Τι είναι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Τι είναι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Αυτή η απλή τεχνική καθαρισμού σημαίνει να πλένετε το πρόσωπό σας για 60 ολόκληρα δευτερόλεπτα, αντί για τη συνηθισμένη διάρκεια των 15-20 δευτερολέπτων.

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, νέες τεχνικές και μέθοδοι εμφανίζονται συνεχώς. Αλλά υπάρχουν μερικές που ανταποκρίνονται στην υπόσχεση ότι θα φέρουν επανάσταση στις ρουτίνες ομορφιάς μας. Η νεότερη μέθοδος της σειράς που έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει το παιχνίδι για όσους αναζητούν λαμπερό, υγιές δέρμα, είναι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων.

Αυτή η απλή τεχνική καθαρισμού σημαίνει να πλένετε το πρόσωπό σας για 60 ολόκληρα δευτερόλεπτα, αντί για τη συνηθισμένη διάρκεια των 15-20 δευτερολέπτων. Με την απλή προσέγγισή του και τα αξιοσημείωτα οφέλη του, έχει κάνει αίσθηση στην κοινότητα περιποίησης δέρματος,καθώς υπόσχεται λαμπερή επιδερμίδα σε μόλις ένα λεπτό.

Ποιος είναι ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων;
Ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων, όπως επινοήθηκε από τη διάσημη αισθητική Nayamka Robert-Smith με έδρα το Λος Άντζελες, είναι μια μέθοδος καθαρισμού που ενθαρρύνει τα άτομα να περνούν ολόκληρα 60 δευτερόλεπτα κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό τους ενώ το καθαρίζουν. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση του προτιμώμενου καθαριστικού και ζεστού νερού για τον απαλό καθαρισμό του δέρματος, ακολουθούμενο από ένα ενδελεχές αλλά απαλό μασάζ χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για ένα ολόκληρο λεπτό.

Ο σκοπός πίσω από αυτή τη μέθοδο, σύμφωνα με τον Robert-Smith, είναι να αφήσει τη διαδικασία να μαλακώσει το δέρμα και να διαλύσει καλύτερα τα μπλοκαρίσματα του σμήγματος. Επιτρέπει στο καθαριστικό να διεισδύσει βαθιά στους πόρους και να απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα μακιγιάζ που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί πρέπει να τον ακολουθήσετε;
Ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από οφέλη που συμβάλλουν σε πιο υγιές, λαμπερό δέρμα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι η ικανότητά του να ενισχύει την αποτελεσματικότητα του καθαριστικού σας. Κάνοντας μασάζ με το καθαριστικό στο δέρμα σας για ένα ολόκληρο λεπτό, διασφαλίζετε ότι κάθε μικρή γωνιά του προσώπου σας λαμβάνει την περιποίηση καθαρισμού που της αξίζει. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων και μειώνει την πιθανότητα σπασίματος.

Επιπλέον, η πτυχή του μασάζ του κανόνα των 60 δευτερολέπτων προάγει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια φυσική, νεανική λάμψη. Ο απαλός χειρισμός των μυών του προσώπου όχι μόνο διεγείρει τη ροή του αίματος αλλά ενθαρρύνει επίσης τη λεμφική παροχέτευση, μειώνοντας το πρήξιμο και προάγοντας μια πιο σμιλεμένη εμφάνιση.

Ένα άλλο όφελος έγκειται στη διαλογιστική ποιότητα της διαδικασίας. Αφιερώνοντας ένα ολόκληρο λεπτό για να εστιάσετε αποκλειστικά στην ευεξία του δέρματός σας μπορεί να χρησιμεύσει ως τελετουργικό μίνι αυτοφροντίδας. Αυτή η σύντομη αλλά σκόπιμη στιγμή μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης και προσοχής που εκτείνεται πέρα από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Βελτιώνει επίσης τη συνολική υφή του δέρματος.

Για ποιους είναι κατάλληλος;
Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Είναι απαραίτητο να έχετε το ίδιο υπόψη κατά τη διαμόρφωση της ρουτίνας καθαρισμού σας επίσης. Κάντε πρώτα ένα patch test και παρατηρήστε πώς αντιδρά το δέρμα σας σε αυτό. Εάν το δέρμα σας αισθάνεται φαγούρα, σφίξιμο ή πολύ ξηρό μετά τον καθαρισμό με αυτή τη μέθοδο, τότε δεν είναι κατάλληλη για εσάς.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης τα άτομα με πολύ ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα και όσους πάσχουν από ροδόχρου ακμή, να παραλείψουν αυτή τη μέθοδο και να τηρήσουν την παλιά καλή ρουτίνα καθαρισμού των 15 ή 20 δευτερολέπτων, για να μην επιδεινώσουν τα δερματικά σας προβλήματα.

Τι άλλο να έχετε κατά νου;
Το κλειδί για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος είναι να προσέχετε το είδος του καθαριστικού που επιλέγετε — βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και τις ανησυχίες σας. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή πίεση που πρέπει να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του μασάζ. Το υπερβολικό μασάζ μπορεί ενδεχομένως να ερεθίσει το δέρμα σας, επομένως είναι καλύτερο να ασκήσετε ένα ελαφρύ άγγιγμα. Επιπλέον, μην μεταπηδήσετε από 20 δευτερόλεπτα ευθεία σε 60 δευτερόλεπτα. Αυξήστε τον χρόνο του μασάζ σταδιακά, ώστε το δέρμα σας να συνηθίσει στο νέο μοτίβο.

Οι ιατρικές εξετάσεις ορόσημο, που πρέπει να κάνετε στα 50 σας και σώζουν ζωές

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr