Τα 10 καλύτερα συστατικά για την ακμή, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Τα 10 καλύτερα συστατικά για την ακμή, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε για την ακμή, είναι μια πάθηση του δέρματος που φαίνεται να έχει το δικό της μυαλό. Τα ξεσπάσματα μπορεί να επιμείνουν ανεξάρτητα από το πόσο καλά και συχνά πλένετε το πρόσωπό σας ( ελπίζουμε όχι πολύ συχνά! ).

Η αλήθεια είναι ότι η θεραπεία της ακμής είναι διπλή:

Θέλετε να αντιμετωπίσετε τα  ξεσπάσματα, αποτρέποντας παράλληλα την εμφάνιση καινούργιας ακμής. Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος η οποία εκμεταλλεύεται τα καλύτερα συστατικά που καταπολεμούν την ακμή μπορεί να βοηθήσει. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ζητήσαμε από τους δερματολόγους να σας προτείνουν τα καλύτερα συστατικά για την καταπολέμηση της ακμής που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Σαλικυλικό οξύ (BHA)
Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα-υδροξυ οξύ, και αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για τη θεραπεία της ακμής. «Βοηθά στο να αποφράσσει τους πόρους και να ελέγχει το λίπος και είναι ιδανικό για άτομα με λιπαρό δέρμα και ακμή », λέει η Caroline Robinson , MD, πιστοποιημένη δερματολόγος.

Φλοιός ιτιάς
Ο φλοιός της ιτιάς, που είναι ήπιος αδερφός του σαλικυλικού οξέος, είναι ένα φυσικό συστατικό που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει τα τρέχοντα ξεσπάσματα ενώ παράλληλα αποτρέπει μελλοντικές κρίσεις ακμής. «Οι πολυφαινόλες στον φλοιό της ιτιάς αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες στην επιφάνεια του δέρματος και η σαλικίνη καταπολεμά τη φλεγμονή», λέει η Michelle Henry , MD, πιστοποιημένη δερματολόγος. Προσθέτει ότι ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ακόμη και βελτιώσεις στις ρυτίδες και την υφή όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Υπεροξείδιο του βενζολίου
Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ένα αντισηπτικό και θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για τη θεραπεία της ήπιας έως σοβαρής ακμής. «Λειτουργεί σκοτώνοντας και αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή», εξηγεί η Hannah Lea Anderson, αισθητικός του SkinSpirit . «Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής και είναι ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά για ασθενείς με ροδόχρου ακμή».

Υδροκολλοειδές
Οι υδροκολλοειδείς επίδεσμοι προορίζονταν αρχικά για την επούλωση ήπιων πληγών, όπως εγκαύματα ή πληγές κατάκλισης. Ωστόσο, οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι έκαναν θαύματα στην ακμή . Αυτές οι αδιάβροχες σφραγίδες ουσιαστικά λειτουργούν απομακρύνοντας τη μόλυνση και το πύον και δημιουργούν επίσης ένα περιβάλλον πλούσιο σε υγρασία που είναι ευεργετικό για την επούλωση. Σήμερα, θα βρείτε μικρού μεγέθους υδροκολλοειδείς επίδεσμους για τα σπυράκια, και είναι απίστευτα αποτελεσματικοί.

Ρετινόλη
Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα ρετινοειδή που διαφημίζονται ως ήρωες κατά της γήρανσης, αλλά ξέρατε ότι αυτό το συστατικό ξεκίνησε ως θεραπεία ακμής; «Ως η βασική θεραπεία για την ακμή, τα ρετινοειδή και η ρετινόλη έχουν απίστευτα αποτελέσματα στη θεραπεία κοινών δερματικών προβλημάτων», σημειώνει ο Δρ. Χένρι. «Η ρετινόλη βοηθάει στην απόφραξη των πόρων, στην απολέπιση του δέρματος και στην αύξηση της εναπόθεσης κολλαγόνου».  Θεραπεύετε την ακμή και απολαμβάνετε επίσης οφέλη κατά της γήρανσης.

Adapalene
Ορισμένοι τύποι δέρματος δεν ανέχονται πολύ καλά τα ρετινοειδή, καθώς αυτό το συστατικό μπορεί να είναι λίγο ξηρό και ερεθιστικό. Εκεί μπαίνει το αδαπαλένιο, ένα συστατικό κατά της ακμής με πάνω από τρεις δεκαετίες έρευνας που δείχνει την αποτελεσματικότητά του. Ο Anderson λέει, «Το Adapalene είναι ένα ήπιο, καλά ανεκτό και αποτελεσματικό παράγωγο ενός ρετινοειδούς που αντιμετωπίζει την ακμή. Είναι ένα χρήσιμο συστατικό για ασθενείς με ακμή που έχουν δυσανεξία στην τρετινοΐνη και άλλα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή ».

Άλφα υδροξυοξέα (AHAs)
Τα AHA – τα οποία περιλαμβάνουν γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ και αμυγδαλικό οξύ, μεταξύ άλλων – είναι ισχυροί απολεπιστικοί παράγοντες που απολεπίζουν το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Αυτό αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, φωτίζει το δέρμα και βοηθά στο καθάρισμα των πόρων. «Τα AHAs είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της ακμής αποδυναμώνοντας τις κυτταρικές συμφύσεις και αφαιρώντας ουλές ακμής μεσαίου βάθους ή υπερμελάγχρωση, οδηγώντας τελικά σε ομοιόμορφο τόνο και πολυπλοκότητα του δέρματος», εξηγεί ο Δρ. Henry.

Λάδι δέντρου τσαγιού
Εάν προτιμάτε φυσικά συστατικά για τη θεραπεία της ακμής, το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ο κορυφαίος υποψήφιος. Είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των σπασμών και να κρατήσει το δέρμα καθαρό. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι είναι πολύ ισχυρό, επομένως το καθαρό αιθέριο έλαιο πρέπει να αραιώνεται αντί να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα σας. Για να είστε ασφαλείς, χρησιμοποιήστε ένα προδιαμορφωμένο προϊόν.

Νιασιναμίδη
Η νιασιναμίδη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης του δέρματος για την ελαχιστοποίηση της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από την ακμή, εξηγεί ο Δρ Robinson. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποκατάσταση του δέρματος. Λέει, «Με την ενυδάτωση και την ενίσχυση του φραγμού υγρασίας του δέρματος η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακμής και των σημαδιών μετά την ακμή μακροπρόθεσμα».

Θείο
Μπορεί να είναι λίγο από την οσμή, αλλά το θείο είναι ένα γνωστό αποτελεσματικό συστατικό για την ακμή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας. «Το θείο βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας από τους αδένες λίπους του δέρματος, επιτρέποντας την ελαχιστοποίηση της συμφόρησης», εξηγεί ο Άντερσον. «Συγκεκριμένα, είναι ένα αντιβακτηριακό συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων ακμής (P. acnes) για τη μείωση της φλεγμονής και την πρόληψη μελλοντικών εξάρσεων».

 

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr