Οι 5 καλύτερες μάσκες ομορφιάς λάμψης και ελαστικότητας που δεν κοστίζουν τίποτα & είναι ιδανικές για το καλοκαίρι.

Οι 5 καλύτερες μάσκες ομορφιάς λάμψης και ελαστικότητας που δεν κοστίζουν τίποτα & είναι ιδανικές για το καλοκαίρι.

Οι 5 καλύτερες συνταγές περιποίησης που σας δίνουν φυσική λάμψη

 Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να δώσετε στο θαμπό, ξηρό δέρμα του χειμώνα μια απαραίτητη επανεκκίνηση, χρησιμοποιώντας συστατικά που σας έδωσε η φύση.

Μπορείτε να πληρώσετε πολλά χρήματα για «φυσικά» προϊόντα περιποίησης που είναι συχνά γεμάτα με σκληρές χημικές ουσίες ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πραγματικά φυσικά προϊόντα με συστατικά που πιθανώς έχετε στο σπίτι. Η παλιά παροιμία, «Η ομορφιά έρχεται από μέσα» έχει μεγάλη αλήθεια μέσα της και στην τελικη δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Όταν το σώμα σας είναι υγιές, ενυδατωμένο και τροφοδοτείται από άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να το δείτε αυτό γραμμένο σε όλο σας το πρόσωπο (και στα μαλλιά, στα δόντια και στα νύχια σας). Λάμπεις, λάμπεις και ακτινοβολείς ζωντάνια. Επομένως, είναι απολύτως λογικό ότι τα ίδια υγιεινά συστατικά που κρατούν το σώμα σας να λειτουργεί βέλτιστα μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα στο δέρμα σας.

Αυτές οι πέντε συνταγές θα απομακρύνουν απαλά τα ξηρά κύτταρα του δέρματος και θα ανανεώσουν το δέρμα σας με μια έκρηξη ενυδάτωσης.

1. Απαλό καθαριστικό βρώμης
 Η βρώμη περιέχει σαπωνίνες, οι οποίες δρουν ως ήπιος καθαριστικός παράγοντας και η σκόνη βρώμης είναι ένα απολεπιστικό που μπορεί να φωτίσει το δέρμα. Είναι αρκετά απαλά για να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Η βρώμη είναι επίσης υψηλή σε αντιοξειδωτικά για να αναπληρώσει το κουρασμένο δέρμα.

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού  βρώμη (ψιλοαλεσμένη)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό
Οδηγίες
Αλέστε τη βρώμη σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.

Ανακατέψτε τη σκόνη βρώμης με δροσερό νερό για να σχηματίσετε μια γαλακτώδη πάστα.

Εφαρμόστε στο δέρμα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

2. Βοτανικός ατμός προσώπου
Εάν έχετε κάνει ποτέ περιποίηση προσώπου, ξέρετε πώς ξεκινά η διαδικασία — με ατμό. Αυτό ανοίγει τους πόρους για το επόμενο βήμα στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας και είναι απίστευτα ενυδατικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βότανα θεωρείτε ελκυστικά ή που λειτουργούν καλά για τις ατομικές σας ανάγκες περιποίησης. Η λεβάντα είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω των ηρεμιστικών της επιδράσεων και των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, το δεντρολίβανο μπορεί να μαλακώσει και να αναζωογονήσει το δέρμα και τα ροδοπέταλα και το χαμομήλι λέγεται ότι εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και αφαιρούν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες από αυτά τα βότανα και λουλούδια σε μορφή αιθέριου ελαίου.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βότανα (π.χ. άνθη λεβάντας, δεντρολίβανο, ροδοπέταλα, χαμομήλι)
2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
Οδηγίες
Βράστε νερό. Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα βότανα, καλύψτε το μπολ με μια μικρή πετσέτα ή καπάκι και αφήστε το να βράσει για δύο έως τρία λεπτά.

Αφαιρέστε το κάλυμμα του μπολ, περάστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι και τους ώμους σας και αφήστε το πρόσωπό σας λίγα εκατοστά πάνω από το μπολ για να αχνιστεί. Μείνετε για 10 λεπτά. Στεγνώστε το πρόσωπο.

3. Μάσκα με κακάο με καφέ
Πραγματικά δεν μπορείτε να νικήσετε το άρωμα αυτής της μάσκας, για να μην αναφέρουμε την ικανότητά της να φωτίζει γρήγορα το δέρμα, να μειώνει τη φλεγμονή και να αναζωογονεί μια θαμπή επιδερμίδα—όλα χάρη στην καφεΐνη. Η σκόνη κακάο είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, το γαλακτικό οξύ στο γάλα λέγεται ότι δημιουργεί μια πιο λεία επιδερμίδα και το μέλι κλειδώνει την υγρασία. Αυτή η μάσκα γίνεται εύκολα, λειτουργεί σαν γούρι και δεν θα πιστεύετε πόσο λαμπερό δείχνει το δέρμα σας μετά από μόλις 15 λεπτά.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι οργανικοί αλεσμένοι κόκκοι καφέ
1/2 φλιτζάνι βιολογική σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε μια πάστα. Τρίψτε την πάστα ανάμεσα στα χέρια για να ζεσταθεί και να μαλακώσει, στη συνέχεια απλώστε την στο δέρμα και αφήστε την να καθίσει για 15-20 λεπτά.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε επιπλέον πάστα στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

4. Brightening ACV Toner
Το τόνερ είναι ένα από τα πιο εύκολα προϊόντα περιποίησης που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, με ένα κλάσμα από αυτό που θα πληρώσετε στα καταστήματα. Το μηλόξυδο μπορεί να εξισορροπήσει το φυσικό pH του δέρματος, να φωτίσει τις κηλίδες από τον ήλιο και τη γήρανση και να φωτίσει το δέρμα. Εάν η μυρωδιά είναι ενοχλητική, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων, όπως λεβάντα ή χαμομήλι.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και φυλάξτε το σε γυάλινο μπουκάλι (δεν χρειάζεται ψύξη).

Ανακινήστε πριν τη χρήση. Κλείστε τα μάτια σας και ψεκάστε το δέρμα. Μην ξεπλύνετε.

5. Ενυδατικός ορός προσώπου
Τα σέρουμ προσώπου πιστεύεται ότι έχουν μυριάδες οφέλη, από την ενυδάτωση του δέρματος μέχρι την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και τη λεύκανση των κηλίδων από τον ήλιο. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε μερικά αντικείμενα για να φτιάξετε τον δικό σας ορό, αλλά θα σας κρατήσει αρκετό καιρό με το μέγιστο καλλυντικό αποτέλεσμα, καθώς χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μόνο μερικές σταγόνες τη φορά.

Οι οροί προσώπου DIY παρασκευάζονται συνήθως με βάση (έλαιο μεταφοράς) και αιθέρια έλαια. Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά έλαια φορέα και αιθέρια έλαια, θα θελήσετε να πειραματιστείτε με μερικούς συνδυασμούς για να καταλάβετε τι αρέσει περισσότερο στο δέρμα σας. Μερικά λάδια μεταφοράς είναι βαρύτερα από άλλα, επομένως ίσως θέλετε να φτιάξετε δύο παρτίδες — μία για την ημέρα και μία για τη νύχτα.

Για αυτήν τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε έλαιο γλυκού αμυγδάλου, το οποίο είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κηλίδων, στην καταπολέμηση των ρυτίδων και στη σύσφιξη του δέρματος — καθώς είναι ελαφρύ, ώστε να απορροφάται εύκολα. Θα προσθέσουμε λιβάνι, το οποίο έχει αναπλαστικές ιδιότητες και την ικανότητα να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. και λάδι γερανιού, το οποίο όχι μόνο μυρίζει θεϊκά, αλλά μπορεί να προάγει τη λαμπερή επιδερμίδα.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι γλυκό αμυγδαλέλαιο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ (χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να διευκολύνετε την έκχυση) και ρίξτε τα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες πρωί και βράδυ. Θυμηθείτε: λιγότερο είναι περισσότερο! Μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό σας με λίγες μόνο σταγόνες.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr