Τι είναι το bakuchiol; Τα οφέλη φροντίδας του δέρματος από την εναλλακτική ρετινόλη.

Τι είναι το bakuchiol; Τα οφέλη φροντίδας του δέρματος από την εναλλακτική ρετινόλη.

Τι είναι το bakuchiol; Οι ειδικοί εξηγούν τα οφέλη φροντίδας του δέρματος της εναλλακτικής λύσης ρετινόλης

Η ρετινόλη κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό στο παιχνίδι περιποίησης της επιδερμίδας όσον αφορά τη λάμψη και την εξομάλυνση της επιδερμίδας, αλλά τώρα το bakuchiol συγκρίνεται δυναμικά με το παράγωγο της βιταμίνης Α. 

Το φυσικό, φυτικό συστατικό περιποίησης του δέρματος δεν ξηραίνει ή ερεθίζει το δέρμα όπως η ρετινόλη, επομένως είναι ασφαλές για χρήση σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα (και ενθαρρύνεται ακόμη και από δερματολόγους).

Τι είναι το bakuchiol;
«Το Bakuchiol εξάγεται από τα φύλλα και τους σπόρους του φυτού babchi (psoralea corylifolia) που αναπτύσσεται στην ινδική υποήπειρο και έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε κινεζικές και αγιουρβεδικές θεραπευτικές θεραπείες», εξηγεί ο Δρ Robert Schwarcz, πλαστικός χειρουργός οφθαλμικού προσώπου και ιδρυτής του δέρματος . μάρκα περιποίησης Orvos Skin Science . Σημειώνει ότι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες είναι ηρεμιστικές και επανορθωτικές για το δέρμα.

Δεδομένου ότι προέρχεται από το φυτό babchi, συχνά χαρακτηρίζεται ως vegan ή φυσική εναλλακτική της ρετινόλης. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι ακριβές να το αποκαλούμε vegan ή φυσική ρετινόλη.

Bakuchiol εναντίον ρετινόλης
Η Δρ Shereene Idriss , ιδρύτρια της Idriss Dermatology στη Νέα Υόρκη και δημιουργός της σειράς #pillowtalkderm στο Instagram, εξηγεί ότι η bakuchiol «συμπεριφέρεται στο δέρμα με παρόμοιο τρόπο με τη ρετινόλη, η οποία είναι πολύ καλά εδραιωμένη και αποτελεί σούπερ σταρ περιποίησης του δέρματος, αλλά χημικά, δεν μοιάζουν καθόλου, επομένως δεν είναι σωστό να πούμε ότι η bakuchiol είναι η «φυσική ρετινόλη».

Μέσα από τη χημεία, ο Idriss εξηγεί ότι η ρετινόλη και η bakuchiol ενισχύουν ομοίως την παραγωγή κολλαγόνου και ρυθμίζουν προς τα κάτω το MNPS, «το οποίο είναι βασικά μια μήτρα μεταλλοπρωτεϊνάσης και το ένζυμο που επιτίθεται στο κολλαγόνο στο δέρμα μας». Με άλλα λόγια, και τα δύο τροποποιούν τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα παράγει κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο σφριγηλό, πιο φωτεινό και να μειώνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Όπως και η ρετινόλη, θα βρείτε το bakuchiol σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης δέρματος, από ενυδατικές κρέμες μέχρι κρέμες ματιών, λάδια προσώπου και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος bakuchiol
Το Bakuchiol μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, ή για όσους μπορούν να ανεχθούν τη ρετινόλη, μπορεί να συνδυαστεί με το αντιγηραντικό συστατικό — και οι ειδικοί λένε ότι είναι ακόμη καλή ιδέα να το κάνουν. «Το Bakuchiol μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της ρετινόλης, η οποία μπορεί να είναι πολύ ασταθής και δύσκολο να παρασκευαστεί», λέει ο Idriss.

«Η ταυτόχρονη χρήση bakuchiol και ρετινόλης μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια πιο υγιή, πιο φρέσκια επιδερμίδα», λέει η Amy Peterson , ιατρική αισθητικός και ιδρύτρια του Miami medspa Skincare by Amy Peterson. «Η χρήση των δύο σε συνδυασμό βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου».

Εάν χρησιμοποιείτε ρετινόλη και μπακουχιόλη στη ρουτίνα σας, η Peterson προτείνει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν μπακουχιόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς δεν θα ευαισθητοποιεί το δέρμα σας στον ήλιο και ένα προϊόν ρετινόλης τη νύχτα. Και αν εναλλάσσετε ημέρες όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα ρετινόλης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bakuchiol τις ημέρες που δεν εφαρμόζετε ρετινόλη για να συνεχίσετε να λαμβάνετε τα οφέλη που ενισχύουν το κολλαγόνο.

Όπως με τα περισσότερα προϊόντα, η συνέπεια είναι το κλειδί και ο Peterson λέει ότι θα αρχίσετε να βλέπετε τα ορατά αποτελέσματα από τη χρήση bakuchiol μετά από έξι έως 12 εβδομάδες τακτικής χρήσης bakuchiol περιποίησης δέρματος.

edition.cnn.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr