Διαβήτης διατροφή: 6 τροφές με διαλυτές φυτικές ίνες για τη ρύθμιση της αύξησης της γλυκόζης

Διαβήτης διατροφή: 6 τροφές με διαλυτές φυτικές ίνες για τη ρύθμιση της αύξησης της γλυκόζης

Διαβήτης διατροφή: Οι διαλυτές ίνες είναι ένας τύπος ίνας που διαλύεται στο νερό και λέγεται ότι βοηθούν στη ρύθμιση και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η ζωή με διαβήτη δεν είναι εύκολη. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με αλλαγές στον τρόπο ζωής, περιορισμούς και προσθήκες που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να διατηρήσει υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει τον διαβήτη ως «Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται είτε όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε όταν το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα».

Οι διαλυτές ίνες είναι ένας τύπος ίνας που διαλύεται στο νερό και λέγεται ότι βοηθά στη ρύθμιση και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Θεωρούνται επίσης υγιεινές για τη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης υπό έλεγχο.

Οι ίνες είναι συνήθως ένας τύπος υδατανθράκων που το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει. Η διατροφή με φυτικές ίνες βοηθά στη βελτίωση της πεπτικής διαδικασίας και στην παρατεταμένη πέψη. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου ξαφνικών αυξήσεων της γλυκόζης στο σώμα και ρυθμίζει την απελευθέρωση ινσουλίνης. Ο βραβευμένος διατροφολόγος Lovneet Batra χρησιμοποίησε υπερτροφές με διαλυτές φυτικές ίνες που μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση των αυξήσεων της γλυκόζης. Ακολουθούν υγιεινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες:

Πλιγούρι βρώμης: Η βρώμη περιέχει τόσο αδιάλυτες όσο και διαλυτές φυτικές ίνες, αλλά η διαλυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να διασπάσει τις διαλυτές φυτικές ίνες, καταλαμβάνει χώρο στην κοιλιά σας χωρίς να απορροφάται από το αίμα σας, αφήνοντάς σας χορτάτους χωρίς να προκαλείται απότομη αύξηση στα επίπεδα σακχάρου σας. Λειτουργεί επίσης ως πρεβιοτικό βοηθητικό για τα βακτήρια του εντέρου.

Κριθάρι: Τα 6 γραμμάρια φυτικών ινών του κριθαριού είναι «κυρίως διαλυτές φυτικές ίνες που έχουν συνδεθεί με μειωμένη χοληστερόλη, μειωμένα σάκχαρα στο αίμα και αυξημένο κορεσμό». Προσφέρει επίσης οφέλη όπως μείωση της φλεγμονής και σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ρεβύθια: Τα ρεβύθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, ειδικά μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται ραφινόζη, η οποία σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Μήλο: «Ένα μήλο την ημέρα κρατά τον γιατρό μακριά» είναι μια παλιά παροιμία που σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών. Τα μήλα είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών πηκτίνης, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της ζάχαρης, αποτρέποντας την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.
Σπόροι βασιλικού: Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην επιβράδυνση του μεταβολισμού και ελέγχει τη μετατροπή των υδατανθράκων σε γλυκόζη. Διαφημίζεται ως υπερτροφή που βοηθά άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Κάντε τις ίνες φίλους σας εάν πάσχετε από διαβήτη και προδιαβήτη. Επίσης, είναι καλύτερο να λαμβάνετε τις κατάλληλες συμβουλές από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

healthweb.gr 

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Έλαιο δεντρολίβανου αντιμικροβιακό. Αύξηση τριχοφυΐας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr