Κόλιαντρο για όμορφο δέρμα και χοληστερίνη. Πως θα το χρησιμοποιήσεις απλά και γρήγορα!

Κόλιαντρο για όμορφο δέρμα και χοληστερίνη. Πως θα το χρησιμοποιήσεις απλά και γρήγορα!

Την επόμενη φορά που θα ψιλοκόψετε κόλιανδρο για την αγαπημένη σας συνταγή γουακαμόλε ή σάλτσα, σκεφτείτε τα οφέλη που προσφέρει αυτό το βότανο για το δέρμα σας.

Η κατανάλωση κόλιανδρου παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης χοληστερόλης και της ανακούφισης των πεπτικών προβλημάτων, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει μια ισχυρή γροθιά καλλυντικής φροντίδας όσον αφορά την τρυφερή φροντίδα του δέρματος.

Ο κόλιανδρος είναι επίσης μια καλή πηγή:

Βιταμίνη Α
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Κ
Σίδερο
Ασβέστιο

Το κόλιανδρο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και παρέχει μια ισχυρή δόση βιταμίνης C. Το κόλιανδρο έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση της φλεγμονής για άτομα με δέρμα με τάση ακμής.

Οφέλη : Ρίξτε κόλιανδρο στην αγαπημένη σας σαλάτα ή πιάτο για να ηρεμήσετε το πεπτικό σας σύστημα και να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Τοπικά οφέλη: Αλέστε τους σπόρους κόλιανδρου και ανακατέψτε τη σκόνη στην αγαπημένη σας μάσκα DIY για να επωφεληθείτε από τα καταπραϋντικά, αντιφλεγμονώδη οφέλη της.

4 τρόποι χρήσης κόλιανδρου για όμορφο δέρμα

Είναι μια δύναμη σιδήρου, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Ο χυμός κόλιανδρου λειτουργεί σαν μαγικό για την ακμή ή το λιπαρό δέρμα.

Έντονη μυρωδιά. Το φρέσκο ​​άρωμα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αμέσως αναζωογονημένοι. Οι αντισηπτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες το καθιστούν μοναδικό.

Σε τι είναι καλός ο κόλιανδρος; Ο κόλιανδρος είναι εξαιρετικά πλούσιος σε φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη. Το δέρμα γίνεται εξαιρετικά απαλό, λείο, ελαστικό και λαμπερό όταν τα κύτταρα σας προστατεύονται από το οξειδωτικό στρες. Μπορούν να θωρακιστούν ενάντια στο στρες και τον εκφυλισμό με τη βοήθεια αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την κίνηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης.

Επιτρέπει στο δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Είναι μια πηγή ισχύος σιδήρου που οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης στο σώμα και αποτρέπει την αναιμία που μπορεί να προκαλέσει θαμπό δέρμα. Είναι γνωστό ότι το δέρμα είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής σας υγείας. Είτε το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό είτε πολύ ξηρό ή ακόμα και ένας συνδυασμός των δύο, το να μασάτε φρέσκα φύλλα κόλιανδρου κάθε πρωί με άδειο στομάχι είναι μια εξαιρετική υγιεινή πρακτική.

Είτε πρόκειται για ακμή ή μελάγχρωση, λιπαρό ή ξηρό δέρμα, σπυράκια ή μαύρα στίγματα , ο χυμός κόλιανδρου λειτουργεί ως μαγικό. Τα αντιμυκητιακά και αντιμικροβιακά στοιχεία του κόλιανδρου είναι ακόμη γνωστό ότι θεραπεύουν το έκζεμα. Είναι αποτοξινωτικό, απολυμαντικό και περιποιείται ακόμη και τα σκούρα χείλη!

Κορίανδρος για δέρμα: Θα εκπλαγείτε από τα πολυσχιδή οφέλη του κόλιανδρου. Σύμφωνα με τον Δερματολόγο Δρ Deepali Bhardwaj, «ο κόλιανδρος βοηθά στην ανακούφιση της οξύτητας. Λόγω του σχηματισμού οξέος, η ερυθρότητα, τα εξογκώματα και οι κηλίδες είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Η κατανάλωση κόλιανδρου μπορεί να μειώσει την οξύτητα και έτσι, να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από διάφορα δερματικά εξανθήματα.

” Εξηγεί επίσης, ενώ εφαρμόζετε κόλιανδρο στο πρόσωπό σας, είναι πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με ροδόνερο και πλιγούρι βρώμης ή σανταλόξυλο με τη μορφή μασκών προσώπου. Αυτό βοηθά για την αποφυγή κάθε είδους αλλεργίας και ξηρότητας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

1. Κόλιανδρος με αλόη βέρα: Ο φρεσκοτριμμένος κόλιανδρος σε συνδυασμό με αλόη-βέρα μπορεί να εφαρμοστεί απλά στο δέρμα. Αυτή η μίξη βοηθά στην καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων, και μειώνει τις λεπτές γραμμές

2. Κόλιανδρος με χυμό λεμονιού:Ένας συνδυασμός αλεσμένου κόλιανδρου με λίγο χυμό λεμονιού όταν εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή μπορεί να κάνει θαύματα για την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Ο κόλιανδρος πετυχαίνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και οδηγεί σε ένα αναζωογονημένο δέρμα.

3. Μάσκα προσώπου με κόλιανδρο: Αλέστε τον κόλιανδρο, προσθέστε γάλα , προσθέστε μέλι και χυμό λεμονιού και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Αυτη η μάσκα θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει.

4. Κόλιανδρος με ρύζι και γιαούρτι: Ένας συνδυασμός αλεσμένου ρυζιού και γιαουρτιού χαλαρώνει τους σπασμένους μύες του προσώπου καιτα κύτταρα και σε αφήνει ανανεωμένη. Φτιάξτε ένα μείγμα από αυτά τα υλικά και απλώστε το σαν μάσκα. 

Ο κόλιανδρος προσέχει την καρδιά. (Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων)

Ο κόλιανδρος έχει πολλαπλές επιδράσεις που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς. Το βότανο δρα ως διουρητικό , το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του επιπλέον νατρίου από το σύστημά σας και στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν επίσης ότι ο κόλιανδρος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL , μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, μια μορφή στεφανιαίας νόσου. Ακόμη, μειώνει και την φλεγμονή!

Συμβουλές καλλιέργειας: Αυτό το αρωματικό βότανο είναι καλύτερο σε ηλιόλουστες ή ελαφρώς σκιερές περιοχές στις νότιες ζώνες. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα σας είναι υγρό και καλά στραγγιζόμενο. Καθώς αρχίζετε να φυτεύετε, φροντίστε να αφήσετε περίπου επτά ίντσες ανάμεσα σε κάθε σπόρο. αν θέλετε να διατηρήσετε το φρέσκο ​​κόλιανδρο σας, σπέρνετε το κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Φωτογραφία: www.votanistas.com

Μπορείτε να μας ευχαριστήσετε αργότερα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr