Υπερβολική τριχόπτωση και θαμπά μαλλιά. Μπαχαρικά που θα σας σώσουν.

Υπερβολική τριχόπτωση και θαμπά μαλλιά. Μπαχαρικά που θα σας σώσουν.

Πολλοί από εμάς υποφέρουμε από υπερβολική τριχόπτωση ή/και θαμπά μαλλιά. Προσθέστε αυτά τα κοινά μπαχαρικά στη διατροφή σας για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων.
Αυτά τα καθημερινά μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των θαμπών μαλλιών και της τριχοπτωσης.  
Το βασικό μας ένστικτο στα προβλήματα μαλλιών είναι να προσπαθούμε να βρούμε καλά σαμπουάν, λάδι μαλλιών και άλλες τοπικές θεραπείες. Σε αυτόν τον αγώνα ή την αγωνία, ξεχνάμε να σκεφτούμε ότι αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρολο για την σωματική μας ευεξία ειναι η διατροφή.

 

 5 μπαχαρικά κουζίνας για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας και να αποτρέψετε την τριχόπτωση:

1. Μαύρο πιπέρι Εκτός από τον ρόλο που διατηρεί ως καρύκευμα του γεύματός σας, σας βοηθά επίσης να αποκτήσετε πυκνά, μακριά, μαύρα μαλλιά.

Το μαύρο πιπέρι είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, C, καροτενοειδή, φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στα κύτταρα και αποτρέπουν τη διόγκωση των τριχών. Βοηθά περαιτέρω στην ενίσχυση των ριζών και οδηγεί στην ανάπτυξη της τρίχας αλλά και στην ενδυναμωση τους.

Μπορείτε είτε να προσθέσετε μαύρο πιπέρι στο γεύμα σας είτε να το απολαύσετε ως ρόφημα αποτοξίνωσης βυθίζοντας λίγους κόκκους πιπεριού σε ένα ποτήρι νερό.

Σπόροι σουσαμιού

Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για τα μαλλιά σας.Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην πρόληψη της φυσικής λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και της λάμψης των μαλλιών σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των τριχωτών κυττάρων, καθιστώντας το παχύ, μακρύ και όμορφο. Αλλά θυμηθείτε, τρώτε σουσάμι με μέτρο. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, δημιουργεί θερμότητα στο σώμα, η οποία εάν ληφθεί υπερβολικά μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία. Μπορείτε να γεμίσετε το smoothie γιαουρτιού σας με λίγο σουσαμι και να το απολαύσετε.

3. Κύμινο :Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι το κύμινο είναι εξαιρετικό για την απώλεια βάρους, το μεταβολισμό και τη συνολική διαχείριση της υγείας. Παράλληλα, το κύμινο είναι εξαιρετικό και για τα μαλλιά . Το μπαχαρικό περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών και ενισχύουν τις ρίζες.  Βοηθά περαιτέρω στην πρόληψη της φυσικής λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και στη μείωση του φριζαρίσματος των μαλλιών που προκαλείται από την υγρασία. Μπορείτε πάντα να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας με τη μορφή νερού αποτοξίνωσης.

4. Σπόροι (Nigella)μαύρου κυμινου.
Αποτελεί ένα παραδοσιακό συστατικό που είναι υπέροχο για τα μαλλιά .Περιέχει Thymoquinone – μια ένωση που είναι γνωστό ότι βοηθά στη θρέψη των τριχοθυλακίων, αποτρέποντας περαιτέρω την υπερβολική τριχόπτωση. Τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην παύση της τριχοπτωσης. Προσθέστε το  στο καθημερινό σας γεύμα και απολαύστε τα οφέλη του στο μέγιστο.

5. Κανέλα (Dalchini):Η κανέλα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, C, Ε και Κ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και ενισχύουν τους θύλακες των τριχών, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Βάλτε την κανέλα σε νερό και απολαύστε την ως τσάι από βότανα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της κανέλας.

Να θυμάστε, η καλύτερη πρακτική είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν συμπεριλάβετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μπαχαρικά στο τελετουργικό για την υγεία των μαλλιών σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιοδήποτε συστατικό, είναι σημαντικό να το έχετε στη σωστή ποσότητα, στη σωστή μορφή και τη σωστή ώρα της ημέρας. Λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία σας

food.ndtv.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr