Καλοκαιρινές Συμβουλές Περιποίησης: 5 μοναδικοί τρόποι χρήσης γιαουρτιού για λαμπερή επιδερμίδα

Καλοκαιρινές Συμβουλές Περιποίησης: 5 μοναδικοί τρόποι χρήσης γιαουρτιού για λαμπερή επιδερμίδα

Από το ηλιακό έγκαυμα μέχρι το πρήξιμο και τη φλεγμονή, το γιαούρτι μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να εντάξετε το γιαούρτι στην καλοκαιρινή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Τρόποι χρήσης του γιαουρτιού για την περιποίηση του δέρματος το καλοκαίρι

Καθώς αυξάνετε την πρόσληψη νερού και φρέσκων χυμών φρούτων, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που εφαρμόζετε. Ναι, πρέπει να παραμείνουμε ενυδατωμένοι για να νικήσουμε τη ζέστη. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τι χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας κάθε μέρα. Ένα φυσικό συστατικό που πρέπει να συμπεριλάβετε στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι το γιαούρτι. Είναι ένα δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν γνωστό για τη θρεπτική του αξία. Η κατανάλωση γιαουρτιού είναι εξαιρετική για το σώμα σας, όπως και η εφαρμογή του. Γνωρίζατε ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών καλοκαιρινών δερματικών προβλημάτων;

Το Health Shots συνδέθηκε με τον Dr Kuna Ramdas. Ο Ανώτερος Δερματολόγος, στο Kamineni Hospitals, Hyderabad, μας μιλάει και στην κυριολεξία μας διαφημίζει τη χρήση του γιαουρτιού ως θεραπεία περιποίησης του δέρματος.

Οφέλη για την υγεία 
Πλούσιο σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες, αυτή η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή παρέχει φυσικά πολλά οφέλη για την υγεία.

• Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή οστά και δόντια.
• Περιέχει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν στην πέψη και υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
• Τα προβιοτικά είναι επίσης γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να ωφελήσει καταστάσεις όπως το έκζεμα και η ακμή.
• Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι και να σας βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Είναι το γιαούρτι καλό για την καλοκαιρινή περιποίηση του δέρματος;
Το γιαούρτι μπορεί να είναι μέρος της ρουτίνας περιποίησης της υγιεινής επιδερμίδας σας. Περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο είναι ένα απαλό απολεπιστικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος . Έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας και στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά γιαούρτι στο δέρμα σας, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και να σας δώσει λαμπερό δέρμα, μοιράζεται ο Dr Ramdas.

Εύκολοι τρόποι να εντάξετε το γιαούρτι στην καλοκαιρινή περιποίηση της επιδερμίδας
Από ένα scrub μέχρι μια μάσκα και ακόμη και τόνερ, υπάρχουν διάφορες συνταγές γιαουρτιού για την περιποίηση του δέρματος. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο χρήσης του γιαουρτιού για το δέρμα και ας αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη της περιποίησης του τυροπήγματος.

1. Μάσκα προσώπου με γιαούρτι
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να μείνει στο πρόσωπό σας για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ο ειδικός λέει ότι αυτή η φυσική μάσκα προσώπου θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματός σας και στη μείωση της φλεγμονής.

2. Scrub σώματος με γιαούρτι και πλιγούρι
Ανακατέψτε απλό γιαούρτι και πλιγούρι βρώμης και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας ενώ κάνετε ντους. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και λείο καθώς το scrub θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

3. Μάσκα ματιών με γιαούρτι και αγγούρι
Τρίψτε ένα αγγούρι και ανακατέψτε το με μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήστε το να δράσει για 10 έως 15 λεπτά. Ο Δρ Ramdas λέει ότι αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων.

4. Τονωτικό γιαουρτιού και χυμού λεμονιού
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματός σας και στη μείωση της λιπαρότητας.

5. Γιαούρτι και αλόη βέρα καταπραϋντικό προϊόν εγκαυμάτων από τον ήλιο
Ανακατέψτε απλό γιαούρτι και τζελ αλόης βέρα και απλώστε το στο ηλιοκαμένο δέρμα σας για να απαλύνετε το δέρμα σας και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Το γιαούρτι είναι γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν στο δέρμα τους. Εάν έχετε αλλεργία ή ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να μείνετε μακριά από το γιαούρτι. Οι γυναίκες με πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη χρήση γιαουρτιού, επομένως είναι καλύτερο να το αποκλείσετε από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

www.healthshots.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr