Οι 7 υπερδυνάμεις του σκόρδου για την υγεία

Οι 7 υπερδυνάμεις του σκόρδου για την υγεία

Ναι, έχει μια ισχυρή μυρωδιά – αλλά αυτός ο βρώσιμος βολβός έχει επίσης ισχυρά αποτελέσματα στην καρδιά, τα οστά και το δέρμα σας

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι τα λαχανικά είναι μια από τις καλύτερες ομάδες τροφίμων  για την υγεία σας , χάρη στις πολλές βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά τους. Γνωρίζατε όμως ότι το φρέσκο ​​σκόρδο μετράει ως λαχανικό; Και ότι είναι εξίσου καλό για εσάς με άλλα λαχανικά;

Είναι αλήθεια:  Ο βολβός του σκόρδου (ως μέρος της οικογένειας των κρεμμυδιών μαζί με τα ασκαλώνια , τα πράσα και το σχοινόπρασο) αξίζει μια θέση σε αυτήν τη λίστα—και το πιάτο σας. Το σκόρδο είναι γεμάτο με οργανικές ενώσεις θείου που το καθιστούν ιδιαίτερα ευεργετικό. Αυτές οι ενώσεις καταπολεμούν τις φλεγμονές, τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς και έχουν προστατευτικά αποτελέσματα στην καρδιά και τα νεφρά.

Εάν δεν έχετε αγκαλιάσει ποτέ τον εσωτερικό σας βρικόλακα, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε—σίγουρα, το σκόρδο κάνει την αναπνοή σας αρκετά βρωμισμένη, αλλά τα οφέλη για την υγεία των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του αξίζουν τον κόπο.

7 οφέλη για την υγεία του σκόρδου
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αυξήσετε την πρόσληψη σκόρδου και δεν χρειάζεται να καταναλώνετε πολύ από αυτόν τον μικρό βολβό για να απολαμβάνετε τα οφέλη του.

Σύμφωνα με τον Peter Michael , MD, το σκόρδο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C , βιταμίνη B6 και μαγγάνιο , καθώς και ίχνη διαφόρων άλλων θρεπτικών συστατικών που είναι καλά για το σώμα σας. Εδώ είναι μερικοί μόνο τρόποι με τους οποίους το σκόρδο μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία.

1. Βελτιωμένη υγεία της καρδιάς
Η κατανάλωση σκόρδου ( allium sativum ) μπορεί να έχει θετική επίδραση σε δύο παράγοντες που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις : τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη χοληστερόλη. Αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει τη χρήση συμπληρωμάτων σκόρδου για τη μείωση των επιπέδων ολικής και LDL χοληστερόλης , καθώς και σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση).

Αυτά τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς προέρχονται κυρίως από τις θειούχες ενώσεις του σκόρδου, ειδικά το διαλλυλ τριθειώδες, το οποίο ο Δρ Michael λέει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή και κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικής.

2. Πιο υγιή νεφρά
Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τα νεφρά από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες , λέει ο Δρ Michael. Οι θειούχες ενώσεις του μπορεί ακόμη και να αντισταθμίσουν ορισμένες από τις επιπτώσεις της αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου ή να μειώσουν τη φλεγμονή σε άτομα με χρόνια νεφρική νόσο, σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών του 2021 .

3. Καλύτερη απώλεια βάρους
Όταν μπείτε στην ενότητα προϊόντων για φρέσκα, υγιεινά λαχανικά, βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο είναι στη λίστα σας: Όταν καταναλώνεται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, το σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

«Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το σκόρδο μπορεί να έχει μικρή επίδραση στην απώλεια βάρους μειώνοντας το σωματικό λίπος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό [και μειώνοντας] την όρεξη», λέει η Barbara Kovalenko , εγγεγραμμένη διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφολόγος στην εφαρμογή απώλειας βάρους Lasta .

Τα στοιχεία είναι περιορισμένα και ασαφή, προειδοποιεί ο Kovalenko, και το σκόρδο από μόνο του δεν θα είναι μια «μαγική σφαίρα» για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, μια μικρή μελέτη του 2022 δείχνει ότι το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ΔΜΣ όταν λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα ως συμπλήρωμα.

4. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα
Ενδιαφέρεστε για άλλη μια από τις πολλές υπερδυνάμεις του σκόρδου; Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας χάρη στις αντιικές του ιδιότητες , λέει η Danielle Kelvas , MD, ιατρική σύμβουλος της Speediance.

Επισημαίνοντας μια μελέτη που βρήκε μείωση 63% στον αριθμό των λοιμώξεων από το κοινό κρυολόγημα για άτομα που παίρνουν συμπλήρωμα σκόρδου , ο Δρ. Kelvas εξηγεί ότι η ένωση θείου αλισίνη πιστεύεται ότι διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια για να βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ιών.

5. Ενισχυμένο αντιμικροβιακό και αντιμυκητιακό
Το σκόρδο είναι γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ορισμένων τύπων λοιμώξεων και βακτηρίων.

Σύμφωνα με τον Kovalenko, η αλισίνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τις γυναίκες, επειδή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μολύνσεων από ζυμομύκητες και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTIs).

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σκόρδο για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του ποδιού του αθλητή , χάρη στις ενώσεις του που καταπολεμούν τους μύκητες, και μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών με τον ίδιο τρόπο.
Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου μπορούν να καθαρίσουν το δέρμα, λέει ο Δρ Μάικλ, σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Προφανώς, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ερεθιστικό, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε σκόρδο στα σπυράκια σας . Αλλά το σκόρδο μπορεί επίσης να έχει αντιγηραντικά οφέλη για το δέρμα, και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψωρίασης (μαζί με άλλες θεραπείες).

6. Βελτιωμένη φλεγμονή
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου ωφελούν περισσότερα από το ανοσοποιητικό σας σύστημα . Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να μειώσουν τη φλεγμονή λόγω αρθρίτιδας . « Η αλλισίνη και το διαλλυλοδισουλφίδιο …μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονωδών κυτοκινών και να διευκολύνουν τον πόνο στις αρθρώσεις και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας», λέει ο Δρ. Michael.

Αυτό υποστηρίζεται από μια μελέτη του 2020 που εξετάζει τις επιπτώσεις της συμπλήρωσης σκόρδου σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα. όχι μόνο παρατηρήθηκε μείωση του πόνου στις αρθρώσεις, αλλά οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης λιγότερη κόπωση και πόνο.

7. Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου
Η κατανάλωση σκόρδου έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου—ιδιαίτερα του καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου , επισημαίνει ο Δρ Kelvas. Και πάλι, τα στοιχεία απέχουν πολύ από το να είναι πειστικά, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα στο παχύ έντερο όταν καταναλώνεται τακτικά.

Είναι επίσης πιθανό το σκόρδο να έχει πρόσθετες αντικαρκινικές ιδιότητες για τους άνδρες όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη . Στην πραγματικότητα, αυτά τα οφέλη επεκτείνονται σε ολόκληρη την οικογένεια του σκόρδου, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών, των ασκαλώνων , του σχοινόπρασου και του πράσου .

Παρενέργειες σκόρδου
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τρώνε με ασφάλεια μία έως δύο σκελίδες σκόρδο κάθε μέρα, αλλά αν έχετε αυξήσει γρήγορα την κατανάλωση σκόρδου , ο Kovalenko λέει ότι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μερικές ήπιες παρενέργειες όπως πεπτική δυσφορία, κακοσμία και οσμή του σώματος.

Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στο σκόρδο, προσθέτει ο Kovalenko, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πιο μέτριες γαστρεντερικές παρενέργειες : «Το σκόρδο περιέχει φρουκτάνες, οι οποίες είναι ένας τύπος υδατανθράκων που μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από μερικούς ανθρώπους».

Εάν αισθάνεστε εξαιρετικά άβολα μετά την κατανάλωση σκόρδου , αποφύγετε το ή μειώστε την πρόσληψη. Ο Δρ Michael λέει μερικά προειδοποιητικά σημάδια ότι το σκόρδο είναι ερεθιστικό για το έντερό σας περιλαμβάνουν καούρα , κάψιμο στο στόμα ή το λαιμό σας, ναυτία, έμετο, αέρια ή διάρροια (ειδικά όταν τρώτε ωμό σκόρδο ).

Τέλος, ρωτήστε πάντα τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με την κατανάλωση σκόρδου για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία εάν παίρνετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα όπως το Eliquis ή η βαρφαρίνη : Ο Δρ Michael λέει ότι μεγάλες ποσότητες σκόρδου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Συμπέρασμα: Τι κάνει το σκόρδο για το σώμα;
Εκτός κι αν δεν μπορείτε να το ανεχτείτε ή αλληλεπιδρά με κάποιο από τα φάρμακά σας, το σκόρδο είναι ένα ισχυρό λαχανικό με βολβούς. Οι οργανικές θειούχες ενώσεις του , όπως η αλισίνη και το ένζυμο αλλιινάση, προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία σε μόλις μία ή δύο σκελίδες – αλλά πολύ περισσότερο όταν το σκόρδο τρώγεται ωμό αντί ψητό στο αγαπημένο σας πιάτο.

«Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε το σκόρδο είναι να το τρώτε ωμό με άδειο στομάχι, [επειδή η αλισίνη στο σκόρδο] αραιώνεται κατά τη διαδικασία μαγειρέματος», λέει ο Δρ Μάικλ, ο οποίος προτείνει επίσης να επιλέξετε ένα είδος σκόρδου που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αλισίνη . , όπως ένα από την οικογένεια Porcelain, αν το τρώτε αποκλειστικά για τα οφέλη του στην υγεία.

Εάν δεν αντέχετε να τρώτε ωμό σκόρδο , ο Δρ. Kelvas συνιστά να το ενσωματώνετε πιο συχνά στη διατροφή σας, ώστε να έχετε ακόμα μερικά από τα οφέλη. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά, ανακατέψτε το σε χούμους ή γκουακαμόλε και ανακατέψτε το σε σάλτσες ζυμαρικών, πατάτες ή πιάτα κοτόπουλου. Συμπληρώματα σκόρδου ή εκχύλισμα παλαιωμένου σκόρδου μπορούν επίσης να ενσωματωθούν για να αυξήσετε την κατανάλωση σκόρδου.

www.singlecare.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

1. Σκόρδο
2. Οφέλη για την υγεία
3. Υπερδυνάμεις
4. Φυσικές θεραπείες
5. Ανοσοποιητικό σύστημα
6. Καρδιαγγειακή υγεία
7. Αντιοξειδωτικά
8. Αντιφλεγμονώδες
9. Πεπτική υγεία
10. Αρτηριακή πίεση
11. Χοληστερίνη
12. Πρόληψη του καρκίνου
13. Αποτοξίνωση
14. Αντιμικροβιακές ιδιότητες
15. Πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης
16. Διαχείριση βάρους
17. Διατροφική αξία
18. Συμπληρώματα σκόρδου
19. Αλισίνη
20. Παραδοσιακή ιατρική

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr