Επτά συμβουλές για εντυπωσιακό δέρμα στην εμμηνόπαυση

Επτά συμβουλές για εντυπωσιακό δέρμα στην εμμηνόπαυση

Τα προϊόντα περιποίησης S kin μας υπόσχονται τον κόσμο, αλλά δυστυχώς πολλά από αυτά δεν αποδίδουν και μπορεί στην πραγματικότητα να καταλήξουν να βλάψουν το δέρμα μας περισσότερο παρά να βοηθήσουν. Με όλα τα χρήματα που ξοδεύουμε για τη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας, είναι ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες αναζητούν κάτι που να λειτουργεί.

Το μυστικό για την εντυπωσιακή επιδερμίδα βρίσκεται στη βασική αιτία της βλάβης του δέρματος : φλεγμονή, μια υπερβολικά αντιδραστική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να βλάψει τα υγιή κύτταρα.

Σε ένα είδος φαινομένου ντόμινο, το κάπνισμα, οι αδιάγνωστες ευαισθησίες στα τρόφιμα, τα τεχνητά γλυκαντικά, η ζάχαρη, τα τρανς λιπαρά, το στρες και πολλά άλλα μπορούν να οδηγήσουν σε ελεύθερες ρίζες και φλεγμονή στο σώμα μας, που με τη σειρά του οδηγεί σε βλάβη των κυττάρων και γήρανση του δέρματος. Υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία και δεν είναι δύσκολο.

Η προσέγγισή μας για υγιές δέρμα σίγουρα δεν είναι βαθιά στο δέρμα. Καλύπτει όλο το σώμα και όχι μόνο θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει, αλλά και το σώμα σας να αισθάνεται υπέροχα. Τα υγιεινά τρόφιμα, τα θρεπτικά συστατικά και οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, μαζί με την αντιοξειδωτική τροφή μπορούν να διατηρήσουν τα υγιή κύτταρα του δέρματός σας και να επιδιορθώσουν τα κατεστραμμένα.

Ξεκινήστε με μια υγιεινή διατροφή για το δέρμα

Το δέρμα είναι συχνά όπου οι τοξίνες βγαίνουν από το σώμα. Προσπαθήστε να τρώτε βιολογικά όσο το δυνατόν συχνότερα για να περιορίσετε την πρόσληψη χημικών φυτοφαρμάκων. Εάν τα βιολογικά τρόφιμα είναι πολύ ακριβά, απλώς κάντε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων ως προτεραιότητα σε κάθε γεύμα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στη βρώμικη ντουζίνα, μια λίστα με φρούτα και λαχανικά που περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και να τα αγοράσετε βιολογικά. Τρόφιμα όπως τα φυλλώδη χόρτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια, τα μούρα και τα εσπεριδοειδή είναι όλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία της φλεγμονής. Ποτά όπως το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά.

Αποφύγετε τα φλεγμονώδη τρόφιμα όπως η ζάχαρη, τα επεξεργασμένα αλεύρια, τα τρανς λιπαρά και τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να γεράσει δραματικά τα κύτταρα του δέρματος. Και να προσέχετε τον γλυκαιμικό δείκτη των γευμάτων σας.
Πίνετε 8-10 ποτήρια φιλτραρισμένου νερού την ημέρα.
Προσθέστε επιπλέον αντιοξειδωτικά

Εκτός από την κατανάλωση τροφών με υψηλή αντιοξειδωτική δύναμη, βρείτε ένα συμπλήρωμα που μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα του δέρματός σας και τη γενική υγεία παρέχοντας αντιοξειδωτικά όπως βήτα καροτίνη και βιταμίνες C και E για την καταπολέμηση της καθημερινής σας έκθεσης στις ελεύθερες ρίζες.
Ηρεμήστε τη φλεγμονή με ωμέγα-3 και προβιοτικά

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Τρόφιμα όπως ο άγριος σολομός του Ειρηνικού, οι σαρδέλες, ο γαύρος, τα καρύδια, τα αυγά και οι σπόροι κολοκύθας είναι όλα καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Για να ενισχύσετε τις αντιφλεγμονώδεις προσπάθειές σας, σκεφτείτε να πάρετε ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα ωμέγα-3 και προβιοτικά. Εκτός από την υποστήριξη του υγιούς δέρματος, τα ωμέγα-3 βοηθούν στην προστασία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των αρθρώσεων και πολλά άλλα. Και τα προβιοτικά μπορούν να ενισχύσουν την ευεργετική αντιφλεγμονώδη χλωρίδα στο πεπτικό σας σύστημα.

Βρείτε μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για να τη χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι καλύτερο να βρείτε ένα που μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα σας για να ελαχιστοποιήσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Θέλετε να κλειδώνετε την υγρασία κάθε μέρα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας κρέμα τακτικά, και ειδικά μετά τον καθαρισμό.
Αναζητήστε μια μη συνθετική κρέμα ή ορό βιταμίνης Α για χρήση τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση και θα ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας ενώ κοιμάστε.

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν έχει Βιταμίνη Α στη ρετινοειδή μορφή του, ώστε να μπορεί να φτάσει στα κύτταρα του δέρματός σας αποτελεσματικά.
Παρακολουθήστε τις σειρές περιποίησης δέρματος από την Ασία. Πολλά καλλυντικά και έλαια κάνουν θαυμάσια δουλειά με τοπικούς ορούς για την ενίσχυση του κολλαγόνου.

Ας ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση σχετικά με τα προϊόντα με ορισμένους ορισμούς.

Toner: λοσιόν ή πλύσιμο που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίσει το δέρμα σας και να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πόρων.

Καθαριστικό: βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας, της βρωμιάς, των νεκρών κυττάρων του δέρματος, του μακιγιάζ ή άλλων συσσωρεύσεων στο πρόσωπό σας.

Ενυδατική κρέμα: βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και την κάνει πιο λεία και απαλή. Μερικά μπορούν επίσης να σφίξουν και να φωτίσουν.

Serum: μια λοσιόν που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα βαθιά στρώματα του δέρματός σας.

Περιορίστε το άγχος

Το άγχος έχει βαθιές επιπτώσεις στο σώμα μας, ιδιαίτερα στο δέρμα. Κάθε φορά που βλέπετε την ευκαιρία να περιορίσετε το άγχος σας, εκμεταλλευτείτε την. Είτε πρόκειται για συναισθηματικό στρες, όπως μια αρνητική σχέση ή δύσκολη δουλειά, είτε για σωματικό άγχος όπως η υψηλή έκθεση σε ηλεκτρονικά είδη και WiFi, τα διαλείμματα αποκατάστασης είναι πάντα καλά για το σώμα και την ψυχή σας.
Η άσκηση που απολαμβάνετε σε τακτική βάση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος και τη φλεγμονή.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα περιποίησης

Αναζητήστε τα πιο φυσικά προϊόντα περιποίησης δέρματος που μπορείτε να βρείτε. Αποφύγετε εκείνα τα προϊόντα που περιέχουν επιβλαβείς ουσίες όπως προπυλενογλυκόλη, φθαλικές ενώσεις, λαυρυλοθειικό νάτριο και parabens. Για να ερευνήσετε την ασφάλεια ενός συγκεκριμένου προϊόντος, ανατρέξτε στη βάση δεδομένων καλλυντικών της Environmental Working Group .
Να προσέχετε τον ήλιο

Πιστεύουμε ότι πρέπει να λαμβάνετε τα οφέλη της βιταμίνης D, επομένως ελπίζουμε να συνεχίσετε να περνάτε χρόνο έξω απολαμβάνοντας τον ήλιο. Αλλά να σέβεστε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας προστασία κατά τις ώρες 10 π.μ. και 2 μ.μ.
www.womenshealthnetwork.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr