Glowy skin | Οι 3 καλύτερες εναλλακτικές της ρετινόλης για αποτελεσματική δράση (χωρίς παρενέργειες)

Glowy skin | Οι 3 καλύτερες εναλλακτικές της ρετινόλης για αποτελεσματική δράση (χωρίς παρενέργειες)

Αυτά είναι τα συστατικά που αντικαθιστούν επάξια τη ρετινόλη, αν φοβάσαι να τη χρησιμοποιήσεις / είσαι έγκυος / έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.

Σοφία Ιωάννου

Η ρετινόλη είναι η “βασίλισσα” των skincare προϊόντων, μιας και χαρίζει μια σειρά από οφέλη στην επιδερμίδα, ενώ λατρεύεται από τις skincare gurus παγκοσμίως. Γνωστή και ως βιταμίνη Α, είναι ένα από τα πιο δραστικά συστατικά που προτείνουν (και προτιμούν) οι δερματολόγοι τόσο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακμής όσο και τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων.

Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή της, μιας και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως “επικίνδυνη”, με την έννοια ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ερυθρότητα και φωτοευαισθησία, οδηγώντας στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς με τη χρήση ρετινόλης


Η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα, συμπτώματα που δύναται να ενταθούν ακόμα περισσότερο αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο ή είσαι αρχάρια στη χρήση της.

Το γεγονός επίσης ότι προκαλεί φωτοευαισθησία, κάνοντας δηλαδή την επιδερμίδα σου πολύ ευαίσθητη απέναντι στον ήλιο και πιο επιρρεπή σε πιθανά εγκαύματα, την καθιστά απαγορευτική για χρήση το καλοκαίρι. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το τόσο δραστικό αυτό συστατικό δεν ενδείκνυται για χρήση από εγκύους ή γυναίκες που θηλάζουν.

Τι γίνεται όμως αν είσαι ικανοποιημένη από τη δράση της και θες να συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς ακόμα κι αν είσαι έγκυος / θηλάζεις / είναι καλοκαίρι; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν συστατικά που μπορούν να αντικαταστήσουν άριστα τη ρετινόλη, αφού προσφέρουν τα ίδια ακριβώς οφέλη, χωρίς τον ερεθισμό και τις αρνητικές παρενέργειές της. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες όμως, είναι πιθανό να θες να δοκιμάσεις κάτι πιο ήπιο για να αποκτήσεις μια πιο απαλή, λεία επιδερμίδα.

Οι εναλλακτικές που υπάρχουν και προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα είναι οι παρακάτω:

Bakuchiol

Mε αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση, το bakuchiol είναι το πρόσφατο θαύμα της κοσμετολογίας, που αποκτά φανατικούς θαυμαστές τελευταία. Βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φυτικό συστατικό και όχι συνθετικό (όπως η ρετινόλη) το κάνει πολύ πιο φιλικό για το δέρμα αλλά και vegan, γεγονός που κερδίζει και τους “πράσινους” καταναλωτές – εξού και η πιο ευρεία αποδοχή του συνολικά.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Νιασιναμίδη

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Άλλο ένα θαυματουργό συστατικό που φημίζεται για την ικανότητά του να βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας επαναφέροντας τη λάμψη της, να μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και να συρρικνώνει τους πόρους, ελαχιστοποιώντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, μεταξύ άλλων.

AHAs

Πρόκειται για τα Άλφα-Υδροξυ-οξέα, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το γλυκολικό, κιτρικό, και γαλακτικό οξύ. Κάνουν ήπια έως και πιο βαριά χημική απολέπιση (ανάλογα τη συγκέντρωσή τους στο εκάστοτε προϊόν), και βοηθούν στο να γίνει το δέρμα πιο απαλό και καθαρό, χωρίς να το ερεθίζουν, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Προτίμησε να τα χρησιμοποιείς ωστόσο τον χειμώνα και μην ξεχνάς για κανέναν λόγο το αντηλιακό.

www.madamefigaro.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Χτίσε το απόλυτο καλοκαιρινό σώμα μέσα σε τρεις μήνες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr