Βότανο Ιβίσκος: το βότανο της Νεότητας & του Φυσικού Μπότοξ Μαλλιών. Θεραπείες για τα Μαλλιά.

Βότανο Ιβίσκος: το βότανο της Νεότητας & του Φυσικού Μπότοξ Μαλλιών. Θεραπείες για τα Μαλλιά.

Δοκιμάστε αυτές τις μαγικές συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο στα μαλλιά. 
Όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών μας, η Μητέρα Φύση φαίνεται να έχει πάντα μερικά κόλπα στο μανίκι της. Ανάμεσα στον θησαυρό των φυσικών θαυμάτων, ένα ζωντανό λουλούδι που ξεχωρίζει για τα οφέλη του στα μαλλιά είναι ο ιβίσκος.

Οφέλη από τη χρήση ιβίσκου για τα μαλλιά
Ο Dr Rashmi Aderao , MD σύμβουλος δερματολογίας και χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών, Ruby Hall Clinic, τονίζει τη δύναμη του ιβίσκου για την υγεία των μαλλιών. «Ο ιβίσκος είναι πραγματικά ένα μαγικό συστατικό στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, υποστηρίζοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών», δηλώνει.

Ο δερματολόγος εξήγησε περαιτέρω ότι ο ιβίσκος είναι γεμάτος με αμινοξέα που βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης, δίνοντας στα μαλλιά σας φυσική λάμψη και υφή.

Επιπλέον, ο ιβίσκος συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, προάγοντας τη θρέψη και την ανάπτυξη. Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στον ιβίσκο λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV και οι εξαιρετικές ψυκτικές του ιδιότητες καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής. Η περιεκτικότητα σε βλέννα στα φύλλα και τα άνθη του ιβίσκου του προσδίδει μια γλοιώδη υφή, καθιστώντας τον αποτελεσματικό για προβλήματα ξηρού τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, τα άφθονα αντιοξειδωτικά του μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την πτώση των μαλλιών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για τα μαλλιά;
Τώρα που καταλαβαίνουμε τα απίστευτα οφέλη του ιβίσκου για τα μαλλιά, ας εξερευνήσουμε πέντε απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να τον εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας:

1. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για την ανάπτυξη των μαλλιών
Ετοιμάστε μια αναζωογονητική μάσκα μαλλιών ιβίσκου τρίβοντας άνθη και φύλλα ιβίσκου σε μια λεπτή πάστα ή χρησιμοποιώντας σκόνη ιβίσκου. Ανακατέψτε το με ένα λάδι φορέα της επιλογής σας, όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, και απλώστε το ομοιόμορφα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν. Αυτή η θρεπτική μάσκα θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας, προάγοντας τη δύναμη, τη λάμψη και τη γενική υγεία των μαλλιών.

2. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για μαλλιά χωρίς φριζάρισμα
Δημιουργήστε ένα ισχυρό έλαιο με έγχυση ιβίσκου βυθίζοντας αποξηραμένα άνθη ιβίσκου σε ένα λάδι μεταφοράς όπως το αμύγδαλο ή το λάδι jojoba. Βάλτε τα αποξηραμένα άνθη σε ένα γυάλινο βάζο, καλύψτε τα με το λάδι και αφήστε τα σε ζεστό μέρος για μερικές εβδομάδες. Σουρώστε το λάδι και χρησιμοποιήστε το ως θεραπεία πρόπλυσης ή ως μαλακτικό. Αυτό το λάδι θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, θα μειώσει το φριζάρισμα και θα προσθέσει μια υγιή λάμψη στα μαλλιά σας.

3. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για την πιτυρίδα
Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι τσάι ιβίσκου και αφήστε το να κρυώσει. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιήστε το τσάι ως τελευταίο ξέβγαλμα, περιχύνοντάς το στα μαλλιά σας. Τα φυσικά οξέα στον ιβίσκο βοηθούν στην εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας, αφήνοντάς τα απαλά και εύχρηστα. Η τακτική χρήση αυτού του ξεβγάλματος μπορεί να αποτρέψει την πιτυρίδα και επίσης να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

4. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για την τριχόπτωση
Εάν υποφέρετε από τριχόπτωση, πρέπει να θρέψετε το τριχωτό της κεφαλής σας με βιταμίνη Ε, της οποίας η αλόη βέρα είναι μια εξαιρετική πηγή. Συνδυάστε τα οφέλη του ιβίσκου με τις καταπραϋντικές ιδιότητες της αλόης βέρα για να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό τζελ μαλλιών. Ανακατέψτε άνθη ιβίσκου και τζελ αλόης βέρα για να σχηματίσετε μια λεία πάστα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας, κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αυτό το τζελ θα αναπληρώσει την υγρασία, θα ηρεμήσει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και θα μειώσει επίσης την τριχόπτωση.

5. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο για ξηρά μαλλιά
Εάν έχετε ξηρά μαλλιά, ετοιμάστε ένα ψεκασμό νερού ιβίσκου βράζοντας τα πέταλα ιβίσκου σε νερό και στραγγίζοντας το υγρό μόλις κρυώσει. Ρίξτε το νερό που έχει εγχυθεί με ιβίσκο σε ένα μπουκάλι με σπρέι και αλείψτε το στα μαλλιά σας όποτε τα νιώθετε ξηρά ή χρειάζονται μια γρήγορη ανανέωση. Αυτό το spritz θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας, θα προσθέσει λάμψη και θα τονώσει τις αισθήσεις σας με το υπέροχο λουλουδένιο άρωμα του.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά και το νερό ιβίσκου μπορεί να κάνει μαγικά κόλπα για τα μαλλιά σας.

Οι άφθονες προσφορές της φύσης, όπως το λουλούδι ιβίσκου, συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τις μεταμορφωτικές τους ιδιότητες. Αγκαλιάστε τη μαγεία του ιβίσκου και δείτε τα θαύματα που μπορεί να κάνει για τα μαλλιά σας. Αφήστε αυτό το ζωντανό άνθος να γίνει ο αξιόπιστος σύμμαχός σας για να έχετε τέλεια φυσικά μαλλιά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr