8 ειδικές συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για άτομα στα 30 τους

8 ειδικές συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για άτομα στα 30 τους

Δείτε τις 8 συμβουλές περιποίησης δέρματος για υγιές δέρμα από ειδικούς εδώ. Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές φροντίδας του δέρματος για να φαίνεσται υπέροχοι και στα 30 σας χρόνια.

8 ειδικές συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για άτομα στα 30 τους
Η φροντίδα του δέρματος καθώς μεγαλώνετε μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Στη δεκαετία του ’30 το δέρμα σας αρχίζει να χάνει τη φυσική του λάμψηΗ έκθεση στη ρύπανση και η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε κακή επιδερμίδα
Οι αρχές της δεκαετίας του ’30 μπορούν να επιφέρουν πολλές απρόβλεπτες αλλαγές, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. 

Τα 30 είναι συχνά η ηλικία που αρχίζεις να βλέπεις το δέρμα, το σώμα και την εμφάνισή σου να αλλάζουν. Και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η αλλαγή δεν είναι προς το καλύτερο, εκτός και αν αρχίσετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επιπλέον, η έκθεση σε προϊόντα με βάση τις χημικές ουσίες και η ρύπανση οδηγεί σε περαιτέρω φθορά του δέρματος. Το δέρμα σας μπορεί να χάσει τη φυσική του λάμψη και αυτό θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον στρες, και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει το στρες στο δέρμα μας.

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε τις αλλαγές. Αυτές οι πρώτες βαθιές ρυτίδες αρχίζουν να αναδύονται, μετατρέποντας τις αμυδρές γραμμές γύρω από τα μάτια σε ολόκληρα πόδια της χήνας (γνωστές και ως γραμμές γέλιου ή γραμμές χαρακτήρων). Σε ορισμένες ατυχείς περιπτώσεις, η ακμή αποφασίζει να επιστρέψει μετά από τα εφηβικά χρόνια ή μπορεί επίσης να εμφανιστεί για πρώτη φορά. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «ακμή ενηλίκων» και είναι συνήθως ορμονικό στις γυναίκες. Οι βλάβες από παλαιότερα ηλιακά εγκαύματα και τις διακοπές στην παραλία αρχίζουν να εμφανίζονται ως κηλίδες μελάγχρωσης και ξαφνικά φαίνεται να έχετε θαμπό και χαλαρό δέρμα. 

Οι ορμόνες είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτά τα προβλήματα, ειδικά στις γυναίκες. Η πλειονότητα των ορμονικών αλλαγών ξεκινούν γύρω στην ηλικία των 30 ετών. Όταν τα επίπεδα των γυναικείων αναπαραγωγικών ορμονών αρχίζουν να μειώνονται και οδηγούν σε αραίωση μαλλιών και ανεπιθύμητες δερματικές παθήσεις.

Το επίπεδο των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών αρχίζει να πέφτει, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη διάσπαση της παραγωγής κολλαγόνου, δίνοντας τη θέση της στο θαμπό και πεσμένο δέρμα.

Στα 18, τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης είναι περίπου 900, αλλά μέχρι τα 30 πέφτουν στα 200. Οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, αλλά πέφτουν θύματα ανδρικής φαλάκρας λόγω αλλαγών στην τεστοστερόνη και την DHT. να δουν κάποιου είδους αλλαγές στα 30 τους λόγω ορμονικής ανισορροπίας, αλλά όσοι επιδίδονται στο μαύρισμα, το ποτό, το κάπνισμα, δεν ασκούνται τακτικά και τρώνε φτωχά, τα προβλήματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Η διατροφή σας θα μπορούσε να κάνει το δέρμα σας υπέροχο, γι’ αυτό μην υποτιμάτε τη δύναμη των εποχιακών φρούτων, ξηρών καρπών και σπόρων. Πώς να φαίνεστε υπέροχα στα 30 σας : Για να παραμείνετε πανέμορφοι μέχρι τα 30 σας και μετά, ακολουθήστε αυτά τα 8 απλά βήματα:

1. Καθαρισμός – Καθαρίστε το δέρμα σας κάθε πρωί και φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ και να καθαρίσετε ξανά πριν τον ύπνο. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να εκτελεί καλά τις βασικές προστατευτικές και ανανεωτικές του λειτουργίες. Χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα που προτείνει ο δερματολόγος σας, καθώς υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά και η σωστή επιλογή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

2. Κάντε απολέπιση- Κάντε απολέπιση τη νύχτα παρά την ημέρα. Το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας βρίσκεται σε λειτουργία ανανέωσης και η αφαίρεση του νεκρού δέρματος πριν τον ύπνο ενισχύει τη λειτουργία του δέρματος. Κάντε απαλή απολέπιση, απλώς για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή έχετε ακμή, τότε η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα θα είναι αρκετή.

3. Προστασία – Προστατέψτε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας συνδυάζοντας έναν αντιοξειδωτικό ορό ή ορό βιταμίνης C με αντηλιακό καθώς ενισχύουν το ένα το άλλο. Φροντίστε πρώτα να εφαρμόσετε το αντηλιακό.4 . Μείνετε ενυδατωμένοι – Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα δεν είναι αφυδατωμένο. Μην περνάτε πάνω από 5 λεπτά στο ντους και χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό πλύσιμο σώματος καθώς λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός υγρασίας για το δέρμα.

Προσθέστε 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σώματος ή αν όχι, τότε αμυγδαλέλαιο/έλαιο βιταμίνης /σησαμέλαιο σε 2 κούπες νερό και ρίξτε το στο σώμα για να σχηματίσετε και να αποκτήσετε ένα ενυδατικό φίλτρο για αψεγάδιαστη επιδερμίδα σώματος.

5 . Αντηλιακό – Φοράτε αντηλιακό με αντηλιακή προστασία ευρέως φάσματος UVA/UVB κάθε μέρα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των ημερών με βροχή και τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα. Οι ακτίνες UVA είναι «αργή γήρανση» που παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

6. Ενυδάτωση – Τρίψτε με πλούσια ενυδατική λοσιόν σώματος ή λάδι βερίκοκου καθημερινά μετά το μπάνιο σε ελαφρώς βρεγμένο σώμα για ένα υγιές, ενυδατωμένο δέρμα.
7. Πίνετε νερό – Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε επίσης ενυδατωμένοι εσωτερικά. Προσθέστε χυμό λεμονιού ή λάιμ για επιπλέον ώθηση. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και ασκηθείτε για τουλάχιστον 15-20 ημερησίως.
c85e2sg
Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές

Ο Δρ Deepali Bhardwaj, είναι έμπειρος δερματολόγος και ειδικός στο δέρμα. 

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr