Αγιουρβεδικές θεραπείες για υγιές, λαμπερό δέρμα

Αγιουρβεδικές θεραπείες για υγιές, λαμπερό δέρμα

Η υγεία του δέρματός μας είναι πολύ πιο βαθιά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και το πώς το φροντίζουμε εξωτερικά. Η περιποίηση του δέρματος είναι αυτό που βάζουμε στο σώμα μας, στο σώμα μας και πόσο καλά φροντίζουμε τη γενική υγεία και ευεξία μας.

Η υγεία του δέρματός μας καθορίζεται πρωτίστως από την υγεία του εντέρου μας, το ορμονικό μας σύστημα και την ψυχική ευεξία. Είναι εξίσου σημαντικό να χρησιμοποιούμε ποιοτικά, θρεπτικά προϊόντα στο δέρμα μας για να υποστηρίξουμε μια λαμπερή επιδερμίδα και μια υγιή λάμψη. Η ομορφιά είναι μια ολιστική προσπάθεια και η ύπαρξη μιας πρακτικής αυτοφροντίδας που λαμβάνει υπόψη ολόκληρο το είναι μας, μας βοηθά να καλλιεργήσουμε όμορφο, λαμπερό δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Δοκιμάστε αυτές τις αγιουρβεδικές συμβουλές ομορφιάς και θεραπείες για να υποστηρίξετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Πρωινό ζεστό νερό με λεμόνι
Η διέγερση της πεπτικής μας φωτιάς πρώτο πράγμα το πρωί βοηθά το σώμα να προετοιμαστεί για τη σωστή αποβολή και πέψη όλη την ημέρα. Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην τόνωση, καθαρίζει το αίμα και το συκώτι και μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας ενυδατωμένοι. Το υγιές πεπτικό σύστημα και η σωστή ενυδάτωση βοηθούν στην υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Μόλις ξυπνήσετε, ζεστάνετε 8 ουγγιές νερό και προσθέστε ένα στυμένο μισό λεμόνι. Πιείτε και απολαύστε.

Abhyanga
Το Abhyanga είναι ένα αγιουρβεδικό μασάζ όλου του σώματος με ζεστό λάδι. Βοηθά στην εξισορρόπηση των doshas, ​​προάγει τη λάμψη του δέρματος και υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα, βοηθώντας στην υγιή αποτοξίνωση. Το Abhyanga αποτελείται από μασάζ με ζεστό λάδι στο σώμα με μεγάλες κινήσεις προς την καρδιά για 15-20 λεπτά. Το λάδι που χρησιμοποιείται μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη dosha σας. μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λάδι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη σύστασή σας εδώ .

Είναι η στιγμή να θρέψετε βαθιά και να συνδεθείτε με τον εαυτό σας και το σώμα σας και να βελτιώσετε την υφή, τον τόνο και τη λάμψη του δέρματος. Κάντε ένα ζεστό ντους μετά, ξεπλύνετε το λάδι και αποφεύγοντας τη χρήση πολύ σαπουνιού. Στεγνώστε και απολαύστε τα θρεπτικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα του αυτομασάζ σας.

Scrub ρεβιθιού
Το αλεύρι ρεβιθιού χρησιμοποιείται από καιρό για την υγεία του δέρματος στην αρχαία παράδοση της Αγιουρβέδα. Το αλεύρι ρεβιθιού προσφέρει οφέλη αποτοξίνωσης, βελτιωμένης κυκλοφορίας και ήπιας απολέπισης. Είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό και την απολέπιση του δέρματος, ειδικά για το λιπαρό δέρμα που μοιάζει με Kapha.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι ρεβιθιού μόνο του ως απαλό απολεπιστικό καθαριστικό ή να προσθέσετε άλλα βότανα σε σκόνη όπως γλυκόριζα, neem ή τριαντάφυλλο για πρόσθετα οφέλη. Βρέξτε το πρόσωπό σας και τρίψτε το αλεύρι απαλά στο δέρμα για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε και το στεγνώσετε. Ακολουθήστε εφαρμόζοντας θρεπτικό λάδι προσώπου ή ενυδατική κρέμα για να αποφύγετε το υπερβολικό στέγνωμα.

Τρώτε φρέσκα τρόφιμα
Αυτό που τρώμε επηρεάζει άμεσα την υγεία και τη λάμψη του δέρματός μας. Όσο περισσότερες τροφές με υψηλότερη πράνα ή ζωτική δύναμη μπορούμε να καταναλώσουμε, τόσο το καλύτερο. Δώστε προτεραιότητα στην κατανάλωση φρέσκων και ελαφρώς μαγειρεμένων λαχανικών και φρούτων για βέλτιστη πέψη.

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε φυλλώδη πράσινα ή λαχανικά στα περισσότερα από τα καθημερινά σας γεύματα. Αποφύγετε τα μπαγιάτικα, κατεψυγμένα ή υπερβολικά μαγειρεμένα τρόφιμα καθώς μειώνουν τη ζωτική δύναμη του φαγητού και δεν αφομοιώνονται τόσο εύκολα από τον οργανισμό. Εύκολη πέψη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρέφει το σώμα από μέσα προς τα έξω και υποστηρίζει το λαμπερό δέρμα.

Βότανα που υποστηρίζουν το συκώτι
Το συκώτι αφαιρεί και αποβάλλει τις ανεπιθύμητες τοξίνες, ώστε να μην κυκλοφορούν στο υπόλοιπο σώμα μας. Η υγεία του ήπατος μας είναι κρίσιμη όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματος. Εάν δεν αποτοξινώνουμε επαρκώς και δεν μεταβολίζουμε ό,τι εισέρχεται στο σώμα μας, η συσσώρευση τοξινών μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα, ερυθρότητα του δέρματος, φλεγμονή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Τα βότανα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να υποστηρίξουμε την υγεία του συκωτιού μας. Το Kutki έχει μια βαθιά καθαριστική δράση στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, υποστηρίζοντας την υγιή ηπατική λειτουργία. Άλλα βότανα όπως το Guduchi, ο κουρκουμάς και το Triphala είναι όλα εξαιρετικά αποτελεσματικά στον καθαρισμό και την υποστήριξη του ήπατος όταν λαμβάνονται τακτικά. Συμβουλευτείτε τον επαγγελματία της Αγιουρβέδα σχετικά με τη δοσολογία και ποια βότανα μπορεί να είναι κατάλληλα για εσάς.

*Σημείωση εκδότη: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για εκπαιδευτική χρήση και δεν υποκαθιστούν επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας ή άλλων ειδικευμένων παρόχων υγείας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με μια ιατρική πάθηση και πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, συμπλήρωμα, φυσική κατάσταση ή άλλα προγράμματα υγείας.

chopra.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr