μεταξύ των πιάτων.

 healthweb.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr