Προσοχή σε αυτές τις οφθαλμικές παθήσεις αφού κλείσετε τα 40

Προσοχή σε αυτές τις οφθαλμικές παθήσεις αφού κλείσετε τα 40

Αφού κλείσετε τα 40, η όρασή σας μπορεί να επιδεινωθεί και να εμφανίσετε προβλήματα στα μάτια. Εδώ είναι μερικά κοινά προβλήματα στα μάτια που πρέπει να προσέξετε.

Από τις ορμόνες μέχρι τα όργανά σας, όλα αλλάζουν καθώς μεγαλώνετε. Είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των ματιών σας. Γνωρίζατε ότι ο κίνδυνος ορισμένων οφθαλμικών παθήσεων όπως η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αυξάνεται μετά από μια ορισμένη ηλικία; Επιπλέον, ούτε οι μεταβαλλόμενες στιγμές που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας μπροστά στους φορητούς μας υπολογιστές δεν βοηθούν. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής, συμβάλλει στο πρόβλημα και πυροδοτεί οφθαλμικές παθήσεις.

Για να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με το γιατί πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην υγεία των ματιών, η Health Shots ρώτησε την Dr Priyanka Singh, σύμβουλο και χειρουργό οφθαλμών στο Neytra Eye Centre, Νέο Δελχί.

Τι συμβαίνει στα μάτια σας αφού κλείσετε τα 40;
Ακόμα κι αν είχατε μια τέλεια όραση όλη σας τη ζωή, μπορεί να αλλάξει μόλις φτάσετε τα 40. Μπορεί να βρεθείτε να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την όραση για πρώτη φορά. Επομένως, είναι καλύτερο να μάθετε περισσότερα για την υγεία των ματιών μετά τα 40 και τα κοινά προβλήματα από τα οποία μπορεί να χρειαστεί να υποφέρετε.

1. Πρεσβυωπία
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά την ηλικία των 40 ετών είναι η πρεσβυωπία. Μετά από 40 χρόνια, το κοντινό μας σημείο όρασης υποχωρεί και η ικανότητά μας να βλέπουμε κοντινά αντικείμενα εξασθενεί σιγά σιγά. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως λόγω της γήρανσης του φακού, που υπάρχει στα μάτια σας, η οποία οδηγεί σε μείωση της ικανότητας προσαρμογής και το σημείο εστίασης γίνεται πιο μακριά. Αυτό σταδιακά γίνεται χειρότερο και τελικά θα χρειαστείτε κοντά γυαλιά για να εστιάσετε σε κοντινά αντικείμενα όπως η ανάγνωση βιβλίων, η εργασία σε φορητούς υπολογιστές και η χρήση τηλεφώνου. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να σταματήσει ή να αντιστραφεί καθώς δεν είναι παρά σημάδι γήρανσης. Για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών όπως η καταπόνηση των ματιών και οι πονοκέφαλοι, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι φοράτε σωστά γυαλιά , λέει ο Δρ Singh.

2. Ξηρά μάτια
Η ξηροφθαλμία είναι ένα άλλο πολύ κοινό πρόβλημα που προκαλεί συμπτώματα όπως επίμονη ξηρότητα  στα μάτια σας. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε ερυθρότητα, κνησμό ή αίσθημα καύσου. Η όραση μπορεί να γίνει προσωρινά θολή και η ευαισθησία στο φως μπορεί να αυξηθεί. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν αυξημένη κόπωση των ματιών , δυσφορία όταν φορούν φακούς επαφής ή υπερβολικό δάκρυ ως αποτέλεσμα των ματιών που αντισταθμίζουν την ξηρότητα. Τέτοια περιστατικά αυξάνονται επίσης λόγω της ρύπανσης και του χρόνου οθόνης. Εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο για αξιολόγηση και κατάλληλη θεραπεία.

4. Γήρανση του αμφιβληστροειδούς
Καθώς μεγαλώνετε, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας , λέπτυνσης του αμφιβληστροειδούς και αποκόλλησης του οπίσθιου υαλοειδούς. Τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν την εμφάνιση παραμορφωμένων εικόνων, απώλεια ευαισθησίας οπτικού πεδίου, μείωση της ευαισθησίας αντίθεσης και αύξηση του ορίου προσαρμογής στο σκοτάδι, προσθέτει ο ειδικός.

Ενώ η γήρανση είναι αναπόφευκτη, θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και όχι μόνο το δέρμα και το σώμα σας. Μόλις κλείσετε τα 40, θα πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε τα μάτια σας γιατί η όρασή σας μπορεί να επιδεινωθεί. Πιθανότητες εμφάνισης γήρανσης του αμφιβληστροειδούς, καταρράκτη, γλαύκωμα, ξηροφθαλμία και άλλες σχετικές παθήσεις. Πρέπει να κάνετε τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις για να αποφύγετε την ανάπτυξη ασθενειών. Θα πρέπει επίσης να κάνετε οφθαλμολογική εξέταση κάθε 6-8 μήνες ανάλογα με την υγεία των ματιών σας. Η έγκαιρη πρόληψη είναι το κλειδί για την αποφυγή οποιωνδήποτε οφθαλμικών διαταραχών που μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες καταστάσεις υγείας.

healthshots

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr