Οι τροφές που εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους.

Οι τροφές που εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας ενοχλούν; .Ενώ μπορεί να  κατηγορήσετε το άγχος, η επιστήμη επιμένει ότι η διατροφή σας είναι ο ένοχος.

Συμπεριλάβετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή σας διατροφή για να απολαύσετε λαμπερά μάτια.

Δυστυχώς, αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα καλλυντικά έχουν μια προσωρινή επίδραση πάνω μας. Αντίθετα όμως η διατροφή μας έχει την δύναμη να βοηθήσει στη μείωση του αποχρωματισμού. Έτσι, αντί να ξοδεύουμε μια περιουσία σε καλλυντικά ματιών, όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να τρεφόμαστε με καλή τροφή για να προστατεύσουμε το απαλό και λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια.

Το καλύτερο  είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να αναζητήσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, μπορεί ήδη να τα καταναλώνετε εν αγνοία σας στην καθημερινή σας διατροφή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σημειώσετε αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συστατικά και να τα καταναλώσετε με σύνεση και αποτελεσματικότητα.

Ποιες είναι οι κοινές αιτίες των μαύρων κύκλων;

Αν πιστεύετε ότι η παρακολούθηση μεταμεσονύχτιων εκπομπών έχει οδηγήσει σε αυτούς τους μαύρους κύκλους, τότε ξανασκεφτείτε το. Αν και δεν αρνούμαστε ότι το άγχος έχει μεγάλη σχέση με την υγεία του δέρματός σας, ο μεγαλύτερος ένοχος εδώ είναι η διατροφή σας. Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών οδηγεί σε διάφορους τύπους αλλεργιών και αντιδράσεων στο δέρμα , με αποτέλεσμα μαύρους κύκλους. Αυτό το φαινόμενο απαιτεί μόνιμη λύση και, πιστέψτε μας, η υγιεινή διατροφή είναι η μόνη εύλογη επιλογή.

Μια υγιεινή διατροφή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να έχετε έναν καλό ύπνο και να μειώσετε τα επίπεδα στρες, αλλά θα εξισορροπήσει επίσης τα χαμένα θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς σας να λάμπετε φυσικά.
1.Βιταμίνη Α:

Η βιταμίνη Α θεωρείται μια βιταμίνη κατά της γήρανσης που βοηθά στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματός σας. Αυτό βοηθά περαιτέρω το δέρμα σας να καταπολεμήσει τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και τις διάφορες δερματικές αλλεργίες.

Ποιες τροφές είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη Α;Οι κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές, τα μάνγκο, η παπάγια, το σπανάκι και άλλα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά θεωρούνται οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Α. 

2. Βιταμίνη C:

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στα κύτταρα, βοηθώντας το δέρμα σας να λάμπει φυσικά

Ποιες τροφές είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη C;Μερικές από τις πιο κοινές πηγές βιταμίνης C είναι τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, το amla και τα μούρα για να αναφέρουμε μερικές. Σας παρουσιάζουμε μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους για να συμπεριλάβετε περισσότερη βιταμίνη C στη διατροφή σας. 

3. Βιταμίνη Ε:

Η βιταμίνη Ε είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό συστατικό για την καταπολέμηση της ερυθρότητας, των ρυτίδων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη κάθε είδους οξειδωτικού στρες, που οδηγεί σε μαύρους κύκλους.

Ποιες τροφές είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη Ε;Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι θεωρούνται οι πιο ισχυρές πηγές βιταμίνης Ε. Από τα αμύγδαλα και τα καρύδια μέχρι τους σπόρους chia, τους σπόρους λιναριού και πολλά άλλα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε αυτά τα υγιεινά συστατικά στην καθημερινή σας διατροφή για να απολαύσετε τη συνολική διατροφή. 

4. Βιταμίνη Κ:

Η βιταμίνη Κ θεωρείται μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην τόνωση της ανανέωσης των ιστών. Εκτός αυτού, είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τη χρωστική ουσία, φωτίζει τα σκοτεινά μπαλώματα, τις κηλίδες γήρανσης και πολλά άλλα.

Ποιες τροφές είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη Κ;Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, τα φύλλα κόλιανδρου, τα φύλλα μέντας, το μαρούλι, κ.λπ., θεωρούνται οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ. Μπορείτε να τα έχετε με τη μορφή σαλάτας, smoothie, sabzi ή τσάτνεϊ για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά.

5. Σίδηρο:

Μία από τις κύριες αιτίες των μαύρων κύκλων είναι η αναιμία. Συμβαίνει όταν το σώμα σας έχει έλλειψη σιδήρου και παράγει λιγότερη αιμοσφαιρίνη. Αυτοί οι παράγοντες επιβραδύνουν περαιτέρω την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα, επηρεάζοντας το απαλό δέρμα κάτω από τα μάτια. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε με σίδηρο για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

Ποιες τροφές είναι εμπλουτισμένες με σίδηρο;Μερικές από τις καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το dal, το jaggery και τα λαχανικά όπως το παντζάρι, το σπανάκι, τα φύλλα methi και πολλά άλλα. 

Τώρα που έχετε μια ιδέα για τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για την περιποίηση κάτω από τα μάτια, προγραμματίστε και επιλέξτε τα γεύματά σας με σύνεση για να απολαύσετε λαμπερό και καθαρό δέρμα. 

food.ndtv.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr