Ταϊλανδέζικο μασάζ: Τι είναι και 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ταϊλανδέζικο μασάζ: Τι είναι και 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Εστιασμένο σε διατάσεις και στάσεις γιόγκα, μπορεί να αυξήσει την ευελιξία και να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη

Εάν ενδιαφέρεστε για παθητικές διατάσεις που συνδέονται με αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές, το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι η απάντησή σας.

«Το ταϊλανδικό μασάζ συνδυάζει παθητικές διατάσεις και στάσεις γιόγκα με πρακτικές της Αγιουρβέδα και της Κινέζικης ιατρικής», εξηγεί ο αδειούχος θεραπευτής μασάζ και εγγεγραμμένη νοσοκόμα DeBorah Hill, RN, LMT. “Είναι μια αρχαία μορφή θεραπείας – όχι μια δραστηριότητα γυμναστικής ή μέσο χαλάρωσης.”

Ο Hill εξηγεί πώς λειτουργεί το ταϊλανδέζικο μασάζ, ποια οφέλη μπορεί να έχετε από αυτό και τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ταϊλανδέζικου μασάζ.

Τι είναι το ταϊλανδέζικο μασάζ;
Το ταϊλανδέζικο μασάζ, γνωστό και ως ταϊλανδέζικο μασάζ γιόγκα ή υποβοηθούμενη γιόγκα, δεν χρησιμοποιεί λάδια και τρίψιμο ή ζύμωμα όπως το παραδοσιακό μασάζ .

Αντίθετα, ο θεραπευτής σας σας βοηθά να κάνετε παθητικές διατάσεις και στάσεις γιόγκα για να προάγετε την ευεξία χρησιμοποιώντας το σώμα του για να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διάρκεια. Ο θεραπευτής μασάζ σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια, τους αγκώνες, τους πήχεις και τα πόδια για να μειώσει την ένταση στους μυς σας.

Κατά τη διάρκεια ενός ταϊλανδέζικου μασάζ, το οποίο είναι συνήθως περίπου 90 λεπτά ανά συνεδρία, ένας θεραπευτής εστιάζει στην αίσθηση καθαρισμού, που σύμφωνα με το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ σημαίνει εσωτερικές οδούς ενέργειας, μέσω κινήσεων και διατάσεων.

«Το ταϊλανδέζικο μασάζ έχει ισχυρά πνευματικά στοιχεία που βασίζονται στον Βουδισμό», εξηγεί ο Hill. «Ο στόχος είναι να μετακινήσετε την εσωτερική σας ενέργεια σε όλα τα όργανα και τα συστήματα του σώματός σας για να επιτύχετε ευεξία. Και ο θεραπευτής σας είναι εκπαιδευμένος να σας στέλνει στοργική καλοσύνη, ή μέττα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας.”

Σε αντίθεση με το σουηδικό μασάζ ή άλλες δυτικές τεχνικές μασάζ, που χρησιμοποιούν τραπέζι μασάζ, το ταϊλανδέζικο μασάζ ξεκινά με ένα χαλάκι ή ένα στρώμα μασάζ στο πάτωμα. Και σε αντίθεση με άλλα μασάζ, στα οποία αφαιρείτε τα περισσότερα ρούχα σας, με το ταϊλανδέζικο μασάζ, μπορείτε να αφήσετε τα ρούχα σας. Προτιμώνται τα φαρδιά ρούχα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό θεραπευτών μασάζ μπορεί να εκτελέσει σωστά το ταϊλανδέζικο μασάζ, επομένως φροντίστε να βρείτε κάποιον που να είναι πιστοποιημένος στο ταϊλανδέζικο μασάζ.

Οφέλη ταϊλανδέζικου μασάζ
Μερικά οφέλη για την υγεία του ταϊλανδέζικου μασάζ μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Αυξάνει την ευελιξία και το εύρος κίνησης
Έρευνες δείχνουν ότι το ταϊλανδέζικο μασάζ βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας και του εύρους κίνησής σας βελτιώνοντας τη ροή αίματος και την παροχή οξυγόνου των μυών σας.

«Η ευελιξία σας σχετίζεται με τη λειτουργία των αρθρώσεων σας», εξηγεί ο Hill. «Όταν αυξάνεις την ευκαμψία των τενόντων, το εύρος κίνησης στη συνέχεια αυξάνεται. Εάν πέσετε έξω από το κανονικό εύρος κίνησης, μπορούμε να εργαστούμε για να το βελτιώσουμε».

Ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη
Η έρευνα δείχνει ότι εάν έχετε πόνο στο πάνω ή στο κάτω μέρος της πλάτης, το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σας .

«Πολλά προέρχονται από τις στάσεις της γιόγκα που προέρχονται από το ταϊλανδέζικο μασάζ», λέει ο Hill. «Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, είστε χαλαροί και χαλαροί. Αυτό επιτρέπει στον θεραπευτή μασάζ να εργαστεί στις διατάσεις».

Μπορεί να εμπλακείτε σε στάσεις γιόγκα, όπως πόζα περιστεριού και τέταρτο, αλλά με το ταϊλανδέζικο μασάζ, ο θεραπευτής μασάζ σας βοηθά να κρατήσετε αυτές τις στάσεις.

«Υπάρχουν twist πόζες που κάνουμε επίσης», προσθέτει. «Αυτές οι κινήσεις βοηθούν στην κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης και αρχίζουν να λιπαίνουν τις αρθρώσεις στη σπονδυλική στήλη».

Μειώνει τον πονοκέφαλο
Για όσους έχουν χρόνιους πονοκεφάλους ή ημικρανίες, η έρευνα δείχνει ότι μια συνεδρία ταϊλανδέζικου μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασής τους.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να αισθανθείτε τα οφέλη του ταϊλανδέζικου μασάζ όταν πρόκειται για πονοκεφάλους για μερικές ημέρες έως και 15 ημέρες.

«Το μασάζ, γενικά, μπορεί να βοηθήσει με τους πονοκεφάλους τάσης και τους πονοκεφάλους ημικρανίας που προκαλούνται από αυχενικό πόνο», εξηγεί ο Hill. « Ο αυχενικός πόνος οφείλεται στο σφίξιμο των μυών του λαιμού. Το ταϊλανδέζικο μασάζ βοηθά στη χαλάρωση των μυών που προκαλούν τον πονοκέφαλο».

Ο Hill σημειώνει ότι εάν έχετε ορισμένους τύπους πονοκεφάλων όπως αθροιστικούς πονοκεφάλους ή οφθαλμικούς πονοκεφάλους, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για θεραπεία.

Μειώνει το στρες και το άγχος
Τι κοινό έχει το ταϊλανδέζικο μασάζ με άλλα είδη θεραπείας μασάζ; Σύμφωνα με έρευνα , το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να είναι ηρεμιστικό και χαλαρωτικό, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους.

Ο Hill λέει ότι πολλοί άνθρωποι κοιμούνται κατά τη διάρκεια ενός ταϊλανδέζικου μασάζ επειδή είναι τόσο χαλαρωτικό.

«Ο θεραπευτής μασάζ σας αρχίζει να σας δουλεύει απαλά, ακολουθούμενος από διατάσεις και μετά στάσεις γιόγκα», διευκρινίζει. «Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται επειδή δεν χρειάζεται να κάνουν καμία δουλειά».

Βοηθά στην πέψη
Το ταϊλανδέζικο μασάζ θεωρείται ένα μασάζ από τα δάχτυλα στο κεφάλι, το οποίο περιλαμβάνει ένα μασάζ στην κοιλιά.

«Υπάρχουν κάποια ενεργειακά σημεία μέσα στην κοιλιά που μπορούν να χειριστούν με ένα βαθύ μασάζ στην κοιλιά», σημειώνει ο Hill. «Μπορεί να βελτιώσει την πέψη επειδή μεταφέρουμε αυτήν την ενέργεια».

Ποιος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάρει ένα ταϊλανδέζικο μασάζ;
Το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να σας ωφελήσει εάν έχετε καθιστικό τρόπο ζωής και αναζητάτε τρόπους για να ανακουφίσετε τυχόν πόνους. Είναι επίσης καλό αν ακολουθείτε ενεργό τρόπο ζωής ή είστε αθλητής, καθώς μπορεί να ενισχύσει την ευελιξία σας.

Ανεξάρτητα από την κατάστασή σας, η Hill συνιστά να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προγραμματίσετε μια συνεδρία ταϊλανδέζικου μασάζ, ειδικά εάν έχετε τις ακόλουθες συνθήκες:

Καρδιοπάθεια .
Υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση .
Οστεοπόρωση .
Διαβήτης.
Καρκίνος .
Επιπλέον, το ταϊλανδέζικο μασάζ δεν συνιστάται για όσες είναι έγκυες.

Συνολικά, το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη βελτίωση της ευελιξίας και στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, επομένως ίσως αξίζει να εξερευνήσετε την αρχαία πρακτική και πώς μπορεί να είναι ωφέλιμο για εσάς.

«Το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να είναι πολύ δυναμικό και μπορεί να είναι εξαιρετικό για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία μασάζ», καθησυχάζει ο Hill.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr