Αγιουρβεδική σοφία Γιασεμί και Bakuchiol: Τα οφέλη τους στην περιποίηση της επιδερμίδας

Αγιουρβεδική σοφία Γιασεμί και Bakuchiol: Τα οφέλη τους στην περιποίηση της επιδερμίδας

Από την αντιγήρανση μέχρι τη ρετινόλη της φύσης Jasmine και Bakuchiol

Στην Αγιουρβέδα , το γιασεμί ή η «βασίλισσα της νύχτας» φημίζεται εδώ και καιρό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, όπου πέρα ​​από το συναρπαστικό άρωμά του,  χαιρετίζεται για την πλούσια σε αντιοξειδωτικά φύση του, προστατεύοντας το δέρμα ενάντια στην επίθεση των ελεύθερων ριζών και των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων.

Το Bakuchiol, με τις ρίζες του στην αρχαία Αγιουρβεδική σοφία, κατέχει μια σεβαστή θέση ως φυσική εναλλακτική λύση στη ρετινόλη καθώς αυτό το βοτανικό κόσμημα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας τη βάση του δέρματος και μειώνοντας την ορατότητα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

 

Η πολύπλευρη καλλιτεχνία του Bakuchiol επεκτείνεται στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος, χαρίζοντας μια λαμπερή και άψογη επιδερμίδα. Αυτά τα δύο φυσικά συστατικά έχουν κερδίσει δημοτικότητα στον κόσμο της περιποίησης και των καλλυντικών και χρησιμοποιούνται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης, συμπεριλαμβανομένων ορών και ελαίων, καθώς αντιπροσωπεύουν τον αρμονικό συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας στην επιδίωξη ενός πιο υγιούς, νεανικού δέρματος.

Jasmine and Bakuchiol: Οφέλη από αυτά τα λουλούδια στην περιποίηση της επιδερμίδας 

Κατά της ακμής και αντισηπτικά οφέλη – Οι αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες του γιασεμιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ερεθισμούς του δέρματος, έκζεμα, εξανθήματα, δερματίτιδα και ακμή.

Τα συστατικά του περιλαμβάνουν βενζοϊκό οξύ και βενζοϊκό βενζύλιο, τα οποία είναι χημικές ουσίες που σκοτώνουν και αναστέλλουν τόσο τα βακτήρια όσο και τους μύκητες. Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών και να μειώσει την πιθανότητα μολύνσεων (σκεφτείτε, ανοίξτε τις κηλίδες ακμής). Βοηθά στη μείωση του κόκκινου ερεθισμού και της φλεγμονής.

Μειώνει τα σημάδια ακμής και τα οφέλη κατά της γήρανσης – Η υψηλή περιεκτικότητα του γιασεμιού σε αντιοξειδωτικά προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Λόγω αυτού, είναι ευεργετικό για το ξεθώριασμα των ουλών των ραγάδων, των μαύρων κηλίδων και τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το γιασεμί θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και ελαστικό. Ορισμένες μελέτες λένε ότι το γιασεμί πρέπει να είναι βασικό στοιχείο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τρίψετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο στο πρόσωπο και το λαιμό σας πριν εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας ανάπτυξης λεπτών γραμμών στο δέρμα καθώς το λάδι συμβάλλει στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στην πλήρωση του χαλαρωμένου χώρου που δημιουργείται από τις ρυτίδες.
Ενυδάτωση – Το γιασεμί χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αποκατάσταση της λάμψης του δέρματος και βοηθά στην εξισορρόπηση της υγρασίας στο δέρμα για να μειώσει φυσικά την ξηρότητα χωρίς να φράζει τους πόρους. Συχνά, το δέρμα με τάση ακμής είναι αφυδατωμένο, γεγονός που προκαλεί υπερπαραγωγή σμήγματος και προκαλεί ακμή. Το γιασεμί θα ενυδατώσει φυσικά το δέρμα για να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος.

Εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος – Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού είναι ένα tonic για όμορφο, ισορροπημένο και λαμπερό δέρμα. Απαλλάσσει από τα μαύρα στίγματα και τις ανομοιομορφίες, καθώς και βοηθά στο να ελαφρύνει τα σημάδια της ακμής με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτοντας υγιές, λαμπερό δέρμα. Είναι γνωστό ότι παρέχει φυσική λάμψη όταν αναμιγνύεται με βάση ή εφαρμόζεται ως αστάρι μακιγιάζ.

Βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας – Πολλοί από εμάς βρίσκουμε λιπαρότητα της ζώνης Τ ή γενικά θαμπό φθαρμένο λιπαρό στρώμα στο πρόσωπό μας, ειδικά μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος στο δέρμα που οδηγεί σε αυτή τη λιπαρή εμφάνιση. Το έλαιο γιασεμιού περιέχει ιδιότητες εξισορρόπησης των ορμονών που μπορούν να ωφελήσουν την εξισορρόπηση των ελαίων στο δέρμα μας. Βοηθά στη μείωση της λιπαρότητας χωρίς το δέρμα να αισθάνεται ξηρό. Η τακτική χρήση προάγει ένα σταθερό δέρμα με υγιή λάμψη.

Ενίσχυση της διάθεσης – Η αναπνοή στο άρωμα του γιασεμιού έχει τη δύναμη να απελευθερώνει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που δίνουν ενέργεια ενώ τονώνουν και μειώνουν το στρες και το άγχος. Εφαρμόστε το γιασεμί τοπικά ή ως αρωματοθεραπεία για να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειας και να τονώσετε τον εγκέφαλο, δημιουργώντας μια αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας. Ένα χαλαρό πρόσωπο δεν θα προκαλέσει γραμμές ανησυχίας, αυλακωμένα φρύδια ή γραμμές συνοφρυώματος. Ένα χαρούμενο σώμα είναι ένα υγιές νεανικό σώμα!

Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί.

Βοηθητικό ύπνου – Το γιασεμί έχει φυσικές ηρεμιστικές ιδιότητες. Η ηρεμιστική του δράση μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την ώρα του ύπνου, διευκολύνοντας τον ύπνο και αποφεύγοντας την ανησυχία. Ο ύπνος είναι ένα από τα κλειδιά για υγιές δέρμα. Ο ύπνος όχι μόνο σας κάνει να φαίνεστε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι, είναι η στιγμή που το δέρμα σας κάνει μεγάλο μέρος της επανόρθωσης και της αναγέννησης. Το σώμα σας κάνει σημαντική δουλειά ενώ κοιμάστε, όταν η ενέργειά του δεν καταναλώνεται στις καθημερινές εργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι όλη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση, την πέψη και την αναγέννηση των ιστών του δέρματος. Τρίψτε λοιπόν λίγο γιασεμί στο δέρμα σας το βράδυ και πέστε σε έναν βαθύ ξεκούραστο ύπνο ομορφιάς.

Προστατευτικό του τριχωτού της κεφαλής –
Το έλαιο γιασεμιού μπορεί να βοηθήσει με την πιτυρίδα, η οποία προκαλείται από το εξαιρετικά ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, οι αντισηπτικές ιδιότητες του γιασεμιού βοηθούν στην εξάλειψη τυχόν κακών βακτηρίων από το τριχωτό της κεφαλής, ελαχιστοποιώντας έτσι την ακμή του τριχωτού της κεφαλής, την πιτυρίδα και άλλες ερεθιστικές καταστάσεις. Ως φυσικός θεραπευτής, το έλαιο γιασεμιού προλαμβάνει τις μολύνσεις και οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι επανορθωτικές για τους θύλακες των τριχών, όσο και για το δέρμα, γεγονός που βοηθά στη μείωση του σπασίματος των μαλλιών και προάγει την υγιή ελαστικότητα των μαλλιών.

Σύμφωνα με αυτήν, τα οφέλη του Bakuchiol περιλαμβάνουν:

Εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος – Το Bakuchiol διεισδύει βαθιά στο δέρμα για να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης σκούρων κηλίδων ή περιοχών με υπερμελάγχρωση.

Μπορεί να μειώσει την ακμή – Το Bakuchiol έχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της ρύθμισης της 5-άλφα-ρεδουκτάσης, ενός ενζύμου που αυξάνει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα και, ως εκ τούτου, αποτρέπει αποτελεσματικά την ακμή. Αναστέλλει επίσης την ανάπτυξη ακμής και βακτηρίων.

Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών – Όπως η ρετινόλη, η bakuchiol λέει στα κύτταρα σας να αναγεννηθούν και να παράγουν κολλαγόνο, «γεμίζοντας» το δέρμα σας και μειώνοντας την όψη των γραμμών και των ρυτίδων. Μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου για να μειώσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και να βελτιώσει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος για να σας δώσει νεανικό δέρμα. Επιπλέον, είναι καλά ανεκτό από το δέρμα που είναι επιρρεπές σε έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή, αισθητική δυσανεξία και κάθε άλλου είδους ευαισθησία.

Δεν προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμό – Ενώ η ρετινόλη και άλλα συστατικά περιποίησης μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα ή να προκαλέσουν ερεθισμό, το bakuchiol είναι πιο απαλό και δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί ερεθισμό.
Αναγέννηση και αναζωογόνηση κυττάρων – Το Bakuchiol στέλνει σήματα στα κύτταρά σας ότι ήρθε η ώρα να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου και τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.
Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος – Όντας απαλό με το δέρμα, οι περισσότεροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το bakuchiol.

Βοηθά το δέρμα να καταπραΰνθεί και να θεραπευθεί  – Προάγοντας την ανανέωση των κυττάρων και την υγιή κυτταρική αναγέννηση, το bakuchiol μπορεί να  θεραπεύσει το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.
Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr