Η τροφή που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τόσο αποτελεσματική όσο η λήψη αντικαταθλιπτικών

Η τροφή που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τόσο αποτελεσματική όσο η λήψη αντικαταθλιπτικών

Οι σπόροι κολοκύθας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Ηπροσθήκη σπόρων κολοκύθας στη διατροφή σου θα μπορούσε ενδεχομένως να σε βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάθλιψη εξίσου αποτελεσματικά με τα αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε αρουραίους.

Η μελέτη με τίτλο «Αντικαταθλιπτική δραστηριότητα των επεξεργασμένων σπόρων κολοκύθας Cucurbita Maxima σε αρουραίους» , δημοσιεύθηκε από τον ερευνητή Shemi George και είχε στόχο να καθορίσει εάν οι σπόροι κολοκύθας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φυσική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Η ερευνητική ομάδα πειραματίστηκε με τις επιδράσεις του ωμού, σε αυτόκαυστο, βρασμένου, βλαστημένου και καβουρδισμένου εκχυλίσματος σκόνης σπόρων κολοκύθας σε σύγκριση με το Imipramine, ένα κοινό αντικαταθλιπτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε αρουραίους.

Η μεθυλισοβουτυλικετόνη χρησιμοποιήθηκε ως ο επαγωγέας της κατάθλιψης στους αρουραίους.

Η προσθήκη σπόρων κολοκύθας στη διατροφή σας μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα του πειράματος έδειξε σημαντικές βελτιώσεις στη διάρκεια των χρόνων ακινησίας όλων των πειραματικών αρουραίων, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου με κατάθλιψη. Οι αρουραίοι είχαν καλύτερες επιδόσεις τόσο στο τεστ αναγκαστικής κολύμβησης όσο και στο τεστ ανάρτησης ουράς, με αποτέλεσμα ένα πολλά υποσχόμενο συμπέρασμα.

Αυτά είναι καλά νέα για άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά διστάζουν να λάβουν φάρμακα που συχνά συνοδεύονται από παρενέργειες. Η μετάβαση σε μια δίαιτα που περιλαμβάνει σπόρους κολοκύθας θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της συνολικής ευημερίας όσων πάσχουν από κατάθλιψη.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμίνης Κ, φωσφόρου, μαγγανίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη.

Ενώ η μελέτη είναι πολλά υποσχόμενη, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι διεξήχθη σε αρουραίους. Απαιτείται περισσότερη έρευνα στους ανθρώπους για να καθοριστεί εάν οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικοί στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες των σπόρων κολοκύθας
Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως οι σπόροι κολοκύθας είναι γνωστό ότι έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην κατάθλιψη και τη συνολική ψυχική υγεία. Επομένως, η ενσωμάτωση σπόρων κολοκύθας στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην ψυχική σας υγεία.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σπόροι κολοκύθας δεν πρέπει να θεωρούνται ως υποκατάστατο των φαρμάκων που συνταγογραφούνται από έναν επαγγελματία ιατρό. Εάν αντιμετωπίζεις συμπτώματα κατάθλιψης, είναι σημαντικό να ζητήσεις τη συμβουλή ενός επαγγελματία για να καθορίσει την καλύτερη πορεία δράσης για τη δική σου περίπτωση.

Εκτός από τα θρεπτικά τους οφέλη, οι σπόροι κολοκύθας χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και των προβλημάτων του ουροποιητικού.

Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στους σπόρους κολοκύθας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στο σώμα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί για τέτοιου είδους προβλήματα.

Η μελέτη δείχνει ότι οι σπόροι κολοκύθας θα μπορούσαν να είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος για τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Η ενσωμάτωση σπόρων κολοκύθας στη διατροφή σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τη συνολική πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και ενδεχομένως να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

Ωστόσο, να θυμάσαι ότι δεν αντικαθιστά την επαγγελματική ιατρική συμβουλή και θεραπεία με αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

www.theissue.gr

Σύνθεση & Μίξη βοτάνων / Ελαίων Για Τις Πανάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr