ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ -ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ -ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

 

Μήπως τα βακτήρια είναι το μυστικό κλειδί για όμορφο δέρμα; Η τρέχουσα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει! Πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι πρέπει να έχουμε έναν πλούσιο πληθυσμό ωφέλιμων βακτηρίων στα έντερα μας προκειμένου να προάγουμε τη βέλτιστη πεπτική υγεία.

Τα ωφέλιμα βακτήρια εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες στο έντερο. βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στον μεταβολισμό των τοξινών και στη διατήρηση της ακεραιότητας των τοιχωμάτων του πεπτικού σωλήνα.

Για να υποστηρίξουμε τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο, πολλοί από εμάς τρώμε προβιοτικά τρόφιμα όπως ξινολάχανο, kimchi, γιαούρτι και κεφίρ. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ενθυλακωμένα προβιοτικά συμπληρώματα διαθέσιμα για να διαλέξουμε σε παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Ενώ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα πεπτικά οφέλη των προβιοτικών, αποδεικνύεται ότι η σημασία των βακτηρίων που ζουν στο σώμα μας – που συλλογικά αναφέρονται ως το «μικρόβιό μας» – εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το πεπτικό σύστημα, μέχρι το δέρμα μας!

Παραδόξως, ο πληθυσμός των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερό μας έχει την ικανότητα να επηρεάζει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός μας! Η κατανάλωση προβιοτικών τροφών και η λήψη προβιοτικών συμπληρωμάτων μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη αυτών των ευεργετικών βακτηρίων και να μας ξεκινήσουν στην πορεία προς την επίτευξη λαμπερού δέρματος. 

Υπάρχει ένα συναρπαστικό σύνολο επιστημονικών ερευνών που καταδεικνύουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των προβιοτικών και της υγείας του δέρματος.

Μεταξύ των επιστημόνων, η σύνδεση μεταξύ του δέρματος και του πεπτικού σωλήνα έχει ονομαστεί «άξονας εντέρου-δέρματος».

Όσον αφορά τον άξονα εντέρου-δέρματος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στα έντερα μας επηρεάζουν πρώτα το τοπικό περιβάλλον του εντέρου και στη συνέχεια επηρεάζουν τις συστημικές σωματικές διεργασίες, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία του δέρματος.

Τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο αποτελούν μια ισχυρή βάση για τη συνολική υγεία ενισχύοντας τα τοιχώματα του εντέρου, τα οποία συχνά αναφέρονται ως «εντερικός φραγμός». Όταν ο εντερικός φραγμός είναι αδύναμος, ουσίες όπως οι άπεπτες πρωτεΐνες των τροφίμων και οι τοξίνες μπορούν να διαφύγουν μεταξύ των κυττάρων του εντέρου στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή η ανεπιθύμητη διαδικασία αναφέρεται ως «διαρρέον έντερο». Το διαρρέον έντερο δημιουργεί φλεγμονή σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Ένας εντερικός φραγμός που έχει ενισχυθεί από τα προβιοτικά αποτρέπει την εμφάνιση διαρροής του εντέρου και, ως εκ τούτου, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη φλεγμονής σε όλο το σώμα και στο δέρμα.

Η φλεγμονή είναι μια κύρια αιτία δερματικών προβλημάτων, επομένως οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε τη φλεγμονή θα συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος!

Επιπλέον, όταν ο εντερικός φραγμός είναι ισχυρός χάρη στα ωφέλιμα βακτήρια και την τακτική κατανάλωση προβιοτικών, βελτιώνεται και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά διατηρούν τις ορμόνες ισορροπημένες, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία του δέρματος, ειδικά στην περίπτωση της ακμής. Η βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών παρέχει επίσης στα κύτταρα το καύσιμο που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων που συνθέτουν το δέρμα σας. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα υγιές έντερο είναι πραγματικά απαραίτητο για τη δημιουργία υγιούς δέρματος! Μια ανισορροπία στα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο, μαζί με την ανεπαρκή πρόσληψη προβιοτικών, μπορεί, επομένως, να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός σας.

Τα ευεργετικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο σας, σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και σε προβιοτικά συμπληρώματα μπορεί να είναι μικροσκοπικά,

Προβιοτικά και έρευνα για την υγεία του δέρματος
Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις των προβιοτικών στην υγεία του δέρματος. Τα προβιοτικά που λαμβάνονται εσωτερικά και εφαρμόζονται τοπικά μπορεί να βελτιώσουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, το έκζεμα, την ακμή και τη ροδόχρου ακμή. Ακολουθούν μερικές από τις πιο πρόσφατες έρευνες σχετικά με τα προβιοτικά για την υγεία του δέρματος:

Γήρανση του δέρματος

Ατοπική δερματίτιδα

Ακμή

Rosacea

Τα ανθρώπινα μικροβιώματα τόσο στον πεπτικό σωλήνα όσο και στο δέρμα συνδέονται εγγενώς με τη δερματολογική υγεία. Ένα υγιές έντερο χρησιμεύει ως ισχυρό θεμέλιο για την υγεία και μπορεί να επηρεάσει μια ποικιλία σωματικών διεργασιών, όπως η συστηματική φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα και η παραγωγή κυτταρικών λιπιδίων. Αυτές οι διαδικασίες, με τη σειρά τους, επηρεάζουν την υγεία του δέρματος.

Τα προβιοτικά που λαμβάνονται εσωτερικά μέσω τροφών και συμπληρωμάτων και εφαρμόζονται εξωτερικά ως τοπικά προβιοτικά, φαίνεται να είναι μια πολλά υποσχόμενη και ασφαλής θεραπευτική μέθοδος για διάφορες δερματικές παθήσεις. Ένα ισχυρό σύνολο επιστημονικών ερευνών δείχνει ότι τα προβιοτικά μπορεί να βελτιώσουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, το έκζεμα, την ακμή και τη ροδόχρου ακμή. Με την αποκατάσταση των μικροβιωμάτων του δέρματος και των εντέρων με προβιοτικά, μπορεί να είναι δυνατό να αντιστραφούν οι δερματικές διαταραχές και να επιτευχθεί υγιές, όμορφο δέρμα!

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr