ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Την καταναλώνεις για να σε ξυπνήσει και να σε κρατήσει σε εγρήγορση, αλλά η καφεΐνη φαίνεται να είναι αποτελεσματική και όταν σε απασχολεί η απώλεια τριχών από το κεφάλι.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει η τριχόπτωση (και δεν τελειώνουν οι σχετικές έρευνες για την αντιμετώπισή της). Μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα, την ηλικία, την ανισορροπία στις ορμόνες, σε κάποια κατάσταση που προκαλεί στρες στον οργανισμό, όπως μια ασθένεια. Όποια κι αν είναι η αιτία, η τριχόπτωση είναι μια ανεπιθύμητη κατάσταση που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα όταν βλέπεις τις τρίχες να μαζεύονται στο λούκι του ντους ή στο μαξιλάρι.

Όσες αιτίες υπάρχουν για την τριχόπτωση, άλλες τόσες θεραπείες προτείνουν οι ειδικοί, φαρμακευτικές και καλλυντικές. Επειδή τελευταία αναζητάμε όλο και περισσότερο φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα, η φύση κρύβει και τη θεραπεία, σε κάποιο βαθμό, για την τριχόπτωση. Το έλαιο δεντρολίβανου, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Το ίδιο και η καφεΐνη! Το συστατικό που έχεις ανάγκη για να πάρουν μπροστά οι μηχανές σου το πρωί, αλλά χρησιμοποιείται και στο skincare με πολύ καλά αποτελέσματα, φαίνεται να βοηθάει και στην τριχόπτωση.

Πώς βοηθάει η καφεΐνη στην τριχόπτωση


Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι η αποτελεσματικότητα της καφεΐνης στην απώλεια τριχών από τα μαλλιά είναι πιθανή και όχι βέβαιη. Με αυτό στο μυαλό μας, οι ειδικοί λένε ότι η καφεΐνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι επιτρέπει σε θρεπτικά στοιχεία και στο οξυγόνο να περάσουν στους θύλακες της τρίχας. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι η καφεΐνη εμποδίζει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, μιας ορμόνης που συνδέεται με την καταστροφή των τριχοθυλακίων και την ανδρογενή αλωπεκία.

Αν και ουσίες όπως η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη είναι πιο αποτελεσματικές για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, σε εργαστηριακό περιβάλλον έχει αποδειχτεί ότι και η καφεΐνη επιδρά θετικά στην περίοδο κατά την οποία η τρίχα σχηματίζεται και μεγαλώνει. Γενικά, οι ειδικοί θεωρούν ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στις περιπτώσεις που η τριχόπτωση οφείλεται στην ανδρογενή αλωπεκία ή στο στρες, οπότε είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο προτού τη χρησιμοποιήσεις.

Το σημαντικό είναι ότι τα προϊόντα με καφεΐνη ενάντια στην τριχόπτωση δεν παρουσιάζουν παρενέργειες και αντενδείξεις. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορεί να προστατεύσουν τα μαλλιά σου και το τριχωτό της κεφαλής από βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία. Ακόμα, περιορίζουν το φριζάρισμα, δίνουν στα μαλλιά λάμψη και απαλότητα, δεν αφαιρούν τα φυσικά έλαια και κλειδώνουν την υγρασία. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνεις μια δοκιμή;

Κάνε καφέ για τα μαλλιά σου!
Στο εμπόριο θα βρεις πολλά προϊόντα, αλλά αν έχεις χρόνο, φτιάξε μια σπιτική παρασκευή με δυνατό καφέ φίλτρου (βάζοντας μεγαλύτερη δόση απ’ ό,τι όταν φτιάχνεις καφέ για να πιεις) και ακολούθησε τις οδηγίες. Βάλε τον καφέ σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και άφησέ τον να κρυώσει εντελώς. Αφού λούσεις και ξεπλύνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου από το σαμπουάν, ψέκασε τον καφέ στο κεφάλι και άπλωσέ τον καλά στο τριχωτό και από τις ρίζες των τριχών προς τις άκρες. Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα σκουφάκι ή μια πετσέτα (την πιο πρόχειρη γιατί ο καφές λεκιάζει), περίμενε από 20 λεπτά ως μία ώρα και ξέπλυνε καλά.

Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα του εμπορίου, η συμβουλή είναι να κάνεις καλό μασάζ στο τριχωτό ώστε η απορρόφηση και η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι υπάρχουν οροί και μάσκες για τα μαλλιά με καφεΐνη, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιείς μία με δύο φορές της εβδομάδα – ειδικά τον ορό μπορείς να τον αφήσεις να δράσει όλο το βράδυ όσο κοιμάσαι. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός με συστηματική χρήση για να δεις αποτελέσματα (γύρω στους 4 μήνες!), αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει.

www.ow.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr