Αγιουρβεδικά βότανα για ενίσχυση της συγκέντρωσης

Αγιουρβεδικά βότανα για ενίσχυση της συγκέντρωσης

Όταν πρόκειται για συγκέντρωση, μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγη υποστήριξη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε . Μπορεί να οφείλεται σε στρες, έλλειψη ύπνου, διατροφικές ελλείψεις ή ανισορροπίες. Τα καλά νέα είναι ότι η Αγιουρβέδα μπορεί να μας προσφέρει ανακούφιση φυσικά. Εάν αισθάνεστε ομιχλώδης, αποσπασμένοι ή ανίκανοι να εστιάσετε, η ενσωμάτωση των Αγιουρβέδικων βοτάνων στον τρόπο ζωής σας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Τα βότανα έχουν τη δύναμη να κάνουν ισχυρές αλλαγές στη ζωή μας σωματικά και ψυχικά. Ένα υγιές και καλά λειτουργικό μυαλό είναι βασικός πυλώνας της Αγιουρβέδα. Υπάρχει μια ποικιλία από αγιουρβεδικά βότανα που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Μπράχμι
Το Brahmi ή Gotu Kola θεωρείται τονωτικό του εγκεφάλου στην Αγιουρβέδα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη βελτίωση της μνήμης, της διάνοιας και της συγκέντρωσης. Το Brahmi θεωρείται επίσης προσαρμογόνο και είναι βαθιά καταπραϋντικό για το νευρικό σύστημα, συμβάλλοντας στην προώθηση μιας θετικής ψυχικής κατάστασης και συναισθηματικής ευεξίας. Καταπραΰνει αποτελεσματικά την περίσσεια Pitta και Vata, αν και μπορεί να επιδεινώσει υπερβολικά το Vata. Το Brahmi μπορεί να καταναλωθεί ως φρέσκος χυμός ή σε μορφή σκόνης ή κάψουλας. Ξεκινήστε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό ή γάλα αμυγδάλου ή εξερευνήστε τις επιλογές κάψουλας.

Shankhapushpi
Το Shankhapushpi είναι ένα ισχυρό βότανο για την υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας και ηρεμίας. Το να έχουμε ένα ήρεμο και θετικό μυαλό παίζει τεράστιο ρόλο στην ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε. Τα λουλούδια του Shankhpushpi βοηθούν στην αποκατάσταση ενός καθαρού και ισορροπημένου μυαλού και συνδυάζονται όμορφα με το Brahmi και τη γλυκόριζα για να βελτιώσουν την εστίαση και τη γνωστική λειτουργία. Το Shankhapushpi καταναλώνεται συνήθως σε μορφή σκόνης ή κάψουλας και μπορείτε να καταναλώνετε έως και 6 γραμμάρια ημερησίως για να δείτε σημαντικά οφέλη.

Calamus
Το Calamus roo t είναι ένα βότανο που παραδοσιακά εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Γιόγκι, το οποίο χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την πρακτική τους και να συνδεθεί με ένα βαθύτερο επίπεδο συνείδησης. Ιστορικά, το Calamus χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση ενός υγιούς εγκεφάλου, την ενίσχυση της μνήμης, την ενίσχυση της επίγνωσης και την αύξηση της επικοινωνίας. Το Calamus δεν μπορεί να καταναλωθεί εσωτερικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά, είτε ως ξηρή σκόνη, πάστα ή ως φυτικό λάδι για να ζεστάνει το σώμα και να ηρεμήσει το μυαλό.

Ashwagandha
Τα τελευταία χρόνια , το Ashwagandha έχει γίνει πολύ γνωστό για τις ισχυρές επιδράσεις του στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία. Το Ashwagandha, ή Withania Somnifera, είναι ένα ισχυρό προσαρμογόνο και ψυχικό αναζωογονητικό. Είναι ένα απίστευτα γειωμένο βότανο, που βοηθά στη βελτίωση της εστίασης, της μνήμης και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος. Η ρίζα του Ashwagandha είναι το μέρος του φυτού που καταναλώνεται και η σκόνη συχνά αναμιγνύεται σε ποτά σε συνδυασμό με άλλα βότανα.

Μπορεί επίσης να ληφθεί ως συμπλήρωμα . Είναι ένα βαθιά αναζωογονητικό βότανο και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ηρεμήσει το υπερβολικό Vata. Το Ashwagandha είναι ένα βότανο βραδείας δράσης, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε μια κατάλληλη ποσότητα καθημερινά για να δείτε επαρκή αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Βοτανικό τονωτικό για εστίαση
Συστατικά:
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
½ φλιτζάνι φυτικό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Brahmi
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη Ashwagandha
⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Πασπαλίζουμε με κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Κατευθύνσεις:
Φέρτε το νερό να βράσει. Το αδειάζουμε σε μια κούπα και προσθέτουμε φυτικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε το Brahmi, το Ashwagandha, την κανέλα, το κάρδαμο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το γλυκαντικό της επιλογής σας και ανακατέψτε. Περιχύνουμε με επιπλέον κανέλα αν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Επαναφέρετε την ενέργειά σας με το Spring Release and Refresh, μια σειρά τεσσάρων μερών Ayurveda με την Dr. Sheila Patel, διαθέσιμη τώρα στην εφαρμογή Chopra στην ενότητα For You.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr