«Είμαι παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα για τη μακροζωία—αυτό είναι το εύκολο πρωινό που τρώω κάθε πρωί για υγιή γήρανση»

«Είμαι παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα για τη μακροζωία—αυτό είναι το εύκολο πρωινό που τρώω κάθε πρωί για υγιή γήρανση»

Έχω ακούσει ξανά και ξανά ότι η κατανάλωση ενός καλά ισορροπημένου πρωινού είναι υψίστης σημασίας. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό τείνουν να χάνουν βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται συχνά σε κοινές τροφές πρωινού.

Στην πραγματικότητα, ο Dan Buettner , ειδικός σε θέματα μακροζωίας, συγγραφέας μπεστ σέλερ και ιδρυτής των Blue Zones , συμφωνεί ανεπιφύλακτα ότι μέρος της συνταγής για υγιή γήρανση είναι να τρώει ένα ισορροπημένο πρωινό. Σύμφωνα με τον Buettner, ένα ιδανικό πρωινό γεύμα δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά ιδιότροπο ή περίπλοκο με κανένα τρόπο.

Αντίθετα, καθημερινά, προτιμά να κρατά τα πράγματα όσο πιο απλά γίνονται: Ένα μεγάλο μπολ με πλιγούρι βρώμης για πρωινό. Ανακαλύψτε εκ των προτέρων πώς ο επαγγελματίας της μακροζωίας συνδυάζει το αγαπημένο του πρωινό όλων των εποχών και πώς μεγιστοποιεί τη θρεπτική του αξία. Επιπλέον, πώς να το κάνετε να έχει τόσο ωραία γεύση.

Τι αρέσει σε έναν ειδικό στη μακροζωία για πρωινό;
Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram , ο Buettner αποκάλυψε το πρωινό του. Και προς ανακούφισή μας, είναι πολύ πιο απλό από ό,τι περιμέναμε. Πράγματι, ο ειδικός στη μακροζωία κρατά τα πράγματα ωραία και εύκολα με ένα μεγάλο μπολ με καλό πλιγούρι βρώμης. Γιατί όμως αυτό το εύκολο πιάτο του χτυπάει κάθε φορά στο επίκεντρο; Εκτός από την υπέροχη γεύση, ο Buettner εξηγεί ότι το πλιγούρι βρώμης καλύπτει τους κύριους πυλώνες που είναι απαραίτητοι για ένα υγιεινό πρωινό, αφού είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες (που βοηθούν στην πέψη), πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεμάτο με πολλές βιταμίνες.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: ένα μπολ με απλό χυλό δεν είναι πολύ δελεαστικό για τους περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Buettner. Ως εκ τούτου, ο ειδικός στη μακροζωία αρέσκεται να ντύνει το πρωινό του γεύμα με μερικά συστατικά υψηλής ποιότητας που συνδυάζουν μια ή δύο γροθιές: θρεπτικά συστατικά και γεύση. Τίποτα φασαριόζικο δεν χρειάζεται:

Η συνταγή της επιτυχίας του Buettner περιλαμβάνει μόνο πέντε βασικά ντουλάπια. «Παίρνω βρώμη αργά, με αμύγδαλα και χουρμάδες, βάζω λίγο γάλα σόγιας και ίσως λίγο σιρόπι σφενδάμου. Είναι τέλειο πρωινό Blue Zone», λέει ο Buettner. Γλυκό, θρεπτικό και εξαιρετικά ικανοποιητικό – τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

«Παίρνω βρώμη αργά, με αμύγδαλα και χουρμάδες, βάζω λίγο γάλα σόγιας και ίσως λίγο σιρόπι σφενδάμου. Είναι τέλειο πρωινό Blue Zone», λέει ο Buettner.

Επιλέγοντας το σωστό είδος βρώμης
Πιθανώς το πιο κρίσιμο βήμα για την τελειοποίηση του πρωινού πλιγούρι της Buettner είναι η επιλογή της κατάλληλης βρώμης. Για το σκοπό αυτό, ο ειδικός για τη μακροζωία συνιστά να προτιμάτε βρώμη κομμένη σε χάλυβα (αντί για γρήγορη ή τυλιγμένη βρώμη), όποτε είναι δυνατόν για πρόσθετα οφέλη. 

Σύμφωνα με το USDA, η βρώμη κομμένη σε χάλυβα είναι γεμάτη με 12,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 350 χιλιοστόγραμμα καλίου ανά μερίδα 100 γραμμαρίων. Και παρόλο που η βρώμη κομμένη σε χάλυβα, γρήγορη και τυλιγμένη δεν διαφέρει πολύ από την άποψη της θρεπτικής αξίας (γενικά μιλώντας), η βρώμη σε χάλυβα έχει μερικά επιπλέον οφέλη.

Για παράδειγμα, η βρώμη κομμένη σε χάλυβα είναι η λιγότερο επεξεργασμένη από τις τρεις επιλογές, γεγονός που τις καθιστά υψηλότερες σε βήτα-γλυκάνη (ένας τύπος διαλυτής ίνας που είναι εξαιρετικός για την υγεία της καρδιάς και του εντέρου ) και τους δίνει μια νόστιμη χονδροειδής, μαστιχωτή υφή. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η βρώμη σε ατσάλι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από τη γρήγορη βρώμη. Η κοπή με ατσάλι μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 40 λεπτά για να μαλακώσει και να απορροφήσει το μαγειρικό υγρό, ενώ η γρήγορη βρώμη μπορεί να πάρει μόλις λίγα λεπτά για να γίνει η δουλειά. Τελικά, η επιλογή είναι δική σας.

 

Αλμυρή συνταγή πλιγούρι βρώμης που έχει εγκριθεί από διαιτολόγους για να αντιμετωπίσει την πιο γλυκιά προσέγγιση του Buettner. Γεμάτη με 21 γραμμάρια πρωτεΐνης και τόνους υγιεινών για το έντερο φυτικών ινών, αυτή η συνταγή προσφέρει παρόμοια οφέλη με τη συνταγή του Buettner αλλά, αυτή τη φορά, με μια νόστιμη ανατροπή.

Αντί να γλυκάνετε τη βρώμη με σιρόπι σφενδάμου και χουρμάδες, η Kylie, γνωστή και ως @nutritionbykylie , εγγεγραμμένη διαιτολόγος, προτείνει να τη μαγειρέψετε σε ζωμό από κόκκαλο κοτόπουλου (ένα θρεπτικό χρυσωρυχείο) και να γαρνίρετε την αλμυρή βρώμη με σάλτσα σόγιας, φρέσκο ​​σπανάκι πλούσια σε φυλλικό οξύ. , ένα τηγανητό αυγό και μια πιτσιλιά λάδι τσίλι. 

Καλή σας όρεξη!

www.wellandgood.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr