Είμαι καπνίστρια: τι Βιταμίνες να πάρω για Λαμπερό δέρμα και ποιό Καλλυντικό να χρησιμοποιήσω;

Είμαι καπνίστρια: τι Βιταμίνες να πάρω για Λαμπερό δέρμα και ποιό Καλλυντικό να χρησιμοποιήσω;

Σβήσε τα σημάδια του καπνίσματος απο το δέρμα σου.

καπνίστριες, βιταμίνες, λαμπερό δέρμα, καλλυντικά

smoker, vitamins, glowing skin, cosmetics

www.pexels.com

.Ενίσχυση της λάμψης του δέρματος για τους καπνιστές: Απαραίτητες βιταμίνες και ένα σούπερ καλλυντικό που σβήνει τα ίχνη του καπνού. Αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας με βιταμίνες.

 Το κάπνισμα μπορεί να εξαντλήσει ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στο σώμα. Η αναπλήρωσή τους μέσω διατροφής ή συμπληρωμάτων μπορεί να είναι ευεργετική ακόμη και καμιά φορά σωτήρια. Ακολουθούν  βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν να ξαναλάμψει το δέρμα σας. (εκτός βέβαια και από την αυτονόητη παρότρυνση να διακόψετε το κάπνισμα 🙂 )

1. Βιταμίνη C: Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στο σώμα σας, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και την αποκατάσταση του δέρματος. Η αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, το ακτινίδιο και τα φυλλώδη πράσινα μπορεί να είναι χρήσιμη. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C.

2. Βιταμίνη Ε: Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Καλές πηγές βιταμίνης Ε περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο και σπανάκι. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Ε.

3. Βιταμίνη Α: Το κάπνισμα επηρεάζει την απορρόφηση της βιταμίνης Α, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος και τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως γλυκοπατάτες, καρότα, σπανάκι και συκώτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Α, αλλά να είστε προσεκτικοί με τη δόση καθώς η υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Α μπορεί να είναι επιβλαβής.

4. Βιταμίνες Β: Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των βιταμινών Β, οι οποίες παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Συμπεριλάβετε τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, αυγά, ψάρια και φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας για να λάβετε βιταμίνες Β. Ένα συμπλήρωμα συμπλέγματος Β μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό.

5. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Αυτά τα υγιή λίπη έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματός σας. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί), τα καρύδια, οι σπόροι chia και οι λιναρόσποροι. Σκεφτείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 εάν η διατροφή σας λείπει.

ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΛΑΜΨΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΔΕΛΑΙΟ

Το έλαιο τριαντάφυλλου είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος λόγω των  πλεονεκτημάτων του για το δέρμα. Είναι γνωστό για τις ενυδατικές  του ιδιότητες, καθώς συμβάλει εντατικά στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην ανάδειξη μιας νεανικότερης εμφάνισης, σε οποιαδήποτε ηλικία χρήσης. Η επιδερμίδα λάμπει κυριολεκτικά άμεσα. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες ενώ καταπραΰνει τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα του. Υποστηρίζει την μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας που σχετίζονται με δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το έκζεμα και η ροδόχρου ακμή. Είναι αληθινά ένα δώρο της φύσης για τις τοξικές επιδερμίδες καθώς και τις κουρασμένες απο το τσιγάρο. Σβήνει τα ίχνη και κάνει το δέρμα αληθινά σαν τριαντάφυλλο.

 Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή δερματολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr