Μαύρο αλάτι: τα οφέλη του στην υγεία & οι ιδιότητες του

Μαύρο αλάτι: τα οφέλη του στην υγεία & οι ιδιότητες του

5 Οφέλη Για Την Υγεία Του Μαύρου Αλατιού Ή Του Καλα Νάμακ
Γνωρίζατε ότι το μαύρο αλάτι μπορεί να ανακουφίσει τη δυσπεψία, την καούρα και τα προβλήματα αερίων; 

Μαύρο Αλάτι
Η προσθήκη μιας πρέζας καλα νάμακ ή μαύρου αλατιού προσθέτει μια μοναδική γεύση. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα οφέλη στο μαύρο αλάτι από τη γεύση. 

Δυσπεψία
Ανακουφίζει από τη δυσπεψία και την καούρα: Καθώς το μαύρο αλάτι είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις, μπορεί να ανακουφίσει τη γαστρική δυσφορία. Λειτουργεί επίσης ως διεγερτικό του πεπτικού συστήματος, το οποίο εξισορροπεί την παραγωγή οξέος στο στομάχι και επομένως, ανακουφίζει από επιπλοκές του στομάχου όπως δυσπεψία, προβλήματα αερίων, καούρα και μετεωρισμός.

Βρογχοκήλη
Μπορεί να θεραπεύσει τη βρογχοκήλη: Το μαύρο αλάτι περιέχει επίσης ιώδιο, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου βρογχοκήλης και επίσης βοηθά στη θεραπεία της ανεπάρκειας ιωδίου, που είναι μια από τις κοινές αιτίες της βρογχοκήλης. Ως εκ τούτου, η προσθήκη μιας πρέζας μαύρου αλατιού στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τη βρογχοκήλη.

Υπέρταση
Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση: Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το μαύρο αλάτι θεωρείται καλύτερο από το κανονικό αλάτι για τη ρύθμιση του επιπέδου της αρτηριακής σας πίεσης. Οπότε, είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνετε αλάτι σε περισσότερα από δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

Αναιμία
Αντιμετωπίζει την αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου: Σε αντίθεση με το κανονικό αλάτι, το μαύρο αλάτι είναι γεμάτο με μέταλλα όπως ο σίδηρος, που βοηθά στη διατήρηση της πρόσληψης σιδήρου στο σώμα.  Η συμπερίληψη μαύρου αλατιού πλούσιου σε σίδηρο στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την έλλειψη σιδήρου και να θεραπεύσετε την αναιμία που προκαλείται από την έλλειψη του.

Κράμπες στους μύες
Καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες: Το μαύρο αλάτι είναι επίσης γνωστό ότι διατηρεί την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα καθώς περιέχει επίσης κάλιο. Και ως εκ τούτου, οι μυϊκές κράμπες που προκαλούνται λόγω της ανισορροπίας υγρών και αλατιού στο σώμα μπορούν να αντιμετωπιστούν προσθέτοντας μαύρο αλάτι στη διατροφή σας.

Φωτό:  www.argiro.gr

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr