6 απλά σπιτικά τονωτικά δέρματος για καθαρό, τονωμένο και λαμπερό δέρμα

6 απλά σπιτικά τονωτικά δέρματος για καθαρό, τονωμένο και λαμπερό δέρμα

Πέρασαν οι εποχές που τα τονωτικά προσώπου θεωρούνταν περιττά. Αυτά τα διαλύματα γεμάτα οινόπνευμα, που προορίζονται μόνο για λιπαρά πρόσωπα με κηλίδες, συνήθιζαν να τσιμπούν πολύ και να στεγνώνουν την επιδερμίδα. Ωστόσο, με την αυξανόμενη δημοτικότητα των κορεατικών προϊόντων περιποίησης δέρματος 10 βημάτων, το παιχνίδι τόνερ έχει αλλάξει εντελώς.

Η σημερινή παγκόσμια αγορά καλλυντικών είναι γεμάτη με προϊόντα τόνωσης νέας εποχής, τα οποία προσφέρουν αμέσως μια αναζωογονημένη εμφάνιση. Είναι ακόμη καλύτερο να τα αντικαταστήσετε με σπιτικά τονωτικά δέρματος για βελτιωμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Έχοντας αυτό κατά νου, σας παρέχουμε τις καλύτερες συνταγέςDIY, ώστε να μπορείτε να κάνετε την τόνωση μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. 

Τι είναι το Toning;

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τη διαδικασία της τόνωσης. Είναι το δεύτερο βήμα στην τακτική ρουτίνα CTM ( καθαρισμός , τόνωση και ενυδάτωση), που θεωρείται το βασικό πρόγραμμα περιποίησης για όλους. Μόλις καθαρίσετε το δέρμα σας σχολαστικά, τονώστε το για τους φραγμένους και σφιγμένους πόρους αμέσως πριν απλώσετε την ενυδατική κρέμα πάνω του για μια καλή δόση ενυδάτωσης. Με άλλα λόγια, η τόνωση εξισορροπεί το pH του δέρματος και φέρνει μια όμορφη λάμψη σε αυτό, η οποία συχνά χάνεται μετά τη χρήση κανονικών αλκαλικών προϊόντων καθαρισμού.

Τι είναι το Skin Toner;
Το τόνερ δέρματος είναι το μυστικό όπλο για υγιές και νεανικό δέρμα. Είναι, ουσιαστικά, ένα υγρό που μοιάζει με νερό με γρήγορη διείσδυση που εξαλείφει τις επίμονες συσσωρεύσεις από τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για ένα γρήγορο χτύπημα ενυδάτωσης. Το βασικό τονωτικό δέρματος έχει να κάνει με τη θεραπεία του λιπαρού και με τάση ακμής δέρματος. Αλλά αυτές τις μέρες, τα περισσότερα καθαριστικά στην αγορά είναι ήπια και με ισορροπημένο pH, γεγονός που έχει αλλάξει και τις συνθέσεις και τις χρήσεις των τόνερ. Ο ρόλος των αναμορφωμένων τονωτικών δέρματος ξεπερνά τώρα αυτή τη βασική τόνωση. Είναι σκευάσματα με βάση το νερό με μηδενικό αλκοόλ, που τα κάνει ήπια και καταπραϋντικά για το δέρμα. Μερικά από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το σαλικυλικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, η γλυκερίνη, το γλυκολικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ, το ροδόνερο, η αμαμελίδα κ.λπ.

Τα τονωτικά δέρματος διαφέρουν από τα στυπτικά . Τα περισσότερα στυπτικά είναι διαλύματα πλούσια σε οινόπνευμα (ισοπροπυλική αλκοόλη) που προορίζονται για λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα που μπορεί να το στεγνώσει και να επιδεινώσει τις εκρήξεις. Αντίθετα, τα τόνερ είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων λιπαρών, ξηρών, μικτών και ακόμη και ευαίσθητων. Στην πραγματικότητα, έχουν εξελιχθεί σταδιακά από τυπικά στυπτικά προϊόντα σε μια κατηγορία περιποίησης δέρματος εντελώς δική τους. 

Οφέλη από τη χρήση τονωτικών για το δέρμα
Λοιπόν, πώς λειτουργούν τα ευέλικτα τονωτικά δέρματος για να ωφελήσουν το δέρμα μας; Λοιπόν, το έχουμε περιγράψει παρακάτω :

1. Διατηρεί την ισορροπία του pH
Όταν πλένουμε το δέρμα μας με ένα αλκαλικό καθαριστικό, το φυσικά όξινο δέρμα μας χάνει την ισορροπία του pH . Ένα τόνερ το επαναφέρει στην κανονική του κατάσταση αποκαθιστώντας το επίπεδο του pH γρηγορότερα.

2. Συσφίγγει τους πόρους του δέρματος
Το τόνερ μας βοηθά να απαλλαγούμε από την υπερβολική λιπαρότητα, τον ιδρώτα, τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα μακιγιάζ που έχουν παγιδευτεί μέσα στους πόρους του δέρματος. Καθώς οι πόροι αποφράσσονται με αυτό το αποτέλεσμα βαθύ καθαρισμού και φαίνονται μικρότεροι σε μέγεθος, το δέρμα φαίνεται επίσης πιο σφριγηλό και σφιχτό.

3. Καταπολεμά την ακμή
Εκτός από το ότι εξαλείφουν το υπερβολικό σμήγμα και αποφράσσουν τους πόρους, τα τονωτικά βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του προϊόντος αποτρέπουν τη συσσώρευση βακτηρίων ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν τη φλεγμονή.

4. Προσφέρει πρόσθετη προστασία
Όταν εφαρμόζετε τόνερ μετά τον καθαρισμό του δέρματός σας, οι πόροι σφραγίζονται και τα κύτταρα γύρω τους σφίγγουν. Αυτό μειώνει τη διείσδυση των ακαθαρσιών στο δέρμα ενώ το προστατεύει από το χλώριο και τα μέταλλα που υπάρχουν στο νερό της βρύσης.

5. Λειτουργεί ως Primer
Toner λειτουργεί ως primer για τα υπόλοιπα προϊόντα της περιποίησης της επιδερμίδας σας, όπως ενυδατική κρέμα, σέρουμ κ.λπ. Βοηθά τα προϊόντα να βυθίζονται στο δέρμα εύκολα και διευκολύνει την απορρόφησή τους σε μεγάλο βαθμό.

6. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο
Ορισμένα τόνερ συνοδεύονται από υγραντικά, τα οποία τα βοηθούν να σφραγίζουν την υγρασία στο δέρμα. Αυτό τελικά διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7. Αναζωογονεί το δέρμα
Η εφαρμογή τόνερ κάνει το δέρμα να αισθάνεται αναζωογονημένο και αναζωογονημένο. Μπορεί να κάνει ακόμα και ένα λιπαρό και βρώμικο πρόσωπο παχουλό και λαμπερό αμέσως.

Χρειάζεστε τόνερ για μικτές επιδερμίδες;

Εάν έχετε μικτό δέρμα , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο τονωτικό μετά τον καθαρισμό ή πριν εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Πώς να επιλέξετε το σωστό τόνερ δέρματος;
Η επιλογή του σωστού τόνερ είναι εύκολη, αρκεί να γνωρίζετε τις μοναδικές απαιτήσεις της επιδερμίδας σας. 

Για το ξηρό δέρμα – Ένα τονωτικό πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά όπως αμινοξέα, ροδόνερο, βιταμίνη Ε , ζυμωμένη μαγιά (διήθημα ζύμωσης saccharomyces) κ.λπ., είναι καλό για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του ξηρού δέρματος.

Για λιπαρό δέρμα – Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ματ όλη την ημέρα και να αποφύγετε την ενοχλητική ακμή , επιλέξτε ένα τονωτικό που περιλαμβάνει σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ, αμαμελίδα, έλαιο τεϊόδεντρου και ούτω καθεξής.

Για ευαίσθητο δέρμα – Οποιοδήποτε τονωτικό που συνοδεύεται από ενυδατικά και καταπραϋντικά βοτανικά συστατικά όπως η αλόη βέρα , το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού είναι τέλειο για να προσφέρει ανακούφιση στο ευαίσθητο δέρμα.

Για θαμπό δέρμα – Φωτίστε το θαμπό και άψυχο δέρμα σας με ένα τονωτικό που περιέχει απολεπιστικά όπως γαλακτικό οξύ, εκχύλισμα παπάγιας κ.λπ.

Για μεγάλους πόρους – Βρείτε ένα τονωτικό που περιέχει γλυκολικό οξύ ή άλλα AHA (άλφα-υδροξυοξέα) που βοηθούν στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων από το δέρμα γύρω από τους πόρους.

Για ώριμο δέρμα – Το τόνερ σας θα πρέπει να έχει ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, οι οποίες συχνά αποδίδονται στη γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ, το ροδόνερο, τα φυτικά βλαστοκύτταρα, το PCA νατρίου, τη λεκιθίνη κ.λπ.

Οι πιο πρόσφατες συνθέσεις τόνερ είναι βασικά υβρίδια γραφίτη-ορού. Διατίθενται κυρίως με τη μορφή σημαντικών τζελ ή λοσιόν.

6 DIY σπιτικά τονωτικά δέρματος που πρέπει να δοκιμάσετε
Ενώ η αγορά είναι πλημμυρισμένη από διάφορα τόνερ, η προετοιμασία ενός στο σπίτι με μερικά απλά φυσικά συστατικά και η προσαρμογή του σύμφωνα με τις ανάγκες σας είναι ίσως η καλύτερη ιδέα ποτέ. Εδώ είναι 6 εκπληκτικές DIY συνταγές για εσάς:

1. Ice Cube
Αυτή είναι η πιο εύκολη λύση που διατίθεται στο σπίτι για τόνωση του δέρματος. Απλώς τυλίξτε ένα παγάκι σε ένα βαμβακερό πανί και τρίψτε το απαλά στο πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις μέχρι να λιώσει εντελώς. Αυτό διατηρεί το δέρμα δροσερό, προσδίδει ελαστικότητα στην υφή του και αποτρέπει τα ξεσπάσματα ακμής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ροδόνερο για αυτό το σκοπό.

2. Ροδόνερο και ξύδι
Αυτό το υποδειγματικό τονωτικό θα συσφίξει το δέρμα σας και θα βελτιώσει την επιδερμίδα σας ταυτόχρονα. Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας ξύδι από την κουζίνα σας και 4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο από το ράφι ομορφιάς σας. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Τώρα, πάρτε ένα βαμβάκι και βουτήξτε το στο μείγμα. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με αυτό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

3. Βασιλικό νερό
Το ιερό φυτό του βασιλικού είναι γνωστό για τις θαυματουργές επιπτώσεις του στην υγεία και την ομορφιά. Για να φτιάξετε ένα τονωτικό δέρματος από αυτό, βράστε 10-15 φύλλα βασιλικού σε ένα φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε το. Αφήστε το έγχυμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό για να τονώσετε το πρόσωπό σας. Η ουσία των φύλλων βασιλικού θα δώσει στο δέρμα σας άμεσα αποτελέσματα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παγωμένη εκδοχή βασιλικού νερού για να τονώσετε το δέρμα σας. Αυτό θα ενσταλάξει ιδιότητες τόσο του παγωμένου νερού όσο και του βασιλικού, που θα είναι πιο καρποφόρες για τη γοητεία του προσώπου σας.

4. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο το πιο υγιεινό ρόφημα, αλλά είναι επίσης γεμάτο με συστατικά που θρέφουν το δέρμα. Παρέχει φυσικό λάδι στο δέρμα και λειτουργεί ως υπέροχος τονωτικός παράγοντας. Μουλιάστε μια κουταλιά της σούπας φύλλα πράσινου τσαγιού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 2-3 λεπτά και στραγγίστε το. Τώρα, αφήστε το έτοιμο πράσινο τσάι να κρυώσει και, στη συνέχεια, απλώστε το στο δέρμα σας με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.

5. Πηγμένο γάλα για τυρί και χυμός αγγουριού
Το αγγούρι κάνει το δέρμα λαμπερό, ενώ το τυρόπηγμα το ενυδατώνει. Όταν αναμειγνύονται αυτά τα δύο υπέροχα φυσικά συστατικά, σχηματίζουν ένα από τα καλύτερα τονωτικά για το δέρμα. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα και 1 κουταλιά της σούπας χυμό αγγουριού σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Απλώστε το στο δέρμα σας και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 5 λεπτά.

6. Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που έχει επίσης εξαιρετικές ιδιότητες τόνωσης του δέρματος. Εφαρμόστε το χυμό λεμονιού απευθείας στο πρόσωπό σας μετά από σχολαστικό καθαρισμό ή αραιώστε τον με λίγο νερό πριν το εφαρμόσετε εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Θα αφαιρέσει επίσης την επιπλέον λιπαρότητα από το δέρμα σας και θα το κάνει να φαίνεται υγιές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τονωτικό δέρματος;
Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν εφαρμόζετε ένα τονωτικό δέρματος:

Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό και στεγνώστε το.
Στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες από τον γραφίτη σε ένα βαμβάκι ή σερβιέτα.
Απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπο ακολουθώντας μια κίνηση ταμποναρίσματος. Μπορείτε επίσης να σύρετε το βαμβάκι γύρω από το πρόσωπό σας, ασκώντας προς τα έξω.
Περιμένετε ένα ή δύο λεπτά για να στεγνώσει.
Ακολουθήστε το με την ενυδατική σας κρέμα, τον ορό, το αντηλιακό σας κ.λπ., όπως απαιτείται.

Ένα τονωτικό δέρματος πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου καθώς βοηθά τα μόρια των ενεργών συστατικών του να διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα. Επίσης, χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα – το πρωί και το βράδυ.

Πώς ξέρετε ότι το τονωτικό του δέρματός σας λειτουργεί;
Το τόνερ ουσιαστικά αφαιρεί ρύπους και ακαθαρσίες από το δέρμα σας και συσφίγγει τους πόρους. Η τακτική εφαρμογή θα κάνει το δέρμα σας απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο. Εάν το τόνερ της επιδερμίδας σας λειτουργεί, είναι εύκολο να εντοπιστεί (ο χρόνος 10-12 ημερών είναι αρκετός για να παρατηρήσετε ορατές αλλαγές)

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, το δέρμα σας θα γίνει απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο
Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, θα παρατηρήσετε μειωμένα ξεσπάσματα, ακμή λόγω μείωσης του μεγέθους των πόρων
Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα εμφανίσετε μειωμένη ερυθρότητα και ερεθισμό

Παρενέργειες των τονωτικών για το δέρμα
Κατά τη χρήση τονωτικών δέρματος με βάση το οινόπνευμα ή χημική ουσία, μπορεί να εμφανίσετε συγκεκριμένες παρενέργειες, όπως ξηρότητα, σφίξιμο, ερεθισμό, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα, ευαισθησία στον ήλιο κ.λπ. Μπορεί επίσης να επιδεινώσουν τα ξεσπάσματα, ροδόχρου ακμή , έκζεμα και την ευαισθησία του δέρματος. Εάν φαίνεται μη φυσιολογικό, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το προϊόν και συμβουλευτείτε αμέσως τον δερματολόγο σας.

www.pexels.com

www.beautyglimpse.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr