Φυτικό φάρμακο Μάραθος…. όλα του τα οφέλη.

Φυτικό φάρμακο Μάραθος…. όλα του τα οφέλη.

Τα σημαντικά οφέλη του μάραθου.

Θέλετε ένα λαχανικό που προσθέτει βάθος γεύσης στο πιάτο που φτιάχνετε; Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το μάραθο, ένα λαχανικό που είναι επίσης βότανο—και είναι γεμάτο με υγιεινές ιδιότητες. Ο βολβός του μάραθου έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που μοιάζει με γλυκάνισο ή γλυκόριζα και όταν τρώγεται ωμό, έχει αρκετά γλυκιά, ήπια γεύση και φρέσκια, τραγανή υφή, γι’ αυτό και λειτουργεί καλά όταν μπαίνει σε σαλάτες. Το μαγείρεμα του μάραθου αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη φυσική του γλυκύτητα. Είναι  νόστιμο  ψητό , σοταρισμένο ή ψημένο στη σχάρα.

Αυτό το λαχανικό με τη μοναδική γεύση είναι επίσης γεμάτο με θρεπτικά οφέλη, βοηθώντας στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου, των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, του ανοσοποιητικού  συστήματος κ.α. 

Οφέλη για την υγεία απο τον μάραθο

Ο μάραθος προσφέρει φυτικές ίνες για το έντερο.
Οι ενήλικες θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνουν 25 έως 30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα σύμφωνα με τις συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας . Ένα φλιτζάνι μάραθο σε φέτες σας παρέχει το 10 τοις εκατό της συνιστώμενης DV φυτικών ινών. Μπορεί να συνδέσετε τις φυτικές ίνες με την υγεία του εντέρου και είναι αλήθεια ότι το Fiber κάνει θαύματα για τη διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος  (τη συλλογή βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών που ζουν φυσικά στην επένδυση του εντέρου ) για να διατηρεί με τακτικότητα και εύκολα τις επισκέψεις  σας στην τουαλέτα.

Οι φυτικές ίνες προστατεύουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας την πέψη και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων ενώ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων,

Οι φυτικές ίνες είναι μια στερεή πηγή καλίου.
Ένα φλιτζάνι μάραθο κομμένο σε φέτες  περιέχει 360 χιλιοστόγραμμα καλίου , που είναι το 7 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας (DV). Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής  πίεσης σε ένα υγιές εύρος. Αυτό το κάνει βοηθώντας τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και αυξάνοντας την ποσότητα νατρίου που αφαιρεί τα νεφρά από το αίμα . (Σημείωση: Εάν έχετε νεφρική νόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό ή τον διαιτολόγο σας πριν καταναλώσετε πολύ κάλιο.)

Ο μάραθος συσκευάζεται σε κάποια βιταμίνη C.
Το ξέρατε ότι ένα φλιτζάνι μάραθο κομμένο σε φέτες παρέχει έως και 13 τοις εκατό της συνιστώμενης DV βιταμίνης C; Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην οικοδόμηση των ανοσοποιητικών κυττάρων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού , προκειμένου να αποτρέψετε ή να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η παραγωγή κολλαγόνου, που είναι αυτό που δίνει στο δέρμα σας τη δομή και σφριγηλότητα, απαιτεί επίσης βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την αναγέννηση άλλων αντιοξειδωτικών στο σώμα. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τα επίπεδα των ενεργών ειδών οξυγόνου, τα οποία το σώμα σας παράγει απλώς κάνοντας καθημερινές δραστηριότητες και από την έκθεση σε πράγματα στο περιβάλλον σας, εξηγεί ο Mckenzie Caldwell, MPH, RDN, γονιμότητας και προγεννητικός διαιτολόγος . Σύμφωνα με τον Follador, τα υπερβολικά επίπεδα ενεργών ειδών οξυγόνου μπορούν να βλάψουν το DNA, να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσουν διάσπαση των κυττάρων.

Ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Ο μάραθος έχει επίσης μικρότερες ποσότητες από τα μέταλλα ασβέστιο , μαγνήσιο και σίδηρο. «Τόσο το ασβέστιο όσο και το μαγνήσιο συνθέτουν τη δομή των οστών μας», λέει ο Follador. «Η κατανάλωση αρκετού ασβεστίου και μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και στην προώθηση γερών οστών». Αυτά τα μέταλλα βοηθούν επίσης την καρδιά και τους μύες σας να συστέλλονται σωστά.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματός σας. Σύμφωνα με τον Follador, η μη λήψη αρκετού σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων, γεγονός που δυσκολεύει το σώμα να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα και οδηγεί σε κούραση, αδυναμία ή κόπωση, επομένως οι τροφές με σίδηρο είναι σημαντικές . μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Ο μάραθος μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες.
Ο μάραθος είναι ένα φυτοοιστρογόνο, που σημαίνει ότι μιμείται τα οιστρογόνα, μια ορμόνη στο σώμα. Στην εμμηνόπαυση, όταν πέφτουν τα επίπεδα οιστρογόνων, η κατανάλωση μάραθου μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων , εξηγεί ο Caldwell. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι ιδανικό να καταναλώνετε άφθονες ποσότητες μάραθου εάν έχετε ενδομητρίωση ή είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr