Μυστικά για να αποκτήσετε νεανικό και λαμπερό δέρμα στα 40  απο διατροφολόγο

Μυστικά για να αποκτήσετε νεανικό και λαμπερό δέρμα στα 40 απο διατροφολόγο

Περιποίηση δέρματος: Η διατροφολόγος τονίζει πώς η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να οδηγήσει σε αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Παρακάτω είναι οι διατροφικές συστάσεις που έδωσε

Συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας για λαμπερό δέρμα.

Η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί.Γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όταν μπείτε στα 40 σας.Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές που μοιράζεται ένας διατροφολόγος για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Ποιος δεν θέλει να δείχνει όμορφος; Μερικοί από εμάς επενδύουν χιλιάδες ρουπίες σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, ενώ άλλοι πειραματίζονται με παραδοσιακές θεραπείες στην αναζήτηση να γίνουμε η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μας.

Από μπεσάν (αλεύρι) μέχρι κουρκουμά και λεμόνι, όλες έχουμε δοκιμάσει διάφορες συμβουλές και κόλπα για να πετύχουμε μια νεανική εμφάνιση.

Η διατροφολόγος Simrun Chopra, σε ηλικία 40 ετών, διαθέτει εντυπωσιακά λαμπερή επιδερμίδα. Σε μια πρόσφατη ανάρτηση του Instagram, αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη νεανική της λάμψη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ειδικός λέει ότι οι διατροφικές μας επιλογές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο δέρμα μας.

Η διατροφολόγος τονίζει πώς η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να οδηγήσει σε αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

1. Πρωτεΐνη

Για υγιή μαλλιά και δέρμα, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη, σύμφωνα με την Simrun Chopra. Προτείνει να στοχεύσετε στο 1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους. Η πρωτεΐνη είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες αποκατάστασης, γι’ αυτό και έχει προτεραιότητα και μετεγχειρητικά.

2. Ωμέγα-3

Οι χορτοφαγικές πηγές παρέχουν ALA, το οποίο το σώμα δυσκολεύεται να μετατρέψει σε DHA και EPA. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε και τους τρεις τύπους ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για βέλτιστη υγεία. Τα ωμέγα-3 είναι ευεργετικά για την υγεία του εγκεφάλου, των αρθρώσεων και της καρδιάς, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

3. Φρούτα και λαχανικά

Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας είναι απαραίτητη για τη λήψη απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών. Αυτά τα πολύχρωμα φυτικά τρόφιμα παρέχουν αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και άλλες ευεργετικές ενώσεις που συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία.

4. Βιταμίνες και Μέταλλα

Δώστε προσοχή στα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων σας, καθώς οι ελλείψεις μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, σύμφωνα με την Simrun Chopra. Τα βασικά που πρέπει να ελέγξετε περιλαμβάνουν τη βιταμίνη D, τη Β12 και τον σίδηρο. Εάν εντοπιστούν οποιεσδήποτε ελλείψεις, συνιστάται η συμπλήρωση υπό την καθοδήγηση επαγγελματία υγείας.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Simrun Chopra, η επίτευξη και η διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες.

Πρώτον, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε το δέρμα με τον σωστό τρόπο.

Δεύτερον, η υγεία του εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς όλα στο σώμα μας πηγάζουν από αυτήν.

Επιπλέον, η τακτική άσκηση βοηθά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος. Επίσης, όταν ένα άτομο έχει καλή εσωτερική υγεία, τα μαλλιά και το δέρμα ευδοκιμούν το ίδιο.

Τέλος, η ορμονική υγεία δεν πρέπει να παραβλέπεται, καθώς οι ανισορροπίες μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών.

food.ndtv.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr